noodles volos banner

Θεοδώρου: «Μπορεί να γίνει μεταγραφή …αεροδρομίου για τα δεδομένα της ομάδας»

Ο τεχνικός διευθυντής της Νίκης, Θάνος Θεοδώρου μίλησε για όλους και για όλα στην οπαδική εκπομπή του Blue Club Παναγιώτης Ντοκούζης στο Blue Star fm. Ο κ. Θεοδώρου είπε ότι η Νίκη έχει συμπληρώσει τα 2/3 του ρόστερ της, ότι θα γίνουν ακόμη οκτώ κινήσεις περίπου και ότι αυτές θα ολοκληρωθούν τον Αύγουστο.  Μάλιστα μίλησε για οκτώ έμπειρους ποδοσφαιριστές και ότι μπορεί να γίνει μεταγραφή… αεροδρομίου για τα δεδομένα της ομάδας, που θα προκαλέσει δηλαδή μεγάλη εντύπωση στην κατηγορία.

Απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

Για την ΕΠΟ και την αντίδραση της Νίκης: «Αντιδράσαμε ακαριαία στο θέμα της ΕΠΟ, μιλάμε εκ του ασφαλούς για τη Γ’ Εθνική και συνεχίζουμε τον προγραμματισμό μας, που είμαστε πολύ μπροστά».

Για το πλάνο της Νίκης: «Η ομάδα μας είχε την τύχη τα περασμένα χρόνια να έχει τεράστιες ακαδημίες από πίσω και την ατυχία να μην αξιοποιούνται. Περάσαμε το πρόβλημα με σκληρό τρόπο να πέσουμε από την Α’ Εθνική πρώτοι, αλλά αυτό έγινε πλεονέκτημα, γιατί είχαμε ξεκαθαρίσει από τον Απρίλιο τι θέλουμε να κάνουμε και πώς θα το κάνουμε. Προσπαθούμε να μην ξεφύγουμε από το αρχικό πλάνο, στο οποίο γίνονται μικροδιαφοροποιήσεις, αλλά ως προς τη δυναμική της ομάδας είμαστε πιστοί, γιατί φτιάχνουμε ομάδα για τα επόμενα τρία χρόνια. Πρέπει να μην παρατήσουμε τις ακαδημίες μας από δω και πέρα ποτέ. Είμαστε στη φάση ο κόσμος να ξαναγκαλιάσει αυτήν την ομάδα, παρόλο που απογοητεύτηκε».

Για την αντιμετώπιση που είχε η Νίκη σε συγκεκριμένα ζητήματα: «Ήμουν αυτός που έπρεπε να συζητήσω με προπονητικά κέντρα και με παίκτες και παντού κατάλαβα ότι ήμασταν εκτεθειμένοι. Π.χ. θα θέλαμε να κάνουμε προετοιμασία εδώ, χωρίς να σημαίνει ότι τα έξοδα θα ήταν λιγότερα, αλλά δεν ήταν εφικτό, γιατί έχουμε ανοικτά οικονομικά θέματα με τα προπονητικά κέντρα του Πηλίου.

Δε θα πω ότι μας αρνήθηκαν, αλλά έχουν ακολουθήσει τη νομική οδό και είναι στα δικαστήρια με την ΠΑΕ Νίκη. Υπήρχε μία αφερεγγυότητα. Αν η διοίκηση δεν μπορούσε να υποστηρίξει τον προγραμματισμό μας, προπονητικό κέντρο, ρούχα κτλ, δε θα μπορούσα να κάνω τίποτα. Ο κόσμος θέλει να στηρίξει μία προσπάθεια, αλλά πρώτα θέλει να δει. Οι άνθρωποι της Νίκης με δικά τους κεφάλαια στήριξαν την προσπάθεια. Ας έρθει κάποιος να δει ένα βιβλίο που κρατάει ο κ. Μακρόπουλος στα γραφεία, όπου γράφει μόνο έξοδα. Είμαστε υποχρεωμένοι να αντέξουμε κάποια πράγματα, όπως φήμες για σχέσεις με παλαιούς παράγοντες (σ.σ. ρωτήθηκε για τον Γ. Βαλαχή).  Θέλαμε να κλείσουμε τρεις μεγάλους χορηγούς και ήδη έχουμε τους δύο. Αυτό είναι μία μεγάλη επιτυχία».

Για το ρόστερ και τις επιλογές που έχουν γίνει: «Έχουμε τα 2/3 του ρόστερ. Όλα είναι δρομολογημένα. Έγινε μία επιλογή πολύ αυστηρή μέσα από τις δοκιμές. Δεν ξέρω αν είχε γίνει κάτι αντίστοιχο τα προηγούμενα χρόνια. Αν κρίνουμε ότι κάποια απ’ αυτά τα παιδιά χρειαστεί να παίξουν  αλλού για να πάρουν χρόνο, θα γίνει. Δε θέλαμε να αδικήσουμε κανέναν, γι’ αυτό και κάναμε δύο μήνες όλη αυτή τη διαδικασία. Ίσως χρειαστεί να έχουμε ρόστερ πάνω από 30 παίκτες, γιατί όσο κι αν δε θέλουμε να κινδυνολογούμε, ίσως να μη γίνουν πρωταθλήματα ΕΠΣΘ και να μην έχουν τη δυνατότητα κάποιοι νεαροί παίκτες μας να δοθούν σε τοπικές ομάδες. 

Το ποδόσφαιρο της πόλης έχει μπει σε μεγάλο ρίσκο με την κόντρα της ΕΠΣΘ με την ΕΠΟ. Τα μηνύματα που έχουμε είναι ότι η χρόνια μπορεί να είναι καταστροφική για όλους τους, αν κάποιοι δε βιαστούν. Δεν έχουμε καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος. Δυστυχώς ακόμη κα οι ΝΑ Νίκης μπορεί να μην αγωνιστούν. Θα είναι πολύ άσχημο». 

Για τις μεταγραφές: «Δεν είμαι φωτοβολίδα, δεν είμαι μάνατζερ. Δε θέλω να κάνω ακριβές μεταγραφές, αλλά να παίρνω παίκτες του 5 και να τους πάω στο 7. Μέχρι πέρσι ήμουν προπονητής, αλλά φέτος βρέθηκα σ’ αυτή τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Είμαστε σε μία καμπή και οι επόμενες δύο βδομάδες θα είναι κρίσιμες. Έχουν γίνει επιλογές και κουβέντες. Κάποια παιδιά δεν μπορούν να λύσουν τα συμβόλαιά τους. Μπορεί να γίνει μεταγραφή …αεροδρομίου για τα δεδομένα της ομάδας. Δεν κρύψαμε ότι έχουμε μιλήσει με έμπειρους παίκτες. Θέλουμε να κάνουμε την υπέρβαση, αλλά στα δικά μας όρια. Δε μιλάμε για μεγάλο αριθμό παικτών, μιλάμε για το πολύ οκτώ παίκτες. Θέλουμε να κρατήσουμε και δύο θέσεις για μετά την προετοιμασία, γιατί οι παίκτες τον Αύγουστο έρχονται στην αντικειμενική οικονομική τους αξία.  Η ομάδα θα έχει πολλά τρεξίματα και θα είναι  πολύ πιεστική, αλλά χρειάζονται και τα παιδιά με παραστάσεις». 

Για τον Μέτσε: «Δεν κρύβω ότι θα ήθελα πολύ τον Μέτσε να είναι μαζί μας και δεν κρύβω ότι μπορεί κι αυτός να θέλει. Είμαστε σε οριακό σημείο. Ταιριάζει με το πλάνο μας».

Αν προκύψει άνοδος τότε τι προβλήματα θα υπάρξουν το καλοκαίρι και αν υπάρχουν θέματα που θα βγουν από το παρελθόν: «Είναι υπό συζήτηση να γίνονται τα σωματεία ΤΑΠ και όχι ΠΑΕ και θα πρέπει πρώτα να ξεκαθαρίσουμε τι θέλουμε. Υπάρχει μία τάση από την ίδια την ΕΠΟ στα ίδια τα σωματεία για το τι θα γίνει του χρόνου».

Για το αν υπάρχει βοήθεια από τον Δήμο: «Περνάνε κάποια θέματα αναγκαστικά από μένα και έχουν να κάνουν με γήπεδα, προπονήσεις και διαδικασίες διευκόλυνσης της ομάδας. Εντέχνως από τον Δήμο έχουν αποφύγει να απαντήσουν και όχι δεν έχουμε καμία βοήθεια από τον Δήμο αυτή τη στιγμή».

Για το ποδόσφαιρο που έχει ως στόχο να παίζει η Νίκη: «Εκείνο που έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Μπίλη είναι ότι του αρέσει το πιεστικό ποδόσφαιρο, το επιθετικό ποδόσφαιρο. Σε όλους τους φιλάθλους τους αρέσει να βγάζει δυναμισμό αυτή η ομάδα και όχι να παίζει για να κερδίσει με μισό –μηδέν. Νομίζω ότι αυτό θέλουμε όλοι μας και βάσει αυτών των κριτηρίων γίνονται αυτές οι επιλογές. Θέλουμε στο σύνολο της να δείχνει αυτό το ποδόσφαιρο να έχει ρυθμό και να παίζει όπως θέλει ο κόσμος στο γήπεδο. Θέλουμε παίκτες που μπορούν να το στηρίξουν αυτό. Ο κ. Μπίλης έχει μεταδοτικότητα».

Για το αν θα έχει η Νίκη δικό της υποψήφιο στην ΕΠΣΘ: «Σε αυτό το κομμάτι πιστεύω ότι η Νίκη τα τελευταία χρόνια δεν υπήρχε. Εμείς θέλουμε να έχουμε φωνή. Δεν μπορεί να έχουμε επικοινωνία σε όλη την Ελλάδα και να μην έχουμε καμία γραμμή επικοινωνίας με την ΕΠΣΘ. Μερικά παιδιά των ακαδημιών μας δεν έπαιξαν ποτέ στις μικτές. Εμείς πρέπει να τους αναγκάσουμε και να ασχοληθούμε με όλο αυτό το οργανωτικό κομμάτι που πρέπει να ανοίξει». 

Για τα μηνύματα που δέχεται από τον κόσμο: «Είναι πολλά τα θέματα που οφείλει η ομάδα να οργανωθεί. Παίρνω πολλά μηνύματα καθημερινά. Δεχόμαστε πολλά συγχαρητήρια από όλη την πόλη. Άλλοι έχουν άλλα προβλήματα αυτή τη στιγμή, εμείς τα λύνουμε και τρέχουμε. Είμαστε στο σημείο που θα μπορούμε να απολαμβάνουμε πράγματα, να ερχόμαστε στο γήπεδο να βλέπουμε την ομάδα μας να παίζει, ενώ άλλοι δεν ξέρουν αν θα παίξουν και που θα παίξει».

Για τα φιλικά που θα δώσει η ομάδα: «Θέλουμε τέλος Αύγουστου να κάνουμε εδώ ένα φιλικό παιχνίδι που θα είναι δυνατό με ομάδα της Β’ ή της Α’ Εθνικής. Είμαστε σε επικοινωνία και πιθανόν να γίνουν αυτά τα παιχνίδια. Προς το παρόν εμείς κλείνουμε φιλικά, αλλά αυτές οι ομάδες δεν είναι ακόμη έτοιμες να κλείσουν. Υπάρχουν ομάδες που δεν έχουν ακόμα προπονητές».

Για το Παντελής Μαγουλάς: «Αρχές Αυγούστου θα είναι έτοιμο. Έχει αλλάξει εντελώς η εικόνα του γηπέδου. Πριν δεν μπορούσες να μπεις στα αποδυτήρια». 

 

Για το γεγονός ότι το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 6 Σεπτεμβρίου: «Είναι μεγάλο το διάστημα αυτό για εμάς. Άλλες ομάδες δεν ξέρουν πότε θα ξεκινήσουν και τι θα κάνουν και εμείς ήδη έχουμε κάνουμε προγραμματισμό. Όλα θα είναι υπέρ μας. Μακάρι να μην αλλάξει κάτι στην απόφαση αυτή». 

 

Στο τέλος είπε: «Πάντα στηρίζαμε, αλλά ποτέ δεν σκύβαμε το κεφάλι. Αυτό να καταλάβουν κάποιοι. Ο προηγούμενος ιδιοκτήτης ζητά κάποια χαρτιά και όλοι αναρωτιόμασταν ποια ήταν αυτά τα χαρτιά. Επειδή κανείς δεν ήξερε τι ζητούσε, αν υπάρχει πρόβλημα και αν πρέπει να ειπωθεί, θα πρέπει πρώτα να ξέρουμε αν ισχύει. Το να κινδυνολογούμε είναι το μόνο εύκολο». 

 

 

Last modified onFriday, 26 June 2015 22:07