noodles volos banner

"Θα καταθέσω πρόταση στη συνέλευση"

Στο οπαδικό ραδιόφωνο της Νίκης και στον Γιώργο Μαστρογιάννη μίλησαν ο πρώην πρόεδρος του κυανόλευκου συλλόγου, Γιάννης Ξάνθης και ο νυν, Στέργιος Φάτσης. Πρώτα έκανε παρέμβαση ο κ. Ξάνθης, ο οποίος επισήμανε πως θα καταθέσει πρόταση για την ανάληψη του ποδοσφαιρικού τμήματος μέχρι τις 15 Ιουνίου ώστε να αποφασίσουν τα μέλη της συνέλευσης.

Μεταξύ των άλλων, είπε: “Δεν έκανα πρόταση στον ερασιτέχνη και καμία πρόταση δεν απορρίφθηκε. Μίλησα με τον κ. Φάτση, χθες και του εξήγησα ότι βάσει καταστατικού συνεχίζει έτσι η Νίκη. Πρέπει να γίνει οικονομικός απολογισμός της σεζόν. Η διοικούσα επιτροπή έχει παραιτηθεί. Αν θέλει να αναλάβει πάλι, να κάνει τις προτάσεις της για να αποφασίσει το σώμα. Αν θέλει και εγκριθεί, να συνεχίσουν, αλλιώς να αποχωρήσουν. Δεν ήθελα να ασχοληθώ καθόλου, γιατί αυτό που βλέπω δεν με εκφράζει, αλλά μου έγινε μια πρόταση από μια ομάδα ανθρώπων να συμμετέχω και εγώ σε αυτό το εγχείρημα που προσπαθούν να κάνουν. Το πρόβλημα στη Νίκη δεν είναι οικονομικό. Το προφίλ της είναι πολύ χαμηλό. Η Νίκη θέλει άτομα διαφορετικού διαμετρήματος να μπούνε μέσα και να δώσουν μια άλλη αίγλη. Μιλάω για πέντε επιφανείς Νικιώτες. Εκείνο που μετράει είναι και το κοινωνικό προφίλ που έχει ο καθένας. Ο Ολυμπιακός Βόλου συνήθιζε και έβαζε έναν επιστήμονα πρόεδρο. Δεν ήταν τυχαίες κινήσεις αυτές. Δεν με ενδιαφέρει η Νίκη έτσι όπως είναι. Με το παρόν σχήμα. Αυτοί οι άνθρωποι που πρότειναν να κάνουμε ένα σχήμα, είναι πολύ σοβαροί. Αν θέσουν υποψηφιότητα, θα αλλάξει τελείως το προφίλ της ομάδας. Μέχρι τις 15 που θα γίνει η γενική συνέλευση, θα έχουμε οριστική πρόταση, θα την καταθέσουμε και από εκεί και πέρα θα αποφασίσει το σώμα”.
Ακόμη σχολίασε πως θα αποχωρήσει από το δ.σ. εφόσον συνεχίσει το υπάρχον σχήμα γιατί δεν τον εκφράζει και τον αφήνει αδιάφορο, όπως χαρακτηριστικά υπογράμμισε.

Αμέσως μετά, τη δική του απάντηση έδωσε ο Στέργιος Φάτσης: “Επιβεβαίωσε ο κ. Ξάνθης τα άστοχα δημοσιεύματα περί απόρριψης της πρότασης. Έγινε μια συζήτηση, είπε ότι θα καταθέσει γραπτώς την πρότασή του, μιλήσαμε το πρωί της Τετάρτης και μας ενημέρωσε ότι επιφυλάσσεται στη γενική συνέλευση για το εάν θα ασχοληθεί με το ποδοσφαιρικό τμήμα”, ενώ για τον ορισμό της γ.σ. στις 15 του μηνός, τόνισε πως το συμβούλιο έγινε προχθές και δεν μπορούσε μέσα σε πέντε ημέρες να ορίσει συνέλευση.