noodles volos banner

"Χ"ορταστικό 0-0 στο Στεφανοβικείο

Ο Τσεκούρας ελέγχει την μπάλα και ο Γουτούλης τον παρακολουθεί Ο Τσεκούρας ελέγχει την μπάλα και ο Γουτούλης τον παρακολουθεί

Μπορεί οι φίλαθλοι που το παρακολούθησαν να μην είδαν γκολ, αλλά το ντέρμπι της 1ης αγωνιστικής της Α’ ΕΠΣΘ στο Στεφανοβίκειο ανάμεσα σε δύο ομάδες που έχουν μεγάλη ποιότητα και θέλουν να πρωταγωνιστήσουν, τον Διαγόρα και τον Θησέα, ήταν απ’ αυτά που μένουν στη μνήμη και σίγουρα το τελικό αποτέλεσμα, που ήταν το 0-0, αδικεί τις δύο ομάδες.

Στο πρώτο μέρος ο Διαγόρας έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες να προηγηθεί, κάτι που συνέβη και στην αρχή του δευτέρου μέρους δύο φορές, ωστόσο από το 60’ και μετά ο Θησέας ανέλαβε τα ηνία του αγώνα και έφτασε αρκετές φορές πολύ κοντά στο γκολ. Μάλιστα, οι Αγριώτες στο 93’ είδαν την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα του Διαγόρα με αυτογκόλ του Σπ. Καραπλιάγκου, αλλά ο διαιτητής Καλατζής είχε σφυρίξει αμέσως πριν επιθετικό φάουλ, που προκάλεσε πολλές απορίες, όπως πολλές απορίες προκάλεσε και ο καταλογισμός των φάουλ στο πρώτο μέρος, με τον Θησέα να είναι ο ευνοημένος.

Να σημειωθεί ότι οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν και για απευθείας κόκκινη κάρτα για μαρκάρισμα από πίσω του Κουβελά στον Σφάκα μακριά από την περιοχή και δίπλα στη γραμμή του άουτ, θεωρώντας ότι έχει σκοπιμότητα και πηγαίνει με μεγάλη δύναμη στα πόδια του εξτρέμ των φιλοξενουμένων, που τον έχει ξεπεράσει. Σ’ αυτή τη φάση, που έγινε στο 68’, δόθηκε κίτρινη και επικράτησε ένταση, αφού ξεσηκώθηκε όλος ο Θησέας. 

2 diag

3 diag

11 diag

Ο Διαγόρας είχε ένα εκρηκτικό διάστημα από το 13’ έως το 17’, κατά το οποίο έχασε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες, ενώ στη συνέχεια και μέχρι την ανάπαυλα μπορεί να έλεγξε το παιχνίδι, αλλά δεν ήταν το ίδιο επικίνδυνος.

Αρχικά στο 13’ η «φωτοβολίδα» του Κουβελά από τη δεξιά γωνία της περιοχής κατέληξε σε κόρνερ μετά την επέμβαση του Κουρίτα, ενώ στο 14’ ο Γουτούλης στο ύψος του πέναλτι και λίγο πιο αριστερά ξεμαρκαρίστηκε ωραία και σημάδεψε το απέναντι παραθυράκι, με την μπάλα να φεύγει λίγο πάνω απ’ αυτό. Στο 16’ο ίδιος παίκτης βρέθηκε σε θέση βολής και απέναντι από τον Κουρίτα, αλλά μάλλον αιφνιδιάστηκε και έκανε ένα αδύναμο σχετικά πλασέ, που πήγε πάνω στον πανύψηλο τερματοφύλακα, που στο 17’ νίκησε στο τετ-α-τετ τον Γάρο, αποκρούοντας σωτήρια στη δεξιά γωνία της μικρής του περιοχής.

Στην επανάληψη ο Κουρίτας συνέχισε τις καλές επεμβάσεις σε κεφαλιά του Πάσχου στο πρώτο δοκάρι μετά από σέντρα του Γάρου από τ’ αριστερά, ενώ στο 58’ σε ταχύτατη αντεπίθεση οι δύο παίκτες άλλαξαν ρόλους, με τον Πάσχο να βγάζει από την αριστερή πλευρά για τον συμπαίκτη του, που έξω από τη μικρή περιοχή πλάσαρε, αλλά η μπάλα πήγε στη ρίζα του αριστερού δοκαριού.

Από κει και πέρα ο Θησέας ήταν η καλύτερη ομάδα στο γήπεδο και μέχρι τη λήξη είχε τέσσερις μεγάλες ευκαιρίες και άλλες τελικές προσπάθειες συν το ακυρωθέν γκολ. Συγκεκριμένα στο 62’ ο νεοεισελθών Βλάχος μετά τη σέντρα του Σφάκα έκανε την κεφαλιά, που έφυγε λίγο ελάχιστα έξω από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 78’ η κεφαλιά του Κοτζαθανάση αποκρούστηκε πάνω στη γραμμή από τον Κ. Καραπλιάγκο.

4 diag

5 diag

 

Επίσης, στο 84’ η στραβοκλοτσιά του Γκουγκούδη μετατράπηκε σε πάσα για τον Τσεκούρα, που σούταρε, αλλά είδε τον Βουραζέρη με φοβερή επέμβαση να αποκρούει στη δεξιά του γωνία σε κόρνερ.

 1gougoudis

1tsekouras shoot

 

7 diag

8 diag

Ο Θησέας αναζητούσε το γκολ και συνέχισε να πιέζει και είχε δύο σουτ από το ύψος της περιοχής από Καραλόπουλο και Βλάχο άουτ (το δεύτερο πιο επικίνδυνο) στο 90’ και το 91’, ενώ στο 93’ χρειάστηκε πάλι ο Βουραζέρης να αποκρούσει δύσκολα στη δεξιά γωνία το συρτό σουτ του Μερμίγγη εντός περιοχής σε κόρνερ. Αμέσως μετά την εκτέλεση του κόρνερ ήρθε το ακυρωθέν γκολ, με τον Σπύρο Καραπλιάγκο να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του, μη έχοντας καθαρό μυαλό, επηρεασμένος από το σφύριγμα που άκουσε, όπως παραδέχτηκε και ο ίδιος μετά τον αγώνα. Το σφύριγμα αφορούσε επιθετικό φάουλ, που μάλλον είδε μόνο ο Καλατζής…

ΔΙΑΓΟΡΑΣ:  Βουραζέρης Ε.- Δημητριάδης, Βουραζέρης Ν., Πρασσάς, Καραπλιάγκος Κ.- Καραπλιάγκος Σ.- Κουβελάς, Καραμανλής, Γουτούλης (59’ Μαυρίδης), Γάρος (81’ Ακριβούσης)- Πάσχος

ΘΗΣΕΑΣ: Κουρίτας-Ρουκάς (61’ Ζάγκας), Τανάγιας, Ιωάννου, Αναστασίου- Καραλόπουλος, Κοτζαθανάσης- Τσεκούρας, Σφάκας (76' Μερμίγγης), Ισά (59’ Γκουγκούδης)- Αντζούρης (59’ Βλάχος)

Last modified onMonday, 25 September 2017 11:20