noodles volos banner

Φ. Ρουκάς: "Πιστεύω στην άνοδο, εξαρτάται από μας"

Δηλώσεις στο magnesiasports πραγματοποίησε ο αμυντικός του πρωτοπόρου στην Α' ΕΠΣΘ, Θησέα Αγριάς, Φίλιππος Ρουκάς, ο οποίος μίλησε για την μέχρι τώρα αγωνιστική πορείας της ομάδας του στο πρωτάθλημα, το τι προσδοκούν αυτός και οι συμπαίκτες από τον θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΘ και τον μεγάλο στόχο που δεν είναι άλλος από την άνοδο στη Γ' Εθνική.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την μέχρι τώρα πορεία της ομάδας του στην Α' ΕΠΣΘ:

"Σίγουρα, είμαστε όλοι πολύ ευχαριστημένοι. Στις επτά πρώτες αγωνιστικές είμαστε πρώτοι και αήττητοι, με έξι νίκες και μία ισοπαλία στην έδρα του δυνατού Διαγόρα Στεφανοβικείου. Όσο περνά ο καιρός, είναι υπέρ μας, καθώς επιτυγχάνεται η ομοιογένεια του συνόλου μας και βρισκόμαστε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο. Δουλεύουμε καθημερινά με τον προπονητή μας και η δουλειά αυτή καθρεφτίζεται στο χορτάρι. Βγαίνουν πράγματα στις αναμετρήσεις μας, μέσω των προπονήσεων. Τα περισσότερα παιχνίδια των πρώτων επτά αγωνιστικών για εμάς ήταν πολύ δύσκολα, τα πήραμε και συνεχίζουμε με καλή ψυχολογία και αγωνιστική ετοιμότητα για τα επόμενα".

Για την πεποίθηση ορισμένων ότι ο Θησέας παίρνει κάποια παραπάνω σφυρίγματα:

"Δε νομίζω ότι έχουμε ευνοηθεί από τη διαιτησία. Σε σχεδόν όλες μας τις αναμετρήσεις, εξάλλου, υπάρχουν βίντεο και μπορεί κι ο κόσμος να το διαπιστώσει ανά πάσα στιγμή, αν έχουμε ευνοηθεί ή αδικηθεί. Έχουμε παίξει παιχνίδια, όπως αυτό της περασμένης αγωνιστικής στο Σέσκλο κόντρα στην Ακρόπολη, όπου μείναμε με δέκα παίκτες, παραδείγματος χάριν. Καταφέραμε, όμως, και κερδίσαμε το ματς, παρά το αριθμητικό μας μειονέκτημα. Δε  σπρώχνει κανείς την ομάδα μας, όλα όσα έχουμε πετύχει μέχρι στιγμής, τα έχουμε πετύχει με την αξία μας και με το παραπάνω".

Για τον θεσμό του Κυπέλλου ΕΠΣΘ κι αν είναι κι αυτός στους αγωνιστικούς στόχους της ομάδας του:

"Την Τετάρτη κερδίσαμε τον Τοξότη και περάσαμε στην επόμενη φάση. Είναι στόχος για εμάς το Κύπελλο, θέλουμε να προχωρήσουμε. Για εμάς, φαντάζει ιδιαίτερη πρόκληση να αγωνιστούμε με τις μεγάλες ομάδες της πόλης, όπως η Νίκη, ο Ολυμπιακός ή ο ΝΠΣ. Σεβόμαστε κάθε αντίπαλο, αλλά δε μας φοβίζει κανείς. Πιστεύουμε πολύ στις δυνατότητές μας. Πάμε βήμα - βήμα σε κάθε παιχνίδι κι αν αποδώσουμε καλά, θεωρώ πως μπορούμε να φτάσουμε και μέχρι τον τελικό της διοργάνωσης. Από 'κει και πέρα, όλα μπορούν να συμβούν".

Για το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΘ και τη θέση που πιστεύει πως η ομάδα του θα καταλάβει:

"Πρόκειται για ένα πολύ δυνατό πρωτάθλημα. Όλες οι ομάδες είναι πολύ δυνατές κι αυτό αποτυπώνεται και στη βαθμολογία, όπου όλοι οι σύλλογοι είναι πολύ "κοντά" μεταξύ τους. Πλην δύο - τριών εξαιρέσεων, μιλάμε για δυνατά σύνολα που μπορούν ανά πάσα στιγμή να σου δημιουργήσουν πρόβλημα αγωνιστικά.

Όλα τα ματς είναι ντέρμπι, συνήθως κρίνονται στο γκολ. Μπορώ να χαρακτηρίσω, λοιπόν, συναρπαστικό το πρωτάθλημα της Α' ΕΠΣΘ, όπου πολλές ομάδες θα παλέψουν μέχρι τέλους για την πρώτη θέση.

Όσον αφορά εμάς, εξαρτάται από τα "πόδια" μας, αν θα τερματίσουμε πρωταθλητές φέτος, μιας που έχουμε και το προβάδισμα τη δεδομένη χρονική στιγμή. Επαναλαμβάνω ότι πιστεύουμε στις δυνατότητές μας και μπορούμε να πάρουμε την άνοδο στη Γ' Εθνική. Είμαστε σε καλό επίπεδο κι εκεί επιδιώκουμε να παραμείνουμε".

 

 

 

Last modified onThursday, 16 November 2017 20:53