noodles volos banner

"Στη σέντρα" έβγαλαν τον Μαρινάκη

Για σωρεία εγκληματικών πράξεων, μεταξύ των οποίων σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, εκβίαση, παραβάσεις του νόμου περί εκρηκτικών, δωροδοκία και άλλα αδικήματα, εγκαλείται από τις δικαστικές αρχές ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Βαγγέλης Μαρινάκης, σύμφωνα με δικαστικό έγγραφο το οποίο φέρνει στη δημοσιότητα ο ΣΚΑΙ. Όπως επί λέξει αναφέρεται στο δικαστικό έγγραφο, προκύπτουν οι κάτωθι ενδείξεις: ο πρόεδρος και οι στενοί συνεργάτες του, στα πλαίσια του σχεδιασμού και της οργάνωσης της ομάδος του, προσεγγίζουν και επιδιώκουν να εκμεταλλευτούν για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων τους, αστυνομικούς, δικαστικούς, πολιτικούς και άλλους ισχυρούς παράγοντες της χώρας. Τα παραπάνω αναφέρονται σε βούλευμα του συμβουλίου πλημμελειοδικών της Αθήνας, όπου περιλαμβάνεται σωρεία επιβαρυντικών στοιχείων για τον κ. Μαρινάκη, που προέρχονται -μεταξύ άλλων- και από παρακολούθηση τηλεφώνων.
Μεταξύ των άλλων, στο έγγραφο αναφέρεται ότι παράγοντας της ΕΠΟ μεσολάβησε για να είναι υπέρ του Εθνικού Γαζώρου η απόφαση για την έκβαση του αγώνα που δεν διεξήχθη με τον Τύρναβο στο φινάλε της σεζόν 2011-12, με αποτέλεσμα η Νίκη Βόλου να αγωνιστεί τότε σε αγώνες πλέι οφ (από τους οποίος εξασφάλισε την άνοδο στη Football League).
Επίσης γίνεται αναφορά για εύνοια, ύστερα από επιλογή του κ. Μαρινάκη δια μέσου του κ. Σαρρή, από διαιτητές στον Πλατανιά ώστε στα πλέι οφ της Β' Εθνικής να κερδίσει την άνοδο στη Σούπερ Λιγκ έναντι της Παναχαϊκής, για ομάδες που ο Ολυμπιακός έχει ιδιαίτερα στενές σχέσεις και κατονομάζονται ο Πλατανιάς, ο ΟΦΗ, ο Λεβαδειακός, ο Πανιώνιος και αναφέρεται ακόμη ότι συνεργάτες του κ. Μαρινάκη απέκτησαν μετοχές στη Βέροια και τον ΠΑΣ Γιάννενα. Τέλος, στο έγγραφο γνωστοποιείται ότι ο κ. Μαρινάκης προώθησε την υποψηφιότητα Σαρρή για την προεδρία της ΕΠΟ ώστε να εξυπηρετήσει τα δικά του συμφέροντα.

 

Last modified onTuesday, 08 July 2014 20:58