noodles volos banner

Τέλος με θετικό πρόσημο για τον Πύρασο

Σε παιχνίδι που οι δύο αντίπαλοι έπαιξαν ανοιχτά και χωρίς άγχος, ο Πύρασος πήρε ισοπαλία 1-1 στη Φιλιππιάδα κλείνοντας με ακόμη ένα εκτός έδρας θετικό αποτέλεσμα τη σεζόν. Η ομάδα της Ν. Αγχιάλου προηγήθηκε με τον Αναστασίου, αλλά δέχθηκε την ισοφάριση ένα τέταρτο πριν τη λήξη, χάνοντας αρκετές ευκαιρίες για δεύτερο τέρμα.

 

 

Το ματς άρχισε με ευκαιρία για τη Φιλιππιάδα όταν στο 8ο λεπτό, ο Τσακανίκας σούταρε από καλή θέση κι απέκρουσε ο Βαν ντε Γουίχε, δύο λεπτά αργότερα ο Αναστασίου από κοντά, υπό την πίεση αμυντικού, είχε χλιαρό πλασέ που εξουδετέρωσε ο αντίπαλος γκολκίπερ και το 0-1 έγινε στο 15'. Ο Π.Θ. Κοντοβάς εκτέλεσε κόρνερ και ο Αναστασίου πέτυχε ωραίο τέρμα με καρφωτή κεφαλιά. Στο 35' οι γηπεδούχοι είχαν δοκάρι όταν σουτ του Γιαννούλη απέκρουσε με τα ακροδάχτυλα ο πορτιέρε του Πυράσου και η μπάλα στη συνέχεια χτύπησε στο οριζόντιο.

Στην επανάληψη, η ομάδα του Ξηρόφωτου φάνηκε απειλητική σε αρκετές περιπτώσεις. Στο 51' σουτ του Αναστασίου από ευνοϊκή θέση κατέληξε στην αγκαλιά του Νικολάου, στο 60' ο σκόρερ των “κυανόλευκων” είχε γυριστό σουτ λίγο άουτ, ενώ λίγο αργότερα σουτ του Π.Χρ. Κοντοβά από το ύψος της μεγάλης περιοχής και στην ευθεία της εστίας απέκρουσε με δυσκολία ο γκολκίπερ του Εθνικού κι ενώ θα μπορούσε είτε να προχωρήσει μέσα στην περιοχή είτε να πασάρει στα αριστερά του σε συμπαίκτη.

Το 1-1 σημειώθηκε στο 75' με χαμηλό σουτ του προωθημένου Λέντζου ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και σύγχυση στα καρέ του Πυράσου, ενώ ακολούθησαν ευκαιρίες με σουτ των Κόκκαλη στο 82', Χατζητρακόσια (απέκρουσε ο Νικολάου) στο 90' και Π.Χρ. Κοντοβά (έφυγε λίγο άουτ) στις καθυστερήσεις. Μία καλή στιγμή είχαν και οι γηπεδούχοι στο φινάλε όταν στο 90ό λεπτό, από σέντρα του Γήττα, αμαρκάριστος στην καρδιά της άμυνας ο Μπενίσκος πήρε κεφαλιά δίχως στόχο. Για την ομάδα της Θεσπρωτίας, από το 80' αποχώρησε ο Τσακαλίδης λόγω τραυματισμού κι ενώ είχαν γίνει όλες οι αλλαγές.

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα για την αγχιαλίτικη ομάδα το γεγονός ότι έκανε ντεμπούτο στη Γ' Εθνική ο 16χρονος Χρήστος Κόκκαλης, ενώ έπαιξε για πρώτη φορά και ο Σωτήρης Χατζητρακόσιας, ο οποίος στα περσινά μπαράζ ανόδου είχε σοβαρό τραυματισμό στο γόνατο.

Συνθέσεις:
Εθνικός Φιλιππιάδας: Νικολάου, Γατσέλος (46' Γ. Κολλιός), Διαμαντόπουλος, Ρακόπουλος, Π. Κολλιός (56' Πάνος), Λέντζος, Τσακαλίδης, Τσακανίκας, Φώτης (46' Μπενίσκος), Γήττας, Γιαννούλης.
Πύρασος: Βαν ντε Γουίχε, Π.Θ. Κοντοβάς (75' Δαμάσκος), Μαλακασιώτης (79' Κόκκαλης), Γ. Κοντοβάς, Λ. Γκάγκας, Βέργος, Κοτζαθανάσης (83' Χατζητρακόσιας), Βαγγελάκος, Κίτσος, Π.Χρ. Κοντοβάς, Αναστασίου.

 

Last modified onSunday, 17 May 2015 20:59