noodles volos banner

Άνετο τρίποντο με καλή εμφάνιση

Νίκη παντός καιρού! Με σκόρερ τους Κιπτίου, Ναουμίδη, κέρδισε 2-0 τον Οπούντιο στο ρελαντί... έχοντας πολύ καλή παρουσία, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο όταν και σημείωσε τα γκολ. Οι “κυανόλευκοι” υπό συνεχή βροχή, επέστρεψαν στα νικηφόρα αποτελέσματα μετά από τρεις ισοπαλίες στο πρωτάθλημα και ξεπέρασαν το σοκ του αποκλεισμού στο Κύπελλο μεσοβδόμαδα.

 

Στο αρχικό σχήμα, ο Βρονταράς κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα δεξιά ο Ιβανίδης, αριστερά ο Παπαδόπουλος και στόπερ οι Ναουμίδης, Χολέβας. Δίδυμο στα χαφ οι Κιπτίου, Μπιτσάκος, μπροστά τους ο Ιορδανίδης στις πτέρυγες οι Ελευθεριάδης, Σκοπελίτης και στην κορυφή της επίθεσης ο Μπαλαράμπε.

Η Νίκη μπήκε από το ξεκίνημα πολύ καλά και έκλεισε στο μισό γήπεδο τον Οπούντιο. Στο 5ο λεπτό, μακρινό συρτό σουτ του Κιπτίου μπλόκαρε ο Καρανάσιος και λίγο αργότερα, μεγάλη ευκαιρία όταν από κόρνερ του Ελευθεριάδη, ο Σκοπελίτης πήρε την κεφαλιά κι αμυντικός απέκρουσε πάνω στη γραμμή. Ακολούθησε μια ακόμη καλή στιγμή με φαλτσαριστή σέντρα-σουτ του Σκοπελίτη που πέρασε λίγο άουτ, ενώ στη μοναδική φάση που απείλησε ο Οπούντιος, ο Θαναηλάκης έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ εκτός μεγάλης περιοχής που έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.
Το 1-0 έγινε στο 26'. Ο Ελευθεριάδης εκτέλεσε φάουλ και ο Κιπτίου με φοβερή κεφαλιά έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και μετά στα δίχτυα. Οι “κυανόλευκοι” μετά το προβάδισμα, δεν σταμάτησαν να πιέζουν και ζήτησαν το δεύτερο τέρμα, κάτι που πέτυχαν λίγο πριν βγει το ημίχρονο. Ο Μπαλαράμπε έχασε μεγάλη ευκαιρία στο 31' όταν πρόλαβε την έξοδο του Καρανάσιου αλλά το πλασέ του ήταν πάνω από την εστία, ενώ μεγάλη φάση για γκολ έχασε ο Σκοπελίτης στο 42'. Από σέντρα του Ελευθεριάδη, ο Βολιώτης μεσοεπιθετικός σούταρε με τη μία από ευνοϊκό σημείο αλλά η μπάλα δεν του έκανε το ...χατήρι, πέρασε ελάχιστα άουτ. Στο 45ο λεπτό, σε φάση διαρκείας, ο Ελευθεριάδης -που ήταν μόνιμη πηγή κινδύνων για την αντίπαλη άμυνα ως συνήθως- έκανε το γύρισμα και ο προωθημένος Ναουμίδης, μπροστά στο τέρμα, με προβολή σκόραρε, διώχνοντας μεγάλο μέρος από το άγχος για τους γηπεδούχους που πήγαν στα αποδυτήρια με καθαρό προβάδισμα νίκης.
Στην επανάληψη, η ομάδα του Μαρτίνου προσπάθησε να αντιδράσει κι έχασε δύο καλές ευκαιρίες: στο 52' από κάθετη του Πέππα, ο Ραπάι σούταρε απέναντι από τον Βρονταρά από πλάγια αριστερά και ο γκολκίπερ απέκρουσε με το σώμα, ενώ στο επόμενο λεπτό, σε σέντρα του Κωτσαλά, από καλή θέση ο Καντού έκανε το πλασέ που έφυγε λίγο άουτ. Κάπου εκεί εξαντλήθηκε η πίεση του Οπούντιου, με τη Νίκη να ελέγχει πλήρως τον αγώνα και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα τέρματα.
Είχε φάσεις στο 61' με σουτ του Ελευθεριάδη από πλάγια αριστερά, με το δεξί πόδι που έφυγε ελάχιστα άουτ, στο 63' σουτ του Ιορδανίδη από το ημικύκλιο που πέρασε ψηλά άστοχα, στο 75' με σουτ του Ελευθεριάδη που μπλόκαρε ο Καρανάσιος, στο 76' με εντυπωσιακό ψαλιδάκι του Ιβανίδη και στο 91' με κεφαλιά του Μέτσε άουτ. Για τους φιλοξενούμενους, σε μια εκτέλεση φάουλ, ο Κιπτίου στην προσπάθειά του να διώξει έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από το δοκάρι.
Στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης, η πρώτη συμμετοχή του Ματθαίου στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής.

Συνθέσεις:
Νίκη Βόλου: Βρονταράς, Ιβανίδης, Παπαδόπουλος, Χολέβας, Ναουμίδης, Κιπτίου, Μπιτσάκος, Ελευθεριάδης, Σκοπελίτης (56' Κόλα), Ιορδανίδης (83' Μέτσε), Μπαλαράμπε (83' Ματθαίου).
Οπούντιος: Καρανάσιος, Κουτσούμπας, Κωτσαλάς, Σπυριδάκης, Τσέλλος, Δέδες, Πατσαρούχας (46' Κακάβας), Πέππας, Θαναηλάκης, Καντού, Ραπάι.

 

Last modified onSaturday, 12 March 2016 21:18