noodles volos banner

Αγωγή των Νέων Αθλητών Νίκης κατά Βόλος ΝΠΣ και ΕΠΣΘ

  • Published in ΕΠΣΘ

Οι Νέοι Νίκης κατέθεσαν την Πέμπτη αγωγή στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου, ζητώντας την ακύρωση της εγγραφής του ΝΠΣ Βόλος στην ΕΠΣΘ προβάλλοντας μια σειρά από ισχυρισμούς.

Η αγωγή κατά του ΝΠΣ Βόλος αλλά και της ΕΠΣΘ που κατέθεσε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Βόλου το Σωματείο Νέοι Αθλητές Νίκης, έρχεται να … ταράξει ακόμη περισσότερο τα νερά σε συνδυασμό με τις νομικές ενέργειες του Ολυμπιακού.
Με την αγωγή τους οι Νέοι Αθλητές Νίκης, ζητούν την ακύρωση τριών αποφάσεων. Αρχικά της απόφασης τροποποίησης του καταστατικού του Σωματείου «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ Η ΠΥΔΝΑ», όπως αυτή ελήφθη στην από 25/5/2017 Γενική Συνέλευση του Σωματείου, για τη μεταφορά επωνυμίας, έδρας και σκοπού και η οποία επικυρώθηκε με την υπ’ αριθμόν 73/2017 Διάταξη του Ειρηνοδικείου Κατερίνης.

Επίσης της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΠΣΘ, με την οποία γίνεται αποδεκτή η αίτηση εγγραφής του Σωματείου ΒΟΛΟΣ ΝΠΣ στα μητρώα της Ένωσης καθώς και της απόφασης της Γενικής Συνέλευσης της ΕΠΣΘ, με την οποία εγκρίθηκε η προηγούμενη απόφαση του Δ.Σ. της Ένωσης.
Η αγωγή θα κοινοποιηθεί σήμερα Παρασκευή (24/11) στην ΕΠΣΘ και τον ΝΠΣ Βόλος και όπως ορίζει ο νόμος και όπως προβλέπεται, θα συζητηθεί εντός προθεσμίας 100 ημερών, σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας με την κατάθεση προτάσεων από τους διαδίκους.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις η τελική απόφαση προσδιορίζεται ότι θα εκδοθεί περί τα μέσα Απριλίου, ωστόσο οι διοικούντες των Ν.Α. Νίκης θεωρούν ότι στο μεταξύ ίσως να προκύψουν και άλλες εξελίξεις.

Ανακοπή του εισαγγελέα Κατερίνης

 στην απόφαση μεταφοράς της “Πύδνας”

Μία σημαντική εξέλιξη βέβαια είναι η ανακοπή που κατέθεσε ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Κατερίνης κατά της απόφασης της Γ.Σ. του «ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ Η ΠΥΔΝΑ» να τροποποιήσει το καταστατικό ως προς την έδρα, το όνομα και τους σκοπούς του Σωματείου, λόγω έλλειψης απαρτίας αλλά και άλλων παρατυπιών στην όλη διαδικασία. Η ανακοπή έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 18 Ιανουαρίου 2018 στο Μονομελές Πρωτοδικείο Κατερίνης. Ως μάρτυρες στην υπόθεση έχουν κληθεί να καταθέσουν οι νόμιμοι εκπρόσωποι των Σωματείων “Η Πύδνα” και “Βόλος ΝΠΣ” οι οποίοι θα κληθούν να ρίξουν φως στις διαδικασίες προκειμένου να διαπιστωθεί αν όλα έχουν γίνει με βάση την ελληνική νομοθεσία. Σύμφωνα με πληροφορίες του magnesiasports.gr προκύπτουν και ενδείξεις πλαστογραφίας στα πρακτικά της Γ.Σ., στοιχεία τα οποία θα παραπεμφθούν σε ειδικό γραφολόγο προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι υπογραφές των μελών που υπάρχουν στα πρακτικά είναι όντως των προσώπων που φέρονται να υπογράφουν.

Ένοχη σιωπή από την ΕΠΣΘ
Εν κατακλείδι, σε ότι αφορά την ΕΠΣΘ δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής επίσημη αντίδραση ή ανακοίνωση σε απάντηση των όσων αναφέρονται στα δημοσιεύματα του magnesianews και magnesiasports για την παράτυπη εγγραφή του ΝΠΣ Βόλος ως μέλους της, κάτι που παραπέμπει ίσως σε ένοχη σιωπή.

Αρχ. Καρεκλίδης

Last modified onSaturday, 25 November 2017 11:30