noodles volos banner

Στ. Αλεξανδρής: "Εύχομαι τη Δευτέρα να γεμίσει όλο το γήπεδο"

Ο Στέλιος Αλεξανδρής έκανε πέρσι το ντεμπούτο του με τη φανέλα της Νίκης σε εθνική κατηγορία, αγωνιζόμενος σε 12 παιχνίδια ως δεξιός μπακ. Ο 19χρονος ποδοσφαιριστής συμφώνησε να συνεχίσει την καριέρα του στους κυανόλευκους και εμφανίζεται πανέτοιμος να μπει στην προετοιμασία, αφού σε όλο το μεταβατικό στάδιο δε σταμάτησε να προπονείται υπό τις οδηγίες του Νίκου Αθανασιάδη, που θα αποτελέσει τον γυμναστή των κυανόλευκων και φέτος.

Ο νεαρός παίκτης παραχώρησε μία ενδιαφέρουσα συνέντευξη στο magnesiasports, στην οποία κάνει την ευχή τη Δευτέρα στην «πρώτη» της Νίκης να γεμίσει το Π. Μαγουλάς, ώστε να δώσει ο κόσμος την απαραίτητη ψυχολογική ώθηση σ’ αυτόν και τους συμπαίκτες του, ενώ μιλάει για τη δική του παρουσία στην ομάδα πέρσι και τις προσδοκίες του για την επόμενη χρονιά. 

Αναλυτικά:

Στέλιο, τη Δευτέρα η Νίκη έχει την πρώτη της συγκέντρωση. Πώς βλέπεις τη νέα προσπάθεια που γίνεται;

«Είμαι πολύ χαρούμενος που βρίσκομαι για ακόμη χρόνια στη Νίκη. Πρέπει να καταβάλλουμε όλοι πολύ μεγάλη προσπάθεια, επειδή η ομάδα έχει ιστορία και βάρος φανέλας και η πίεση γίνεται ακόμη μεγαλύτερη για τους παίκτες  και το προπονητικό τιμ. Προσωπικά θα δώσω το μέγιστο των δυνατοτήτων μου, για να βοηθήσω την ομάδα και να πετύχω και τους προσωπικούς μου στόχους».

Η περσινή σεζόν σε άφησε ικανοποιημένο; Προσδοκάς κάτι καλύτερο φέτος;

«Όλοι οι ποδοσφαιριστές θέλουν να παίζουν περισσότερο, αλλά ο προπονητής είναι αυτός που θα κρίνει πότε θα παίξεις κι αν είσαι ικανός να παίξεις. Πέρσι περίμενα κάτι παραπάνω όσον αφορά τον χρόνο συμμετοχής, αλλά είμαι πολύ ικανοποιημένος από την προσπάθεια που έγινε και σε ατομικό επίπεδο και σε ομαδικό. Εύχομαι φέτος να πάρω περισσότερα παιχνίδια και θα δώσω τα πάντα για να το καταφέρω».

Ο κ. Μπίλης δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι σε υπολογίζει ως αμυντικό χαφ κυρίως, ενώ πέρσι αγωνίστηκες ως δεξί μπακ. Σε ποια θέση σου αρέσει να παίζεις;

«Η θέση μου είναι αμυντικό χαφ. Στους Νέους Αθλητές έπαιζα παντού από το κέντρο και μπροστά, ενώ στον Ολυμπιακό Βόλου επιθετικό χαφ, αλλά και πιο πίσω. Πέρσι έγινα δεξί μπακ, αν και στην αρχή της προετοιμασίας δοκιμαζόμουν εναλλάξ και ως αμυντικός μέσος. Έπειτα καθιερώθηκα στα δεξιά της άμυνας. Μπορώ να ανταποκριθώ και στις δύο θέσεις, αλλά κυρίως η θέση μου είναι στο κέντρο.

Μπορεί η Νίκη να έχει πολλές λύσεις στη μεσαία γραμμή, αλλά είναι καλό για έναν ποδοσφαιριστή να έχει ανταγωνισμό σε όποια θέση και να παίζει, για να βελτιώνεται μέρα με τη μέρα περισσότερο. Προσωπική μου άποψη είναι ότι δε θα έχω κανένα πρόβλημα, είτε ο κ. Μπίλης με βάλει αμυντικό χαφ είτε δεξί μπακ και θα αγωνιστώ όπου με χρειάζεται η ομάδα».

 Πώς κρίνεις το πλάνο της Νίκης να βασιστεί κυρίως στα νέα παιδιά;

«Φαίνεται ότι ο κόουτς ξέρει τι κάνει και οι κινήσεις του είναι συγκεκριμένες. Επιλέγει νέους κυρίως ποδοσφαιριστές, για να βασιστεί η ομάδα στη φυσική κατάσταση κι σ’ αυτό θα δώσουμε βάρος και στην προετοιμασία. Είναι θετικό το πλάνο, γιατί όλοι οι νεαροί παίκτες έχουμε όρεξη για δουλειά και δίψα, για να παίξουμε σ’ αυτήν την ομάδα και θα δώσουμε πιο πολλά τρεξίματα.

Από κει και πέρα όλοι οι νέοι θέλουν κι έναν έμπειρο δίπλα τους, για να στηριχθούν σ’ αυτόν και να τους βοηθήσει να ανταποκριθούν. Γι’ αυτό έγιναν και δύο-τρεις τέτοιες μεταγραφές.  Είμαι αισιόδοξος ότι αυτό το πλάνο θα πάει καλά, αν και πρέπει να πούμε ότι θα έχουμε πολύ μεγάλο ανταγωνισμό, αφού ορισμένες ομάδες, όπως ο Ολυμπιακός Βόλου ή ο Απόλλων Λάρισας, έκαναν πολύ καλές μεταγραφές. Ωστόσο, αυτό δε σημαίνει ότι εμείς δε θα είμαστε ικανοί να τους ανταγωνιστούμε. Το να πρωταγωνιστήσει η Νίκη είναι φυσιολογικό, γιατί έχει ιστορία και βαριά φανέλα. Ο καθένας κάνει τις κινήσεις του κι όλα θα φανούν στον αγωνιστικό χώρο. Δεν μπορούν να κριθούν όλες οι μεταγραφές από τώρα».

Και πέρσι είχες δουλέψει μαζί με τους κ.κ. Μπίλη και Αθανασιάδη. Πώς θεωρείς ότι θα κυλήσει φέτος αυτή η συνεργασία και ποιες είναι οι προσδοκίες σου;

«Και πέρσι συνεργάστηκα με τον κ. Μπίλη και τον Νίκο Αθανασιάδη, που είναι και φέτος γυμναστής, και πάνω-κάτω ξέρω τη δουλειά που θα κάνουμε και ευελπιστούμε πως με την καθοδήγηση του προπονητή μας θα δεθούμε ως ομάδα, γιατί κυρίως είμαστε νέοι ποδοσφαιριστές, και δε θα έχουμε ιδιαίτερη δυσκολία.

Πιστεύω ότι οι πιο έμπειροι θα μας βοηθήσουν σ’ αυτό το θέμα και πως πολύ γρήγορα θα φτιάξουμε μία ανταγωνιστική ομάδα, που θα κοντράρει όλες τις υπόλοιπες. Φέτος με τη σκληρή δουλειά που θα κάνουμε στην προετοιμασία, όλα θα πάνε καλά, θα δημιουργήσουμε ένα ανταγωνιστικό σύνολο και όλοι θα βάλουμε τα δυνατά μας, για να επιτευχθούν οι στόχοι μας. Όλοι γνωρίζουμε σε ποια ομάδα παίζουμε. Προσωπικά, δούλεψα σε όλο το μεταβατικό στάδιο με τον Νίκο Αθανασιάδη και είμαι έτοιμος να μπω στην προετοιμασία 100% και να κερδίσω μία θέση στην ομάδα».

Στη Νίκη πολλοί παίκτες αναδείχθηκαν, έκαναν όνομα και καριέρα σε μεγαλύτερες κατηγορίες. Έχει στο πίσω μέρος του μυαλού σου να συμβεί το ίδιο και με σένα;

«Ένας παίκτης αναδεικνύεται μέσα από την ομάδα, πέρα από το προσωπικό του ταλέντο. Θα δώσω το 100%, για να καταφέρω να φτάσω και σε ένα υψηλότερο επίπεδο, αλλά μόνο μέσα από την ομαδική δουλειά θα φανώ. Ευελπιστώ ότι όλα να πάνε καλά».

Ο κόσμος είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ομάδας. Τι περιμένεις για την πρώτη συγκέντρωση αλλά και για όλη τη χρονιά;

«Με βάση τη νέα προσπάθεια που γίνεται φέτος, περιμένουμε ο κόσμος να ανταποκριθεί και γιατί όχι ακόμη περισσότερο από πέρσι και να βοηθήσει τη διοίκηση και εμάς τους ποδοσφαιριστές. Θέλουμε τον κόσμο σε κάθε αγωνιστική να μας στηρίζει. Πέρσι στη πρώτη μας συγκέντρωση ο κόσμος γέμισε τη σκεπαστή και έδωσε δυναμικό παρών. Φέτος εύχομαι να γεμίσει όλο το γήπεδο, γιατί αυτό θα μας δώσει ψυχολογία και θα μας ανεβάσει. Υπάρχει και ένα ενωτικό κλίμα με την ανακοίνωση του κ. Βούλγαρη, ο οποίος θεωρείται παιδί της Νίκης και κυρίως αγαπάει την ομάδα».

Χρήστος Θανασούλης

Last modified onSunday, 31 July 2016 19:35