noodles volos banner

Μ. Βαγγόπουλος: Για σεμινάριο η πορεία του Διαγόρα

Σε μία αποχαιρετιστήρια δήλωση με έντονα τα σημάδια της συγκίνησης προέβη, επικοινωνώντας με το magnesiasports ο Μιχάλης Βαγγόπουλος, που μετά από τρία χρόνια στον πάγκο του Διαγόρα αποχαιρέτησε την ομάδα του Στεφανοβικείου. Ο έμπειρος προπονητής ευχαριστεί παίκτες, διοίκηση, τον ισχυρό άντρα της ομάδας Ζ. Ντελόπουλο και τη συνεργάτη του Κ. Τσιρδάνη, ενώ ιδιαίτερα φορτισμένη είναι η αναφορά στον αείμνηστό φίλο του Βασίλη Ελαφρό. Αναλυτική η δήλωση του κ. Βαγγόπουλου:

«Ένα πολύ ωραίο και συνάμα συναρπαστικό ταξίδι τριών χρόνων έφτασε στο τέλος του. Είμαι περήφανος, που ηγήθηκα αυτής της ομάδας τρία χρόνια με πολλές χαρές, αλλά και στεναχώριες. Δεν υπήρχαν “μαγικά ραβδιά”, ούτε οι δρόμοι ήταν στρωμένοι με ροδοπέταλα. Υπήρξε μόνο πολλή δουλειά και πίστη στο στόχο που βάζαμε κάθε χρονιά.

Αποβάλαμε παλιές κακές συνήθειες, παλιές κακές νοοτροπίες, που πήγαιναν πίσω την ομάδα. Η πορεία αυτής της ομάδας είναι για σεμινάριο προπονητών και παραγόντων, για το πώς χτίζεται μια ομάδα από την αρχή και την οδηγείς ένα βήμα πριν την κορυφή. Με υπομονή και βάζοντας στόχους κάθε χρονιά.

Μπήκαμε στο μάτι των θεωρητικά μεγάλων του τοπικού πρωταθλήματος, αλλά μας αποδέχτηκαν, γιατί δεν είμαστε “φωτοβολίδα”. Αντέξαμε 27 αγωνιστικές πίσω από τον Αλμυρό και καταξιωθήκαμε στη συνείδηση όλων, παίζοντας και καλό ποδόσφαιρο.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω από καρδιάς:

-Πρώτον τους παίκτες που συνεργάστηκα τα τρία χρόνια, αλλά ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει στα παλικάρια που ήταν μαζί μου φέτος και μαζί δώσαμε τις απαντήσεις μέσα στο γήπεδο. Κάθε Κυριακή έπαιζαν πάνω από τα όριά τους. “Παιχτούρες, ήσασταν όλοι υπέροχοι”.

-Δεύτερον, όλα τα παιδιά της διοίκησης και ειδικά τον πρόεδρο Σάκη Πρασσά, έναν άνθρωπο κόσμημα για το τοπικό ποδόσφαιρο. “Σάκη συνέχισε έτσι, ξεχωρίζεις”.

-Τρίτον, τον μεγάλο χορηγό Ζήση Ντελόπουλο, έναν παράγοντα πολυτέλεια για το τοπικό ποδόσφαιρο. “Ζήση, ευχαριστώ για όλα”.

-Τέταρτον, τη συνεργάτη μου τον τελευταίο χρόνο, Κατερίνα Τσιρδάνη, για την αμέριστη βοήθειά της.

-Πέμπτον, τον κόσμο που κάθε Κυριακή, αλλά και στις προπονήσεις μας εμψύχωνε και υπήρχε ένα ιδιαίτερο δέσιμο μεταξύ μας. Δε θα ξεχάσω ποτέ την παρουσία του κόσμου στον περσινό ημιτελικό κυπέλλου με τον Ρήγα Φεραίο και φέτος στα δύο παιχνίδια με τον Αλμυρό. Πάντα θυμόμουν τη φράση του αείμνηστου φίλου μου, Βασίλη Ελαφρού, που στον ημιτελικό πέρυσι με τον Ρήγα, ήρθε στον πάγκο από πίσω και μου είπε το εξής: “Γύρνα να δεις τι έφτιαξες”, εννοώντας την παρουσία του κόσμου.

Εύχομαι καλό καλοκαίρι σε όλους, υγεία και όλοι να γυρίσουν στα γήπεδα πιο σοφοί. Θα πρέπει να ξέρουν όλοι πως το ποδόσφαιρο είναι ένα παιχνίδι».