noodles volos banner

Σ. Πετσιμέρης: "Αυτοσκοπός η παραγωγή παικτών, όχι η άνοδος"

Η Αγία Άννα βρίσκεται στην πρώτη θέση στη βαθμολογία του ομίλου της στη Β' ΕΠΣΘ και ο προπονητής της, Σωτήρης Πετσιμέρης, μιλά στο magnesiasports για την προοπτική της ανόδου, αλλά και την αγωνιστική πορεία της ομάδας του. Παράλληλα, ήταν καυστικός απέναντι σε όσους κατακρίνουν την επιλογή της ομάδας του να αγωνίζονται ορισμένοι έμπειροι ποδοσφαιριστές.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την αγωνιστική πορεία της ομάδας της Αγίας Άννας, μέχρι στιγμής, στο πρωτάθλημα:

"Είμαι αρκετά ευχαριστημένος. Έχουμε θέσει εξαρχής τον στόχο να παίζουμε ελκυστικό ποδόσφαιρο, χρησιμοποιώντας πολλά νεαρά παιδιά που προέρχονται από τις Ακαδημίες μας, παρά το μικρό χρονικό διάστημα ζωής τους.

 Δουλεύουμε καθημερινά στις προπονήσεις, όλα τα παιδιά δείχνουν ιδιαίτερο ζήλο και η πλειοψηφία αυτών δε λείπουν μέρα από το γήπεδο. Ο συνδυασμός της σωστής δουλειάς, λοιπόν, με το ταλέντο που υπάρχει, μας δίνει μέχρι στιγμής ένα πολύ καλό αγωνιστικό αποτέλεσμα".

Για αυτούς που μιλούν για ομάδα με κάποιους μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές κι ότι αυτό αντίκειται στον βασικό στόχο της που είναι η παραγωγή νέων ποδοσφαιριστών:

"Αν ήταν ορισμός μία ομάδα που έχει μεγάλους ηλικιακά ποδοσφαιριστές να παίρνει πρωτάθλημα, τότε μια ζωή θα κέρδιζαν τα τρόπαια οι παλαίμαχοι. Το τί εστί "μεγάλος ηλικιακά ποδοσφαιριστής" έχει διαφορά, από περίπτωση σε περίπτωση.

Στην Αγία Άννα αγωνίζονται πέντε - έξι ποδοσφαιριστές μεγαλύτεροι, σε σχέση με την πλειοψηφία, που κανείς από αυτούς δεν είναι πάνω από 26-27 ετών. Είναι καλοί χαρακτήρες, οι οποίοι εργάζονται στην Αγία Άννα ως προπονητές κι αγαπούν πολύ το άθλημα, δουλεύοντας καθημερινά.

Η ομάδα είναι ένα κράμα έμπειρων καλών ποδοσφαιριστών και νεαρότερων ταλαντούχων. Όποιος μας κατηγορεί, κάνει μεγάλο λάθος και πρέπει να ξέρει πως για να βγει αποτέλεσμα σε μία ομάδα νεανική, πρέπει να απαρτίζεται κι από μερικούς πιο έμπειρους παίκτες που θα στηρίζουν τους μικρούς.

Μία ομάδα που στηρίζεται μόνο σε νεαρούς ποδοσφαιριστές, δε μπορεί να στηριχτεί πουθενά και πάει στα πρωταθλήματα σαν "πρόβατο στη σφαγή". Υπάρχουν παραδείγματα γι’ αυτό που λέω.

Εμείς δε βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι θέλουμε να κάνουμε πρωταθλητισμό. Θέλουμε να βοηθήσουμε τα παιδιά με την προσθήκη εμπειρίας στο ρόστερ. Πρόκειται για ένα δύσκολο εγχείρημα κι είμαστε πολύ ευχαριστημένοι που είναι πετυχημένο. Είναι δύσκολο να χειρίζεσαι παράλληλα νεαρούς κι έμπειρους ποδοσφαιριστές, αλλά μιλάμε για εξαιρετικούς χαρακτήρες, μηδενός εξαιρουμένου, οπότε η δουλειά για εμένα γίνεται πολύ εύκολη".

Για το πρωτάθλημα της Β΄ ΕΠΣΘ κι αν αποδέχεται τον χαρακτηρισμό του "φαβορί για άνοδο", όσον αφορά την ομάδα του:

"Το πρωτάθλημα στον Νομό Μαγνησίας έχει κάποιες ιδιαιτερότητες και κρίνω ότι κακώς χωρίζεται σε δύο ομίλους. Υποβαθμίζεται πολύ με αυτόν τον τρόπο, καθώς πραγματοποιείται ένα πρωτάθλημα "δύο ταχυτήτων", με ομάδες καλές, άλλες μεσαίου επιπέδου και κάποιες άλλες πολύ αδύναμες.

Δεν ενστερνιζόμαστε τις απόψεις όσων λένε ότι είμαστε φαβορί. Κρατάμε χαμηλά τους τόνους και δεν αφήνουμε τον ενθουσιασμό να μας καταβάλει. Συνεχίζουμε την καλή ποιοτική δουλειά μας και περιμένουμε να δούμε πού θα μας οδηγήσει. Σίγουρα, το αγωνιστικό είναι ένα κίνητρο για εμάς να δουλεύουμε σκληρά και καθημερινά, προκειμένου να γίνουμε καλύτερη ομάδα. Προσωπικά, θεωρώ ότι η άνοδος δεν είναι αυτοσκοπός. Αν φέτος "κερδίσουμε" δύο νεαρούς ποδοσφαιριστές και χάσουμε την άνοδο στην Α' ΕΠΣΘ, δεν αποτυγχάνουμε, αντιθέτως πετυχαίνουμε πολλά. Επαναλαμβάνω, σημαντικό είναι να μη χάνουμε το κίνητρο και να δουλεύουμε το ίδιο σκληρά και ποιοτικά".