noodles volos banner

Παλικαρίσια νίκη για τον Πύρασο

Η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο σημερινό αγώνα Η ενδεκάδα που ξεκίνησε στο σημερινό αγώνα

Παίζοντας με περίσσιο πάθος, ο Πύρασος πανηγύρισε τη σημαντικότερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς έσπασε το αήττητο των Τρικάλων. Όχι μόνο διατηρήθηκε στην 5η θέση αλλά αποσπάστηκε ακόμη περισσότερο από τη ζώνη του υποβιβασμού. Η ομάδα της Νέας Αγχιάλου είχε καταπληκτική απόδοση κι εφόσον ήταν πιο εύστοχη στις ευκαιρίες της, θα μπορούσε να “καθαρίσει” το ματς με περισσότερα γκολ και χωρίς άγχος μέχρι το φινάλε, ενώ ο Χαλάτσης κράτησε το σκορ όποτε χρειάστηκε με εξαιρετικές επεμβάσεις.

Ο Πύρασος ήταν άριστα στημένος στον αγωνιστικό χώρο και από το ξεκίνημα έδειξε ότι ήθελε περισσότερο το παιχνίδι. Στο 19ο λεπτό ο Σφάκας βγήκε στα όρια της μεγάλης περιοχής με τον αντίπαλο τερματοφύλακα, καθυστέρησε και δεν μπόρεσε να απειλήσει, ενώ το 1-0 έγινε στο 21'. Ο Γιάννης Κοντοβάς εκτέλεσε φάουλ, ο Στεφανής πήρε την κεφαλιά και από κοντά, με ωραίο γυριστό σουτ ο Παναγιώτης Κοντοβάς σκόραρε.

Στο 25ο λεπτό, ο ΑΟΤ έχασε καλή ευκαιρία όταν στην πλάτη της άμυνας, ο Σαχινίδης πλάσαρε για να αποκρούσει ο Χαλάτσης. Πέντε λεπτά αργότερα, ο Σφάκας έχασε σημαντική φάση για το 2-0. Έκλεψε την μπάλα από άσχημη παράλληλη πάσα του Στούμπου έξω από τη μεγάλη περιοχή και σούταρε χωρίς πίεση, με τον Ντάσκα να διώχνει σε κόρνερ. Ακολούθησε μια ανάποδη κεφαλιά του Βαγγελή που πέρασε λίγο άουτ και σουτ του Σκούπρα από καλή θέση που είχε την ίδια κατάληξη, ενώ στο 43ο λεπτό ο Χαλάτσης βγήκε μέχρι το χώρο του κέντρου ανακόπτοντας αντεπίθεση του ΑΟΤ.
Στο δεύτερο μέρος, τα Τρίκαλα μπήκαν καλύτερα κι ευτύχησαν να ισοφαρίσουν γρήγορα. Στο 50ό λεπτό και ύστερα από εκτέλεση κόρνερ του Κέρι, ο Τέλλος πήρε κεφαλιά, ο Χαλάτσης απέκρουσε με το ένα χέρι αλλά ο Βαγγελή με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Ο Πύρασος ανέβασε στροφές και έφθασε στο 2-1 στο 66'. Ο Γ. Κοντοβάς εκτέλεσε φάουλ, ο Ντάσκας πήγε να διώξει με τη γροθιά και η μπάλα γύρισε προς το τέρμα του, εκεί όπου ο προωθημένος Μπασδάνης από κοντά πέτυχε το γκολ της νίκης!
Έξι λεπτά πιο μετά, ο Πύρασος έχασε κλασική ευκαιρία για τρίτο τέρμα. Ο Σφάκας γύρισε παράλληλα για τον Π. Κοντοβά, που δεν έπιασε καλά το σουτ από τη μικρή περιοχή, η μπάλα χτύπησε στο πόδι του Σκούπρα και πήγε πάνω στον γκολκίπερ του ΑΟΤ. Δεύτερη μεγάλη ευκαιρία στη σειρά στο 75' όταν από σέντρα του Μυργιώτη, από κοντά ο Σφάκας πλάσαρε στην κίνηση αλλά πάνω στον Ντάσκα.
Ο ΑΟΤ είχε σουτ του Κέρι άουτ στο 81', κεφαλιά του Στούμπου που εξουδετέρωσε ο Χαλάτσης στο 85' και κεφαλιά του Τέλλου που έφυγε άουτ, αλλά το 2-1 έμεινε μέχρι τέλους και ο Πύρασος πανηγύρισε μια σπουδαία και πανάξια επιτυχία.
Μετά τη λήξη του αγώνα, ποδοσφαιριστής των Τρικάλων προκάλεσε καθώς εξύβρισε τους ανθρώπους του Πυράσου. Δημιουργήθηκε μεγάλη ένταση έρξω από τα αποδυτήρια, απειλήθηκαν επεισόδια μεταξύ των παικτών και των παραγόντων, όμως η παρουσία της αστυνομικής δύναμης απέτρεψε τα χειρότερα.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας (75' Π.Θ. Κοντοβάς), Βέργος, Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Στεφανής, Μπασδάνης, Βαγγελάκος (70' Κοτζαθανάσης), Μυργιώτης (82' Δαμάσκος), Π.Χρ. Κοντοβάς, Αναστασίου.
ΑΟ Τρίκαλα: Ντάσκας, Σκούπρας, Κουτσόπουλος (28' λ.τρ. Στούμπος), Π. Παπαευθυμίου (71' Πέντσας), Τέλλος, Βαγγελή, Σπάσιτς, Καμπλιώνης, Κέρι, Μοσχάκης, Σαχινίδης.