noodles volos banner

Νικήτρια η ΑΕΚ στο ματς - γιορτή στο κατάμεστο γήπεδο του Διμηνίου!

Ματς γιορτή σήμερα το απόγευμα στο γήπεδο του Διμηνίου που γέμισε ασφυκτικά από περίπου 1.300 φιλάθλους, ο οποίοι είδαν την ΑΕΚ να επικρατεί με σκορ 4-2 της τοπικής Αθλητικής Ένωσης Διμηνίου. 

Στο αγωνιστικό μέρος το παιχνίδι ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις για την Α.Ε. Διμηνίου που σκόραρε στο 4’, με σουτ του Φιλατζικιώτη μέσα από τη μεγάλη περιοχή ύστερα από εξαιρετική προσπάθεια του Σφάκα που πέρασε τέσσερις αμυντικούς. Στη συνέχεια όμως, όπως ήταν λογικό, η κατοχή της μπάλας πέρασε στα πόδια των παικτών της ΑΕΚ οι οποίοι προσπάθησαν να ισοφαρίσουν χωρίς όμως να μπορούν να γίνουν αποτελεσματικοί στην τελική τους προσπάθεια. Όλα αυτά μέχρι το 38’ όταν ο Ανάκογλου με ωραίο φαλτσαριστό σουτ νίκησε τον Αβδελά για το 1-1. Σαν να μην έφτανε αυτό, στο 42’ ο Κατσικάς εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας και με δυνατό σουτ, νίκησε για δεύτερη φορά τον τερματοφύλακα της Α.Ε.Δ. δίνοντας προβάδισμα στην ΑΕΚ με σκορ 1-2, με το οποίο έληξε το ημίχρονο. Στο δεύτερο μέρος, οι δύο προπονητές άλλαξαν τις ενδεκάδες τους και το ματς εξελίχθηκε στο ίδιο μοτίβο, δηλαδή την ΑΕΚ να επιτίθεται και την Α.Ε. Διμηνίου να βρίσκεται συνεχώς σε θέση άμυνας. Στο 57’ ο Ράμα με εκτέλεση φάουλ έκανε το 1-3 για την ΑΕΚ, στο 65’ ο Μόσιος με πέναλτι -που κέρδισε ο ίδιος- έκανε το 2-3 και  τρία λεπτά αργότερα. οι «κιτρινόμαυροι» με τον Μπρέσεβιτς διαμόρφωσαν το 2-4 που ήταν και το τελικό σκορ. Η ομάδα του Στέφανου Ξηρόφωτου έδειξε πολύ θετικά στοιχεία. Η δευτεραθλήτρια της ΕΠΣΘ για την τελευταία διετία παρουσιάζεται ριζικά ανανεωμένη φέτος με 13 μεταγραφές και θα είναι σίγουρα μια από τις διεκδικήτριες του τίτλου.

Το φιλμ του αγώνα
Στο 3ο λεπτό ο Τσεβάς βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Α.Ε. Διμηνίου, σούταρε στην κίνηση αλλά η μπάλα έφυγε ψηλά άουτ στην πρώτη φάση της αναμέτρησης. Στο αμέσως επόμενο λεπτό, εντυπωσιακή ενέργεια του Σφάκα που πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, ολοκληρώθηκε με κοντινό σουτ που απέκρουσε ο Βούρας και στην επαναφορά ο Φιλατζικιώτης με σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή άνοιξε το σκορ (1-0). Στο 18’ ο Φιλατζικιώτης σέντραρε, ο Κουτσογιάννης πετάχτηκε και έκανε προβολή υπό την πίεση αντιπάλου με την μπάλα να καταλήγει στα χέρια του Βούρα. Στο 20’ ο Ανάκογλου έκανε ωραία προσπάθεια από δεξιά πάνω στη γραμμή του άουτ, βρέθηκε απέναντι από τον Αβδελά, ωστόσο προτίμησε την πάσα που κόπηκε από τον Μοράλες. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κάτσικας εκμεταλλεύτηκε αδράνεια της άμυνας της Α.Ε. Διμηνίου και από το ύψος της μεγάλης περιοχής με συρτό σουτ προσπάθησε να ισοφαρίσει, ωστόσο, ο Αβδελάς ήταν σε ετοιμότητα, απέκρουσε ασταθώς, η μπάλα έφυγε από τα χέρια του, χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και κατέληξε κόρνερ.
Στο 38’ ο Ανάκογλου με δυνατό φαλτσαριστό σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής και λίγο πλάγια έκανε το 1-1. Στο 42’ έπειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ανάκογλου και άσχημο διώξιμο των αμυντικών, ο Κατσικάς με δυνατό σουτ από το ύψος της περιοχής και λίγο δεξιά, νίκησε για δεύτερη φορά τον Αβδελά δίνοντας το προβάδισμα στους «κιτρινόμαυρους».  Στο 44’ φάουλ από αριστερά του Φιλατζικιώτη, πρώτη κεφαλιά από τον Γκάγκα και δεύτερη κοντινή από τον Αχμάτι κατέληξε στα χέρια του Καραγκιολίδη σε άλλη μια επικίνδυνη στημένη φάση για την Α.Ε. Διμηνίου.
Στο 53’ διαγώνιο συρτό σουτ του Μπρέσεβιτς έφυγε λίγο έξω από το δεξί κάθετο δοκάρι του Καραγκιολίδη, στο 57’ ο Ράμα με απευθείας εκτέλεση φάουλ λίγο έξω από τη μεγάλη περιοχή και πλάγια νίκησε τον Πλακαρό κάνοντας το 1-3, ενώ στο 63’ από εκτέλεση φάουλ, ο Γκάγκας έστειλε την μπάλα στα δίχτυα με κεφαλιά, αλλά ο διαιτητής Σκουλάς ακύρωσε το γκολ υποδεικνύοντας επιθετικό φάουλ πάνω στον Μπέσεβιτς. Στο 65’ ο Μαυρίδης εκτέλεσε φάουλ, στην πορεία της μπάλας πετάχτηκαν ο Μόσιος με τον Ντούμπερεγκ, ο τελευταίος ανέτρεψε τον επιθετικό της Α.Ε. Διμηνίου και ο Σκουλάς έδειξε την άσπρη βούλα του πέναλτι. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μόσιος ο οποίος ευστόχησε και οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-3. Στο 68’ ο Κορδέρο, με ατομική ενέργεια, πάσαρε στον κενό χώρο και ο Μπρέσεβιτς με προβολή έκανε το 2-4. Στο 81’ έπειτα από κόρνερ, σουτ του Κορδέρο από το ημικύκλιο της περιοχής πέρασε λίγο έξω από το αριστερό παραθυράκι της εστίας της Α.Ε.Δ.

Συνθέσεις:
Α.Ε. ΔΙΜΗΝΙΟΥ:
Αβδελάς, Ασλάνογλου, Γκέρτσος, Γκάγκας, Μοράλες,Μιρέλ, Σφάκας,Κοντογιάννης, Αναστασίου, Κ. Τσιουρέλης, Φιλατζικιώτης
Στο Β’ ημίχρονο ξεκίνησαν οι: Πλακαρός, Φέζο, Μαυρίδης, Ζαρκάδας, Μόσιος, Ρομάριο και Καραλόπουλος, ενώ από την αρχική ενδεκάδα παρέμειναν οι Γκάγκας, Κ. Τσιουρέλης, Φιλατζικιώτης, Κουτσογιάννης. Στο 60’ μπήκαν οι Καλιακούδας, Ταμπακόπουλος, Σ. Τσιουρέλης στην θέση των Κ. Τσιουρέλη, Φιλατζικιώτη, Κουτσογιάννη. Στο 75’ μπήκε ο 15χρονος Κανδήλας στη θέση του Γκάγκα. 

ΑΕΚ: Βούρας (30’ Καραγκιολίδης), Τσούπρος (35’ Κέζος), Σταθάκης, Αργυρίου, Πεταβράκης, Ρόβας, Ανάκογλου, Κάτσικας, Γροντής, Παλιαρούτας, Τσεβάς. Στο Β’ ημίχρονο έπαιξαν και οι: Τσουκαλάς, Τσουμάγκας, Τζανετόπουλος, Ντούμπερεγκ, Γεωργεας, Κορδερο, Ράμα, Μπούργκα, Διμγκιώκας, Μπρέσεβιτς ενώ παρέμεινε από το πρώτο μέρος μόνο ο Γκολκίπερ της ΑΕΚ, Καραγκιολίδης. Στο 60’ στην θέση τουτελευταίου ο Ντούνης. Στο 78’ ο Κέζος μπήκε ξανά στην θέση του Γεωργέα και ο 17χρονος Κασβιρόπουλος στην θέση του Ράμα.

Ρεπορτάζ: Φώτης Γαλούσης - Αποστόλης Μπακογιάννης

 

Last modified onWednesday, 14 August 2013 21:34