noodles volos banner

Δεν προχωράει το πλάνο επιβίωσης για τον Φωκικό

Στη Γενική Συνέλευση της Δευτέρας πρόκειται να αποδειχθεί αν το βαθύ σκούρο που απεικονίζει την κατάσταση στον Φωκικό θα γίνει οριστικά μαύρο ή αν θα αρχίζει να ξανοίγει σε φωτεινότερους τόνους. 

Σύμφωνα με πληροφορίες του AmfissaFace, η εταιρεία του εκπροσώπου παικτών και επί χρόνια συνεργαζόμενου με την ΠΑΕ Φωκικός, Στέλιου Βραδέλη, σε πρώτη φάση κάνει πίσω στο πλάνο που αρχικά είχε εκπονήσει για την ανάληψη των διοικητικών ηνίων του συλλόγου. Αιτία είναι η απόφανση του λογιστικού και νομικού της τμήματος αναφορικά με τα γνωστά χρέη που βαραίνουν το ΑΦΜ του ΑΣ Φωκικός, ότι το ποσό των 164.000 ευρώ (124χιλ. το καθαυτό χρέος και 40χιλ. οι προσαυξήσεις) μεταφέρονται στο διάδοχο διοικητικό σχήμα του συλλόγου που επρόκειτο να αντικαταστήσει αυτό του Σίμου Παπαδημητρίου.
Το εν λόγω ποσό αφορά χρέος προς το ΙΚΑ που έχει δημιουργηθεί κατά την τριετία της Γ΄ Εθνικής (2008-2011) που ο Φωκικός είχε τη νομική μορφή του Τ.Α.Π. και όχι αυτά της ΠΑΕ (Β΄ Εθνική, 2011-2015), που η ομάδα είχε διαφορετικό ΑΦΜ, με απροσδιόριστα αυτή τη στιγμή χρέη, μιας και δεν έχει γίνει η σχετική λύση και εκκαθάριση της εταιρείας, που βαρύνουν κατ' ουσίαν τον απερχόμενο Πρόεδρο και δε σχετίζονται επ' ουδενί με τον ΑΣ Φωκικός.

Ο κ. Βραδέλης ενημέρωσε ότι η απόφασή του είναι να αναστείλει οριστικά τη συνέχιση της συμμετοχής του Φωκικού στο φετινό πρωτάθλημα, καθώς κάτι τέτοιο, όπως θεωρεί, στερείται πλέον κάθε νοήματος. Μάλιστα, τη Δευτέρα θα αποσταλεί σχετικό έγγραφο προς τη διοργανώτρια αρχή, το οποίο με κάθε επισημότητα θα ανακοινώνει ότι ο Φωκικός αποσύρεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος. Ωστόσο, η πιθανότατη αυτή εξέλιξη δε ματαιώνει και την απόφαση εμπλοκής και ανάμειξής του με τα διοικητικά του Φωκικού και την πρόθεσή του να αναλάβει ουσιαστικά το συγκρότημα της Άμφισσας.
Στα σχέδιά του είναι ο τερματισμός του ισχύοντος καταστατικού, άρα και της ονομασίας "ΑΣ Φωκικός" που ο σύλλογος φέρει από το 1964 καθώς, βέβαια, και η σύσταση (ή εύρεση;) νέου -και "καθαρού" από χρέη ΑΦΜ, ώστε η ομάδα να επιχειρήσει, έχοντας εξυγιανθεί οικονομικά, ένα ολικό comeback στις αγωνιστικές δραστηριότητες. 
Οι όποιες προτάσεις αξιολογηθούν ως βιώσιμες και ικανοποιητικές θα παρουσιαστούν στην κοινωνία των φιλάθλων της Άμφισσας, θα αναλυθούν, θα τεκμηριωθούν και θα επιχειρηματολογηθούν στη Γενική Συνέλευση των μελών του Φωκικού, που αποτελεί, ως γνωστό, και το κυρίαρχο όργανο του συλλόγου, τη Δευτέρα 4 Ιανουαρίου.