noodles volos banner

Νέος ρόλος για Δανόπουλο στον Πύρασο ως βοηθός προπονητή

Το καλοκαίρι του 2001 ο Γιώργος Δανόπουλος πήγε στη Νέα Αγχίαλο και αγωνίστηκε στον Πύρασο μέχρι τον Ιανουάριο του 2011, επιστρέφοντας για να κλείσει με την κυανόλευκη φανέλα την πορεία του στα γήπεδα  τον Ιανουάριο του 2015 μέχρι το καλοκαίρι του 2017, όταν και κρέμασε τα ποδοσφαιρικά του παπούτσια. Από πέρυσι έχει ξεκινήσει ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του συλλόγου και φέτος είναι βοηθός προπονητής της πρώτης ομάδος. 

Για το νέο του ρόλο ανέφερε στο pyrasos.com: “Ήρθε το πλήρωμα του χρόνου, την ομάδα που τόσο αγάπησα και υπηρέτησα ως ποδοσφαιριστής να την υπηρετώ πλέον από άλλο πόστο, αυτό του βοηθού προπονητή. Όλη την περσινή χρονιά που σκεφτόμουν αν θα σταματήσω ή όχι, ποτέ δεν πέρασε από το μυαλό μου ότι θα μείνω μακριά από τον Πύρασο έστω και για μια μέρα. Ήθελα πολύ να συνεχίσω να είμαι μέρος της ιστορίας του. Νιώθω την ανάγκη να ευχαριστήσω δημοσίως την προηγούμενη διοίκηση που μου έδωσε την ευκαιρία να ξεκινήσω την καριέρα μου ως προπονητής στα τμήματα υποδομής του Πυράσου, επίσης την τωρινή διοίκηση αλλά και τον πολύ καλό φίλο μου Στέλιο Αρσένο, οι οποίοι επιβράβευσαν τη δουλειά μου και πλέον είμαι βοηθός προπονητή στην πρώτη ομάδα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω όλο το φίλαθλο κοινό της Νέας Αγχιάλου, γιατί, αν και ξένος, όταν πρωτοήρθα εδώ, με αγκάλιασε και με έκανε να αισθανθώ γέννημα-θρέμμα Αγχιαλίτης. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω όλους τους γονείς που συνεργάστηκα και συνεργάζομαι προσπαθώντας να μυήσω τα παιδιά στο ποδόσφαιρο και στον αθλητισμό γενικότερα, αποφεύγοντας με αυτόν τον τρόπο τις κακές συνήθειες της εποχής μας”.

Επίσης, ο Γιώργος Δανόπουλος μίλησε για το προσεχές παιχνίδι με τον Διαγόρα: “Προερχόμαστε από ένα αποτέλεσμα που δεν ήταν αυτό που θέλαμε και πάμε στο Στεφανοβίκειο να κάνουμε το παιχνίδι μας και να διεκδικήσουμε τη νίκη, όπως άλλωστε είχαμε κάνει πριν λίγο καιρό στον αντίστοιχο αγώνα Κυπέλλου. Σίγουρα, για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να είμαστε πολύ συγκεντρωμένοι στο αμυντικό κομμάτι και να ελαχιστοποιήσουμε τα λάθη, που μια δυνατή ομάδα με ποιοτικούς παίκτες, όπως ο Διαγόρας, δε συγχωρεί. Έχουμε μπει σε αγωνιστικούς ρυθμούς, σε μια μεταβατική σεζόν για τον Πύρασο, όπως θα την χαρακτήριζα, και θεωρώ ότι η πορεία μας θα είναι αντάξια του ονόματος του συλλόγου μας, διότι υπάρχει όρεξη από όλους για προσφορά και γίνεται σωστή δουλειά στις προπονήσεις, παρά το γεγονός ότι έχουμε να αντιμετωπίσουμε το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται γηπεδικό”.