noodles volos banner

Tα γερμανικά ρεκόρ μετά την εφτάρα!

Μπορεί το προσπέρασμα του Κλόζε, απέναντι στο Ρονάλντο, να αποτελεί το στατιστικό της μεγάλης νίκης των Γερμανών επί της Βραζιλίας με 7-1, αλλά σίγουρα δεν είναι το μόνο. Διαβάστε τα ρεκόρ των «πάντσερ» μετά το χθεσινό ημιτελικό. Το 2ο με το 4ο γκολ έχουν χρονική απόσταση 179 δευτερολέπτων.

Tο 5-0 των Γερμανών στο 29ο λεπτό είναι το πιο γρήγορα διαμορφωμένο, σε αυτό το επίπεδο σκορ, στην ιστορία των Παγκοσμίων Κυπέλλων. Η Γιουγκοσλαβία απέναντι στο Ζαΐρ το 1974, προηγήθηκε 6-0 στο ημίχρονο, αλλά το 5-0 έγινε στο 30' από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς και το 6-0 στο 38' από τον Μπογκίσεβιτς.

Η Γερμανία πλέον είναι η ομάδα που έχει σημειώσει τα περισσότερα γκολ στην ιστορία των Μουντιάλ με 223, έναντι 221 που έχει η Βραζιλία.

Ο Τόμας Μίλερ έχει σημειώσει 10 γκολ και έχει μοιράσει 6 ασίστ σε 12 παιχνίδια τελικής φάσης Παγκοσμίου Κυπέλλου, που έχει πάρει μέρος.

Η Γερμανία σημείωσε στον ημιτελικό με την Βραζιλία, όσα τέρματα είχε σημειώσει στους έξι προηγούμενους ημιτελικούς που πήρε μέρος από το 1982 και μετά.

Η Γερμανία ξεπέρασε το ρεκόρ της, που ήταν 16 γκολ στις διοργανώσεις του 1966 και του 1990 κι έχουν φτάσει ήδη τα 17.

Η "νασιοναλμανσάφτ" έγινε η πρώτη ομάδα που έβαλε επτά γκολ και η πρώτη που κερδίζει με διαφορά έξι τερμάτων σε ημιτελικό Μουντιάλ.

Τέλος θυμίζουμε, πως ο Μίροσλαβ Κλόζε, πέρασε στην πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ με 16 τέρματα σε 23 παιχνίδια, αφήνοντας στην 2η θέση τον Ρονάλντο με 16.

sportfm.gr