noodles volos banner

Νίκη ...από το κεφάλι του Τσιουρέλη

Έστω και με άγχος στα τελευταία λεπτά, ο Πύρασος κέρδισε 2-1 τον Αχέροντα Καναλακίου και πήρε σημαντικό τρίποντο κόντρα σε ομάδα με τους ίδιους στόχους. Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Κώστας Τσιουρέλης που πέτυχε τα δύο τέρματα των “κυανόλευκων” με κεφαλιές.

Η ομάδα του Στέφανου Ξηροφώτου μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο που ήταν βαρύς κι όσο τον πατούσαν οι παίκτες, γίνονταν ακόμη πιο δύσκολος. Πρώτο καλό σουτ στο 10ο λεπτό από τον Κοτζαθανάση στην αγκαλιά του Καραπιπέρη, ενώ στο 21ο έγινε το 1-0. Από ωραία σέντρα του Μυργιώτη στην καρδιά της άμυνας, πετάχθηκαν Δαμάσκος και Τσιουρέλης για την κεφαλιά. Την πήρε ο δεύτερος κι άνοιξε το σκορ.
Επτά λεπτά αργότερα, από σέντρα του Αναστασίου, ο Τσιουρέλης είχε κοντινή κεφαλιά που σταμάτησε στο δεξί κάθετο δοκάρι σε μεγάλη ευκαιρία, ενώ κεφαλιές του Αναστασίου και του Δαμάσκου πέρασαν λίγο άουτ, στο 30' και 34' αντιστοίχως. Ο Αχέρων φάνηκε απειλητικός προς το τέλος του ημιχρόνου: με διαγώνιο σουτ του Κυριακάκη λίγο άουτ στο 38ο λεπτό, προβολή του Πάνου στις καθυστερήσεις, από καλή θέση, που δεν ανησύχησε τον Χαλάτση και ωραία μπαλιά του Λουκούμη που έδιωξε με τα πόδια ο γκολκίπερ του Πυράσου μακρυά από την εστία του.
Ξεκίνησε καλύτερα στην επανάληψη πάλι η γηπεδούχος ομάδα, χωρίς όμως να βγάλει πολλές φάσεις. Στο 63' υπήρξαν διαμαρτυρίες για πέναλτι πάνω στον Κοτζαθανάση, στο 65' ο Τσιουρέλης έκανε ωραία προσποίηση αποφεύγοντας αντίπαλο και σούταρε μέσα από τη μεγάλη περιοχή, για να αποκρούσει ο Καραπιπέρης. Το 2-0 στο 84ο λεπτό, όταν ο Αναστασίου σέντραρε ωραία και ο Τσιουρέλης με κεφαλιά σκόραρε και πάλι.
Αμέσως στο επόμενο λεπτό, ο σύλλογος του Καναλακίου είχε μεγάλη ευκαιρία με τετ-α-τετ του Μουζάκη που εξουδετέρωσε ο Χαλάτσης και στο 86' μείωσε σε 2-1. Από μεταβίβαση του Βασιλείου, ο Θεοδωράκης με προβολή ανάμεσα στους στόπερ παραβίασε την εστία του Πυράσου, δίνοντας αγωνία στα τελευταία λεπτά, τα εναπομείναντα τέσσερα και τα πέντε των καθυστερήσεων. Ο Αναστασίου, από φοβερή πάσα του Καψιώτη, είχε σουτ λίγο άουτ στο 91' στην τελευταία καλή ευκαιρία.

Συνθέσεις:
Πύρασος: Χαλάτσης, Καψιώτης, Χατζητρακόσιας, Καραγεώργος, Κοτζαθανάσης, Στεφανής, Χρ. Δαμάσκος (71' Κοντοβάς), Βαγγελάκος, Τσιουρέλης (91' Βαλωτής), Μυργιώτης (77' Πλασταράς), Αναστασίου. 
Αχέρων: Καραπιπέρης, Τσομπάι, Κωνσταντίνου (6' λ.τρ. Θεοδωράκης), Λαγός, Πάνος, Μάρκος, Κυριακάκης (57' Μπάκας), Πολυχρονάκης, Σιώρος (78' Μουζάκης), Λουκούμης, Βασιλείου.