Logo
Print this page

Έδωσε τα διαπιστευτήρια της δουλειάς του

Είκοσι μήνες διήρκησε η θητεία του Στέφανου Ξηροφώτου στην τεχνική ηγεσία του Πυράσου. Στις αρχές Σεπτεμβρίου του 2014 ξεκίνησε τη συνεργασία του με την αγχιαλίτικη πορεία, ως μέλος του τεχνικού επιτελείου (ο τότε προπονητής Νίκος Χατζηκυριακίδης δεν είχε το απαραίτητο για τη Γ' Εθνική δίπλωμα) κι ανέλαβε ως πρώτος προπονητής στις 11 Νοεμβρίου 2014 μέχρι χθες που παραιτήθηκε και η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση.

Δεν ήταν άγνωστος στον Πύρασο καθώς τη σεζόν 2008-09 είχε φορέσει τη φανέλα του στη Δ' Εθνική. Αφού ολοκλήρωσε την πορεία του ως ποδοσφαιριστής για είκοσι χρόνια, ανέλαβε τον Ηρακλή Βόλου τον οποίον οδήγησε στην άνοδο από τη Β' στην Α' ΕΠΣΘ. Ακολούθως εργάστηκε με επιτυχία στον Σαρακηνό για μια διετία επαναφέροντας την ιστορική ομάδα στις πρώτες θέσεις της Α' Κατηγορίας με πρωταγωνιστικό ρόλο, το 2013-14 έγινε προπονητής στην ΑΕ Διμηνίου και την οδήγησε στη δεύτερη θέση του πρωταθλήματος. Στον Πύρασο του δόθηκε η ευκαιρία να αναδείξει τη δουλειά του σε υψηλότερο επίπεδο. Για πρώτη φορά στη Γ' Εθνική και μόνο με πέντε χρόνια προπονητικής καριέρας, τα κατάφερε περίφημα. Είχε σημαντική συμβολή στην περσινή εξασφάλιση της παραμονής, με το εντυπωσιακό αήττητο εκτός έδρας σερί και τη μεγάλη νίκη επί των Τρικάλων. Το καλοκαίρι, ανέλαβε να φτιάξει μια ...καινούργια ομάδα καθώς αποχώρησαν αρκετοί βασικοί παίκτες και ο πρώτος γύρος ήταν πολύ καλός. Σημαντικούς παίκτες έχασε και τον Ιανουάριο ο Πύρασος κι αυτό επηρέασε την απόδοσή του στο δεύτερο μισό της κατηγορίας όπου μετράει μόνο οκτώ βαθμούς. Ωστόσο, είναι ζωντανός στη μάχη της παραμονής, στο -2 από τον ένατο Εθνικό Φιλιππιάδας με τον οποίον αγωνίζεται την Κυριακή κι ενώ έχουν τα επόμενα ματς στην έδρα του. Ο συνολικός του απολογισμός ως προπονητής στους “κυανόλευκους” ήταν 16 νίκες, 16 ισοπαλίες και 17 ήττες.
Λόγω του εκρηκτικού χαρακτήρα του, θα λέγαμε ότι ο Ξηροφώτος είναι παρεξηγημένος, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που έχει τιμωρηθεί στο πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής. Όμως, δίχως αμφιβολία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους νέους προπονητές της Μαγνησίας. Έχοντας φροντίσει να πάρει το δίπλωμα UEFA A, δένεται σε όποια ομάδα βρίσκεται, “κυνηγάει” πολύ αυτό που κάνει, είτε έχει σχέση με την προπόνηση, είτε με την τακτική είτε με την κατασκοπεία των αντιπάλων. Και έχει πάθος για την επιτυχία. Ήδη, μετά τη χθεσινή του αποχώρηση από το σύλλογο της Ν. Αγχιάλου, οι φίλαθλοι “ψιθυρίζουν” πως Νίκη και Ολυμπιακός θα μπορούσαν να είναι ο επόμενος σταθμός της καριέρας του για το φιλόδοξο τεχνικό, ο οποίος έδωσε τα καλύτερα διαπιστευτήρια του σε κάθε ομάδα που δούλεψε και κυρίως την τελευταία διετία στον Πύρασο της Γ' Εθνικής.

Copyright Magnesiasports.gr - All Rights Reserved | Created by Tourix
Επικοινωνία: [email protected]