noodles volos banner

Ισοπαλία ...έργο Τίκα

Με τον ρέφερι Τίκα να κλείνει τα μάτια σε δύο περιπτώσεις πέναλτι στο δεύτερο ημίχρονο -η δεύτερη και πιο καθαρή στις καθυστερήσεις του αγώνα-, η Νίκη έμεινε στο 0-0 με τον Καραϊσκάκη και έτσι, δεν κατάφερε να μειώσει τη διαφορά από την κορυφή. Αποβολή για τον Χολέβα μετά τη λήξη του ματς όταν οι παίκτες των ομάδων ήρθαν στα χέρια.

 

Πώς παρατάχθηκε η Νίκη
Ο Κώστας Βελιτζέλος είχε στο αρχικό σχήμα τον Βρονταρά κάτω από τα δοκάρια, δεξιά στην άμυνα τον Ιβανίδη, αριστερά τον Παπαδόπουλου και στόπερ τους Χολέβα, Ναουμίδη. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Κυπτίου, πιο μπροστά οι Ιορδανίδης, Νοριέγα, στις πτέρυγες οι Σκοπελίτης, Ελευθεριάδης και προωθημένος ο Κανελλόπουλος.

Μέτριοι οι κυανόλευκοι στο α' μέρος
Το πρώτο ημίχρονο χαρακτηρίστηκε από τις λιγοστές φάσεις στα καρέ και τα πολλά σκληρά μαρκαρίσματα, ειδικά στο πρώτο εικοσάλεπτο. Η Νίκη δεν μπόρεσε να μετουσιώσει τον ενθουσιασμό του κόσμου της σε παιχνίδι υπεροχής. Ο Καραϊσκάκης μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πήρε το χώρο του κέντρου. Σουτ του Νοριέγα στο 3ο λεπτό δεν ανησύχησε τον Σικαλιά, ενώ αργότερα κεφαλιά του Ναουμίδη ανακόπηκε από αμυντικό. Η Νίκη κέρδισε αρκετά στημένα που δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί. Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κυκλοφορία της μπάλας και μάλιστα ήταν αρκετά απειλητικοί, με κύριο εκφραστή των προσπαθειών τους τον Μπουσινάκη, από τα πόδια του οποίου περνούσε συνεχώς το παιχνίδι. Στο 12’ έχασαν μεγάλη ευκαιρία. Από φοβερή μπαλιά του Κόλλινς, ο Γυφτοκώστας έκανε το κοντρόλ και σούταρε απέναντι από τον Βρονταρά, από ευνοϊκό σημείο, με τον γκολκίπερ της Νίκης να αποκρούει με το σώμα. Ένα δεκάλεπτο αργότερα, φάουλ του Μπουσνάκη έδιωξε ο Βρονταράς, μετά ο Γυφτοκώστας έκανε τακουνάκι προς το τέρμα και ο γκολκίπερ μάζεψε την μπάλα προ του Ευαγγέλου.
Η καλύτερη στιγμή των γηπεδούχων στο α΄ μέρος καταγράφηκε στο 35’ όταν από βολέ του Βρονταρά, κοντρόλ του Σκοπελίτη και πάσα του Νοριέγα, ο Κανελλόπουλος από το ημικύκλιο της περιοχής σούταρε, με τον Σικαλιά να μπλοκάρει με δυσκολία. Ο Καραϊσκάκης πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, δεν αρκέστηκε να κρατήσει την ισοπαλία αλλά έβγαλε αρκετές επιθέσεις. Από την άλλη, η ομάδα του Κώστα Βελιτζέλου ήταν στατική, χωρίς πλαγιοκοπήσεις (τα δύο μπακ δεν ανέβηκαν σε καμία περίπτωση) και με αργή ανάπτυξη. Οι δύο επιθετικοί χαφ, Ιορδανίδης και Νοριέγα πέρασαν απαρατήρητοι, ο πρώτος ήταν …εκτός παιχνιδιού και ο δεύτερος συνήθως αργός στις μεταβιβάσεις του.

Ανώτερη η Νίκη Βόλου στην επανάληψη
Χωρίς αλλαγές άρχισε το β’ 45λεπτο και με μια καλή ευκαιρία για τη Νίκη, όταν από σέντρα του Κυπτίου, ο Σκοπελίτης έπιασε κεφαλιά από καλή θέση, αλλά ο Σικαλιάς μάζεψε εύκολα την μπάλα. Ο νεαρός Βολιώτης επιθετικός βρέθηκε σε ευνοϊκό σημείο, όμως δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα προς τα πλάγια της εστίας. Οι «κυανόλευκοι» έδειξαν πιο αποφασισμένοι και μπήκαν φουριόζοι.
Ο Σκοπελίτης έχασε μεγάλη φάση για να σκοράρει στο 63ο λεπτό. Από συρτό γύρισμα του Ελευθεριάδη, σούταρε με τη μία και η μπάλα πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Το σουτ ήταν δυνατό, στην ευθεία του τέρματος, μεταξύ μικρής περιοχής και πέναλτι. Δύο λεπτά αργότερα, η Νίκη διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι, όταν ο Ελευθεριάδης ελίχθηκε ωραία και σούταρε, σταματώντας σε χέρι αμυντικού. Ο Τίκας συνέχισε το παιχνίδι, δείχνοντας ότι το χέρι ήταν κολλητό με μια χαρακτηριστική κίνηση.
Στο 76ο λεπτό η Νίκη είχε φάουλ σε καλή θέση, λίγο έξω από την περιοχή και πλάγια αριστερά. Το εκτέλεσε ο Μέτσε, με το που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο, χτύπησε στο τείχος και μετά το δεύτερο σουτ πέρασε άουτ. Από φάουλ του Κόλα, καλοεκτελεσμένο, ο Μέτσε πήρε άστοχη κεφαλιά και …την φάση από τον Ναουμίδη που ερχόταν από πίσω έχοντας πηδήξει καλύτερα από τον συμπαίκτη του.
Στις καθυστερήσεις, ο Παπαδόπουλος πήρε κίτρινη κάρτα, έκοψε όμως μια φάση που ο Καραϊσκάκης έφευγε με προϋποθέσεις για γκολ κι ενώ ο Βρονταράς ήταν εκτός εστίας. Και λίγο αργότερα, στο 3ο λεπτό η Νίκη διαμαρτυρήθηκε ορθώς για πέναλτι που δεν της δόθηκε σε ανατροπή του Χολέβα προ του Σικαλιά. Ο Τίκας έκλεισε τα μάτια στην εμφανή παράβαση. Μετά το ματς, οι παίκτες ήρθαν στα χέρια και ο Χολέβας πήρε απευθείας κόκκινη κάρτα.
Στο δεύτερο ημίχρονο, η Νίκη ήταν πολύ καλύτερη, μεταμορφωμένη, πάτησε περιοχή σε πολλές περιπτώσεις, είχε φάσεις, ζήτησε πέναλτι σε δύο φάσεις, ενώ δεν κινδύνευσε καθόλου, καθώς η ομάδα της Άρτας δεν έκανε ούτε μία ευκαιρία. Ωστόσο, έλειψε η αποτελεσματικότητα παρά τη μεγάλη πίεση στα τελευταία λεπτά. Η Νίκη «κόλλησε» στο μηδέν καθώς δεν μπόρεσε να νικήσει τον …ρέφερι Τίκα και απώλεσε μεγάλη ευκαιρία να μειώσει τη διαφορά από την πρώτη θέση.
Τέλος, να σημειώσουμε πως ο κόσμος του κυανόλευκου συλλόγου έδωσε δυναμικό «παρών» και σχεδόν γέμισε το «Παντελής Μαγουλάς» (θα ακολουθήσει σχετικό φωτορεπορτάζ)

Οι καλύτερες φάσεις
10' Φάουλ του Ελευθεριάδη σαν κόρνερ, κεφαλιά του Ναουμίδη ανέκοψε αμυντικός στη μικρή περιοχή.
12' Από φοβερή μπαλιά του Κόλλινς, ο Γυφτοκώστας έκανε το κοντρόλ και σούταρε απέναντι από τον Βρονταρά, από ευνοϊκό σημείο, με τον γκολκίπερ της Νίκης να αποκρούει με το σώμα.
22' Επικίνδυνη εκτέλεση φάουλ του Μπουσινάκη από μακρυά, έδιωξε με το ένα χέρι ο Βρονταράς, μετά ο Γυφτοκώστας έκανε τακουνάκι προς το τέρμα και ο γκολκίπερ μάζεψε την μπάλα προ του Ευαγγέλου.
35' Από βολέ του Βρονταρά και κοντρόλ του Σκοπελίτη, η μπάλα έφθασε στον Νοριέγα που πάσαρε στον Κανελλόπουλο. Ο επιθετικός της Νίκης σούταρε και ο Σικαλιάς μπλόκαρε με δυσκολία, ενώ εάν περνούσε η μπάλα, ο Ελευθεριάδης ερχόταν να την σπρώξει στα δίχτυα.
47' Μεγάλη ευκαιρία. Από σέντρα του Κυπτίου, πετάχθηκε ο Σκοπελίτης από καλή θέση κι έπιασε κεφαλιά που μάζεψε ο Σικαλιάς.
63' Κλασική φάση για γκολ. Ο Ελευθεριάδης έκανε συρτό γύρισμα και ο Σκοπελίτης σούταρε στην κίνηση, πιο μπροστά από το σημείο του πέναλτι, με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το οριζόντιο.
65' Σουτ του Ελευθεριάδη χτύπησε σε χέρι. Οι της Νίκης ζήτησαν πέναλτι, ο ρέφερι Τίκας έδειξε ότι ήταν κολλητό κι έδωσε συνέχεια στο ματς.
90+3’ Ανατροπή του Χολέβα προ του Σικαλιά, δεν δόθηκε το καθαρό πέναλτι για τη Νίκη.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Κυπτίου, Ελευθεριάδης, Ιορδανίδης (76’ Μέτσε), Κανελλόπουλος, Νοριέγα (68’ Μπιτσάκος), Σκοπελίτης (70’ Κολα).
Καραϊσκάκης: Σικαλιάς, Παπανίκου, Λάμπρου, Αβραμίδης, Χούσος, Κόλλινς, Γυφτοκώστας (87’ Δημητρίου), Φέτσης(64’ Διβανές), Ευαγγέλου (80’ Δρακάκης), Μπουσινάκης, Μποτωνάκης.

 

Last modified onMonday, 29 February 2016 13:18