noodles volos banner

Ξηρόφωτος και Κοντοβάς στο τεχνικό επιτελείο του Πυράσου!

Στο τεχνικό επιτελείο του Πυράσου ο Στ. Ξηρόφωτος (αριστερά) ως συνεργάτης του Ν. Χατζηκυριακίδη (στη μέση) και προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Κοντοβάς (δεξιά) Στο τεχνικό επιτελείο του Πυράσου ο Στ. Ξηρόφωτος (αριστερά) ως συνεργάτης του Ν. Χατζηκυριακίδη (στη μέση) και προπονητής τερματοφυλάκων ο Χρήστος Κοντοβάς (δεξιά)

Δύο σημαντικές ανακοινώσεις εξέδωσε σήμερα ο Πύρασος. Γνωστοποίησε ότι προσελήφθη ο Στέφανος Ξηρόφωτος στο τεχνικό επιτελείο ως συνεργάτης του Νίκου Χατζηκυριακίδη και ο Χρήστος Κοντοβάς ως προπονητής τερματοφυλάκων. Η επιλογή του πρώην γκολκίπερ της Νίκης και του Ολυμπιακού έγινε για να καλυφθεί η χηρεύουσα θέση που άφησε με την αποχώρησή του ο Λευτέρης Φούτρης. Όσον αφορά στην επιλογή Ξηρόφωτου, που μπορεί να προκαλεί έκπληξη, έγινε καθώς έχει ήδη περάσει την πρώτη φάση για την απόκτηση του διπλώματος UEFA A' που είναι υποχρεωτικό για τους προπονητές στη Γ' Εθνική. Έτσι, ο Πύρασος θα πορευτεί με δίδυμο στην τεχνική ηγεσία, τον Νίκο Χατζηκυριακίδη που παραμένει για τέταρτη συνεχόμενη σεζόν και τον Στέφανο Ξηρόφωτο που έχει το δίπλωμα και η παρουσία του στην ομάδα θα είναι ουσιαστική σε προπονήσεις κι αγώνες.

 

Αναλυτικά οι δύο ανακοινώσεις του Πυράσου: "Η διοίκηση του Πυράσου Νέας Αγχιάλου ανακοινώνει την πρόσληψη του προπονητή Στέφανου Ξηρόφωτου ως συνεργάτη του Νίκου Χατζηκυριακίδη. Επιστρέφει στην ομάδα μας ύστερα από έξι χρόνια καθώς φόρεσε τη φανέλα του Πυράσου τη σεζόν 2008-09 που ήταν η πρώτη μας στη Δ' Εθνική καταγράφοντας 13 συμμετοχές. Ο Στέφανος Ξηρόφωτος αγωνίστηκε σε Σαρακηνό (1989-2000), Μαγνησιακό (2000-2004), Ρήγα Φεραίου (2004-05), Ολυμπιακό Βόλου (2005-07), Θησέα (2007-08) και Πύρασο (2008-09). Ως προπονητής εργάστηκε στον Ηρακλή Βόλου (2009-2011), τον Σαρακηνό (2011-13) κι ΑΕ Διμηνίου (2013-14). Παράλληλα με τον Πύρασο, είναι προπονητής τη σεζόν 2014-15 στην ομάδα Κ15 του Ολυμπιακού Βόλου και βρίσκεται σε διαδικασία αξιολόγησης για το δίπλωμα UEFA A'.

H διοίκηση του Πυράσου ανακοινώνει την πρόσληψη ως προπονητή τερματοφυλάκων του Χρήστου Κοντοβά. Έκανε μεγάλη καριέρα ως τερματοφύλακας. Ξεκίνησε από τη Δάφνη κι αγωνίστηκε σε δύο θητείες στη Νίκη Βόλου και σε δύο θητείες στον Ολυμπιακό Βόλου, έχοντας συνολικά 18 χρόνια επαγγελματικής πορείας. Δούλεψε ως προπονητής στην ακαδημία του Μαγνησιακού, τη σεζόν 2012-13 ως προπονητής του Πανιωνίου Νέας Ιωνίας για το πρώτο μισό της περιόδου στην Α” ΕΠΣΘ, μετά ως προπονητής τερματοφυλάκων στην ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου, θέση που είχε και τη σεζόν 2013-14 για τρεις μήνες στο φινάλε της περιόδου. Επίσης, εργάζεται στην ακαδημία της Αγίας Άννας. Τον καλωσορίζουμε στην οικογένεια του Πυράσου και του ευχόμαστε κάθε επιτυχία στο έργο του".