noodles volos banner

Τρεις κατηγορίες στην ΕΠΣΘ το 2017-'18

  • Published in ΕΠΣΘ

Στις 10 Μαρτίου είχαμε γράψει στο magnesiasports ότι μετά τη λήξη της περιόδου, θα ανοίξει ξανά το θέμα της αναδιάρθρωσης κατηγοριών, έτσι ώστε τα σωματεία να αποφασίσουν εκ νέου τη μορφή που θα έχουν τα πρωταθλήματα και οι αλλαγές να συμπεριληφθούν στην προκήρυξη της νέας περιόδου. Η ΕΠΣΘ ανακοίνωσε χθες ότι η έκτακτη γενική συνέλευση με μοναδικό θέμα την αναδιάρθρωση κατηγοριών θα γίνει στις 18 Μαϊου.
Εκείνη την ημέρα, θα τεθεί υπό συζήτηση και ψήφιση η νέα πρόταση για τα πρωταθλήματα, που αποκαλύπτει σήμερα η ιστοσελίδα μας και προβλέπει: Α' ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους και Β' ΕΠΣΘ σε έναν όμιλο για τη σεζόν 2015-2016 (αυτό έτσι κι αλλιώς δεν αλλάζει) με πολλούς υποβιβασμούς από την πρώτη κατηγορία, ώστε η σεζόν 2016-17 να γίνει με Α' ΕΠΣΘ σε έναν όμιλο και Β΄ΕΠΣΘ σε δύο ομίλους και τα πρωταθλήματα να πάρουν την τελική τους μορφή τη σεζόν 2017-2018 με 3 κατηγορίες σε έναν όμιλο, Α', Β' και Γ' ΕΠΣΘ.
Μάλιστα, με βάση το μικρό αριθμό ομάδων, 37 τη φετινή σεζόν, το ζητούμενο είναι από πόσους συλλόγους θα αποτελείται κάθε κατηγορία καθώς ενδέχεται να υπάρχουν νέα σωματεία, λίγα όμως στον αριθμό. Οι υπεύθυνοι της ΕΠΣΘ θέλουν να αποφύγουν το φαινόμενο της Γ' Τοπικής της περιόδου 2012-13 με μόνο έξι σωματεία. Έτσι, σύμφωνα με πληροφορίες, οι κατηγορίες δεν θα έχουν πολλές ομάδες, όπως τις 18 ή τις 16 τα προηγούμενα χρόνια και θα είναι πιο κοντά στο φετινό αριθμό...
Πρόθεση είναι να υπάρχει μια δυνατή Α' Τοπική με λίγες ομάδες που θα έχουν υποδομές και θα είναι ικανές για το παραπάνω βήμα, ενώ στις άλλες κατηγορίες θα συμμετέχουν οι υπόλοιπες ομάδες ανάλογα με την αγωνιστική δυναμική τους, όπως δηλαδή γίνονταν τόσα χρόνια, διαφορετικό επίπεδο και δυναμικότητα/οργάνωση συλλόγων σε κάθε κατηγορία.

ΦΩΤΗΣ ΓΑΛΟΥΣΗΣ

Last modified onWednesday, 22 April 2015 15:56