noodles volos banner

Πέρασε στο Κύπελλο ο Πρωτεσίλαος, 0-1 τη Σκιάθο

Σε παιχνίδι για τη φάση των 16 του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, ο Πρωτεσίλαος Πτελεού απέδρασε από την Σκιάθο με 0-1 και πέρασε στους οκτώ του θεσμού, με σκόρερ τον συνήθη ύποπτο Αραπίτσα-Με μόλις έντεκα ποδοσφαιριστές ταξίδεψαν οι φιλοξενούμενοι στο νησί των Σποράδων.

Η ομάδα του Πτελεού, καθ’ όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης ήταν επικίνδυνη, πετυχαίνοντας το νικητήριο γκολ και σπαταλώντας μερικές ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες να διευρύνει το προβάδισμά της. Από την άλλη, η Σκιάθος του Θανάση Βλαχόπουλου διατηρούσε, κατά το μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, την κατοχή της μπάλας, ήλεγχε τη ροή του παιχνιδιού, αλλά δεν κατάφερε να βρει ουσία, έχοντας με τη σειρά της κάποιες αρκετά καλές στιγμές για γκολ στο πρώτο μέρος.

Η πρώτη καλή φάση της αναμέτρησης ήρθε στο 10’ για τους φιλοξενούμενους , όταν ο Αραπίτσας βγήκε απέναντι από τον Μπάμπα, με τον πρώτο να «πλασάρει» πάνω από το σώμα του πορτιέρε των γηπεδούχων, με την μπάλα να φεύγει εκατοστά πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας.

Ακολούθησε μία εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Σαρρή για τη Σκιάθο, με τον τερματοφύλακα του Πρωτεσίλαου Τίτα να πραγματοποιεί μία φοβερή απόκρουση, στο παραθυράκι της εστίας του. Στη συνέχεια, η Σκιάθος επέμεινε κι έχασε μερικές ακόμα σπουδαίες ευκαιρίες, με τα σουτ των Μπρέγκου, Γαζέτι και Φερετζέλη να μη βρίσκουν στόχο. Το παιχνίδι πήρε μία ιδιαίτερη μορφή, με αλλεπάλληλες φάσεις σε μικρό χρονικό διάστημα, με τους φιλοξενούμενους, τελικά, να είναι εκείνοι που πέτυχαν το γκολ.

Συγκεκριμένα, στο 24’, ύστερα από ωραία ομαδική προσπάθεια των παικτών του Μιχάλη Ανδρωνά και πολύ όμορφη τελική πάσα του Μαρικλέν, ο Αραπίτσας βρέθηκε «φάτσα» με το γκολ, πλασάροντας σωστά για το 0-1. Στο 38’, μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο δεύτερο τέρμα τους, με το σουτ του Χρήστου Παναγιώτου από ευνοϊκή θέση να περνά ελάχιστα άουτ.

Στο δεύτερο μέρος, η Σκιάθος είχε την υπεροχή, προσπαθώντας να βρει τους διαδρόμους να απειλήσει για την ισοφάριση, δίχως, όμως, να τα καταφέρνει. Αντίθετα, ο Πρωτεσίλαος, αν και περιορίστηκε στα ανασταλτικά του καθήκοντα, περιμένοντας τους γηπεδούχους, ήταν πάλι αυτός που έχασε τη μεγάλη ευκαιρία να σκοράρει, με τον Μαρικλέν να βγαίνει κι αυτός σε τετ-α-τετ, με το πλασέ του να μη βρίσκει στόχο.

Αξίζει να αναφέρουμε πως η ομάδα του Πτελεού ταξίδεψε στη Σκιάθο με μόλις έντεκα ποδοσφαιριστές και καμία αλλαγή, γεγονός που δεν έδινε την ευχέρεια στον Μιχάλη Ανδρωνά να αντικαταστήσει τον τραυματία στο δεύτερο μέρος Μαρικλέν, που έπαιζε με «ένα πόδι» ουσιαστικά, στα τελευταία είκοσι λεπτά.

Οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να απειλήσουν περαιτέρω, παρά το γεγονός πως ήταν συνεχώς στο προσκήνιο και με αυτόν τον τρόπο, ο Πρωτεσίλαος πήρε τη νίκη-πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου ΕΠΣΘ, με παίκτες και τεχνικό τιμ να την αφιερώνουν στον άτυχο Θανάση Παπαδόπουλο, που υπέστη κάταγμα περόνης, το περασμένο Σάββατο, στην αναμέτρηση της ομάδας του Πτελεού, με αντίπαλο τον Άρη, για την Α’ Κατηγορία.

Σκιάθος (Θανάσης Βλαχόπουλος): Μπάμπα, Σταμέλος, Γκιαουράκης, Τουρναβίτης, Κυπαρισσός, Μπρέγκου, Γαζέτι, Τζελάι (75’ Γραβάνης), Σαρρής, Φερετζέλης, Βεργίνης (65΄ Σκέμπι)

Πρωτεσίλαος (Μιχάλης Ανδρωνάς): Τίτας, Μιχόπουλος, Μαλλιαρός, Σιαμουρδάνης, Χασιώτης, Κόρκος Θ., Παναγιώτου Χ., Λάμπος, Αραπίτσας, Μαρικλέν, Σούσκο

 

 

Last modified onThursday, 20 October 2016 11:21