noodles volos banner

Δίκαιη μοιρασιά για Πύρασο και Ρήγα

Χωρίς γκολ, όπως στον πρώτο γύρο, έληξε το ντέρμπι της Μαγνησίας στην 24η αγωνιστική. Ο Πύρασος πίεσε περισσότερο, είχε τις καλύτερες στιγμές αλλά δεν μπόρεσε να σκοράρει, ενώ ο Ρήγας Φεραίος αρκέστηκε στο βαθμό της ισοπαλίας παίζοντας με παίκτη λιγότερο από το 58ο λεπτό.

Η αναμέτρηση είχε πάθος, ένταση, έγινε σε βαρύ αγωνιστικό χώρο και παρουσία εκατοντάδων φιλάθλων. Στο πρώτο μέρος, οι φάσεις ήταν λιγοστές. Σουτ στην κίνηση από τον Μυργιώτη στο 25', από το ύψος της μεγάλης περιοχής, έφυγε άουτ, ενώ τρία λεπτά αργότερα, ο Αναστασίου δοκίμασε το πόδι από μακρυά, με την μπάλα να φεύγει ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.
Στην επανάληψη, η δράση στα πρώτα λεπτά ήταν εντονότερη. Στο 48ο, ο Μπίκας σε θέση τετ-α-τετ από πλάγια, πλάσαρε, με τον Χαλάτση να διώχνει με τα πόδια, στη μοναδική ευκαιρία του Ρήγα Φεραίου να πάρει κεφάλι στο σκορ. Στο 51ο, ο Πύρασος κέρδισε φάουλ δύο μέτρα από τη συμβολή των γραμμών της μεγάλης περιοχής και πλάγια δεξιά. Το εκτέλεσε με το αριστερό πόδι ο Γ. Κοντοβάς, για να αποκρούσει εντυπωσιακά ο Κεφαλάς με το ένα χέρι στο “παραθυράκι” σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεση και στην εξέλιξη της φάσης, ο Τσιουρέλης σέντραρε και ο Κοτζαθανάσης πήρε κεφαλιά που σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Στο 58' άλλαξαν οι ισορροπίες. Ο Μπίκας έπεσε έξω από τη μεγάλη περιοχή, ο διαιτητής Τίκας θεώρησε πως έκανε θέατρο και του έδωσε την κίτρινη κάρτα που ήταν η δεύτερη. Η πρώτη στο φάουλ που προαναφέραμε πριν επτά λεπτά. Έτσι, οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν με παίκτη λιγότερο κι αρκέστηκαν να διαφυλάξουν τα νώτα τους, κρατώντας με επιτυχία το μηδέν. Ο Πύρασος πήρε τον πλήρη έλεγχο του παιχνιδιού, είχε ένα διαγώνιο σουτ του Π. Κοντοβά στο 65' που μπλόκαρε ο Κεφαλάς, ο Στέφανος Ξηρόφωτος φόρτωσε την ομάδα του με επιθετικούς, αλλά δεν μπόρεσε να δημιουργήσει άλλες ευκαιρίες. Έτσι, μοιραία έμεινε το 0-0, με τον Πύρασο να είναι στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη και τον Ρήγα Φεραίο να διευρύνει το αήττητο σερί του β' γύρου σε εννιά αγωνιστικές.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Σφάκας, Μαλακασιώτης (50' Τσιουρέλης), Γ. Κοντοβάς, Σπ. Γκάγκας, Κοτζαθανάσης (85' Πάσχος), Μπασδάνης, Βέργος, Μυργιώτης (73' Μίλτος), Π.Χρ. Κοντοβάς, Αναστασίου.
Ρήγας Φεραίος: Κεφαλάς, Χατζηαθανασίου, Βουραζέρης, Σπαθής, Ναουμίδης, Αλεξίου, Χατζής, Κεμάλλι (87' Μιχολίτσης), Μπίκας, Ζενούνι (60' Γουτούλης), Μαλάκος (73' Γεωργατζής).