noodles volos banner

Λ. Μπίλης: «Οι παίκτες μου έχουν δύναμη, όρεξη και πολλές ικανότητες»

Συνέντευξη στον Σάκη Νταφέκα και στον ραδιοσταθμό Βόλος 9.86 παραχώρησε ο Λεωνίδας Μπίλης, ο οποίος διαβεβαίωσε ότι η ομάδα θα είναι όπως τη θέλει εκείνος και αναφέρθηκε με εγκωμιαστικό τρόπο στους παίκτες που αποκτήθηκαν.

Αναλυτικά ο τεχνικός της Νίκης μίλησε για:

Για τη δεύτερη φάση της προετοιμασίας:

«Μπήκαμε στη δεύτερη φάση της προετοιμασίας από σήμερα με διπλές προπονήσεις και για δύο βδομάδες θα κουραστούν λίγο περισσότερο οι ποδοσφαιριστές μας. Θα δουλέψουμε αρκετές μέρες στις 7 η ώρα πρωί-απόγευμα. Θα χρησιμοποιήσουμε και τους χώρους που είναι της ερασιτεχνικής Νίκης στο Πανθεσσαλικό για τις πρωινές προπονήσεις, όχι τους περιβάλλοντες χώρους. Το επόμενο ρεπό θα είναι τον Δεκαπενταύγουστο. Και αν ήθελα εγώ να δουλέψουμε αυτή τη μέρα, δε θα με άφηνε ο πατήρ Απόστολος».

Για τις εργασίες στον αγωνιστικό χώρο του Π. Μαγουλάς:

«Υπολογίζουμε ότι θα ξεκινήσουν μεταξύ 28-30 Αυγούστου μετά την πραγματοποίηση της συναυλίας. Νομίζω ότι η εταιρεία θα το έχει έτοιμο, όπως έχει δηλώσει και ο πρόεδρος, με την έναρξη του πρωταθλήματος. Θα δούμε βέβαια και την κλήρωση αν το πρώτο ματς είναι εντός ή εκτός».

Για τις εντυπώσεις του από την προετοιμασία:

«Είμαι πάρα πολύ ευχαριστημένος. Επειδή έκανα και την προετοιμασία πέρσι, τα παιδιά δείχνουν ότι έχουν πολύ μεγάλη δύναμη και όρεξη και πολλές ικανότητες. Τα ερωτήματα της εποχής είναι αν ο ένας παίκτης είναι καλός ή όχι και όλοι αναρωτιούνται γι’ αυτό. Θέλω να διαβεβαιώσω ότι η ομάδα θα είναι, όπως τη θέλω εγώ».

Για τους παίκτες που αποκτήθηκαν:

«Και ο Παρασκευαΐδης και ο Τορεζάνι και ο Παπαδήμας και ο Πετράκος είναι παιδιά που έχουν βάλει τη σφραγίδα τους στη Football League και είναι σίγουρες κινήσεις. Αλλά και οι κινήσεις του Μαλακασιώτη, του Κορέτα, του Δημολιού και του Παπαγεωργίου, ανεξάρτητα από το νεαρό της ηλικίας τους, έχουν δείξει ότι είναι ένα κλικ πάνω από τους ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται στη Γ’».

Για τον Κορέτα που έβαλε πέρσι 14 γκολ στον Ρήγα Φεραίο:

«Πέρσι πήραμε δύο παιδιά, τον Κανελλόπουλο και τον Κρεββατά, που θέλαμε να είναι οι πρώτοι σκόρερ, ενώ ο Γιάννης με το να καταφέρει να βάλει σε μια ομάδα που δεν είχε πρωταγωνιστικό ρόλο 14 γκολ, δείχνει τη δυναμική του. Δεν είναι τυχαίο ότι ήταν στο ρόστερ της Α’ Εθνικής της Νίκης».

Για το αν είναι απώλεια ο Μέτσε:

«Ο Νέτι είναι ένα αγαπημένο μου παιδί. Εγώ ανέβασα αυτό το παιδί από την Κ20 στην πρώτη ομάδα, αλλά έπρεπε να πάει να διεκδικήσει το όνειρό του. Όχι, δεν το θεωρώ απουσία, γιατί θα καλυφθεί η θέση του Μέτσε. Μην ξεχάσουμε ν’ αναφέρουμε τον Κώστα Τσιουρέλη, που για τα δεδομένα της Γ’ Εθνικής έδειξε πέρσι έναν ποδοσφαιριστή ώριμο, έμπειρο. Δε θα έχει η ομάδα πρόβλημα με την απουσία του Νέτι, αλλά θα ήταν ένα παιδί που θα το θέλαμε. Δεν το συζητάμε, γιατί είναι ένα αξιόλογο παιδί και στον χαρακτήρα».

Για το αν θα καλυφθούν τα κενά των Κιπτίου και Σκαθαρούδη:

 «Φυσικά και θα καλυφθούν. Πρόκειται για έναν παίκτη που θα πάρουμε και που αγωνίζεται και στο κέντρο. Ο Τορεζάνι παίζει και στις δύο θέσεις και προς τα μέσα και στα άκρα. Πέρσι όλη τη χρονιά έπαιζε στα άκρα, αλλά οι βασικές του θέσεις είναι τόσο εσωτερικός μέσος όσο και ακραίος επιθετικός. Ωστόσο θέλουμε ένα ακόμη παιδί εκεί στο χώρο του κέντρου με τα χαρακτηριστικά που ζητάμε, δηλαδή κάθετη πάσα, καλή κατοχή της μπάλας, μακρινά σουτ, καλές στημένες φάσεις. Προσπαθούμε αυτόν τον παίκτη να τον κλείσουμε.

Σίγουρα χρειαζόμαστε κι έναν επιθετικό για τα πλάγια κι από κει και πέρα θα είναι “το κερασάκι στην τούρτα”. Δηλαδή ό,τι άλλο προκύψει, κάτι εξαιρετικό».

Για το αν βρίσκεται η Νίκη κοντά σ’ ένα «δεκάρι»:

 «Ναι μπορεί, αλλά εμένα μου αρέσει να τελειώνουν τα θέματα, να έρθει το παιδί να μιλήσουμε, να μας γνωρίσει, να του μιλήσουμε τι θέλει η Νίκη ακριβώς από αυτόν, τους όρους της συνεργασίας, να καταλάβει κι αυτός που ήρθε. Τα παιδιά που έχουν φορέσει φανέλες ιστορικές μπορούν να ανταποκριθούν πιο εύκολα στη Νίκη, ενώ τα παιδιά που μπορεί να έχουν ικανότητα ποδοσφαιρική, αλλά δεν έχουν παίξει σε ιστορικές ομάδες δυσκολεύονται κιόλας.

Οι συνθήκες και οι απαιτήσεις του κόσμου, αλλά και η νοοτροπία της ομάδας είναι ότι δε θέλουμε να πάρουμε μόνο έναν ικανό ποδοσφαιριστή, αλλά και έναν ικανό χαρακτήρα. Δηλαδή να αντέχει την πίεση, την ψυχολογική διέγερση που προκαλούν όλος ο κόσμος και το περιβάλλον».

Για Τζιώρα και Αργύρη:

 «Δεν υπάρχει κάτι για να ανακοινωθεί. Το δεδομένο είναι ότι πρώτον οι παίκτες αγαπούν τη Νίκη υπερβολικά και το γνωρίζουν οι πάντες, αλλά και το ότι η Νίκη αγαπά υπερβολικά αυτά τα δύο παιδιά. Άλλο τίποτα ανακοινώσιμο δεν υπάρχει…».

Για τα φιλικά παιχνίδια:

«Αρχίζουν στις 17 Αυγούστου. Οι παίκτες θα είναι καταπονημένοι, γιατί θα προέρχονται από δύο εβδομάδες φουλ προετοιμασίας και διπλών προπονήσεων. Επιλέξαμε αυτόν τον αντίπαλο για να ξεμουδιάσουν τα παιδιά, για να ξεκινήσει ομαλά η εισαγωγή τους στους αγωνιστικούς ρυθμούς και στα φιλικά παιχνίδια. Μετά θα δώσουμε ένα δυνατό τεστ εκτός έδρας με τον Αχιλλέα Νεοκαισάρειας.

 Δυστυχώς το φιλικό με την Καρδίτσα ακυρώθηκε, διότι θα έχει υποχρεώσεις για το Κύπελλο. Επομένως είμαστε σε αναζήτηση αντιπάλου για τις 28 Αυγούστου. Έχουμε κάνει πρόταση στον Πιερικό, γιατί όλες οι ομάδες Β’ Εθνικής που επικοινώνησα, όπως τα Τρίκαλα, η Λαμία κλπ έχουν κλείσει τα φιλικά.

Περιμένουμε την απάντηση του Πιερικού για το αν μπορεί να έρθει. Διαφορετικά θα παίξουμε μ’ έναν εκ των Πυράσου ή Γ.Σ. Αλμυρού. Μ’ αυτές τις ομάδες σίγουρα θα δώσουμε φιλικό κατά την πορεία της προετοιμασίας, αλλά αν δε γίνει με τον Πιερικό, θα παίξουμε με μία από τις παραπάνω ομάδες στις 28 του μήνα και με την άλλη θα παίξουμε σίγουρα στο μέλλον.

Πάντως δικές μου πληροφορίες λένε ότι ίσως έχουμε καθυστερήσεις, οπότε ίσως δώσουμε κι άλλο φιλικό. Ακόμη δεν γνωρίζουμε πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα. Eμείς θέλουμε να ξεκινήσει στις 11 Σεπτεμβρίου».

Για το κλίμα στο εσωτερικό της ομάδας:

« Έχουμε μια φοβερή ηρεμία στη δουλειά μας. Όλο το τεχνικό τιμ είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι για τον τρόπο που δουλεύουμε. Κι όταν έχεις τέτοια ηρεμία και σιγουριά και οι παίκτες ανταποκρίνονται, θα ήθελα να σας πω ότι όλα θα γίνουν. Είμαι πάρα πολύ ήρεμος και πάρα πολύ σίγουρα, θα ήθελα να τα θυμάται αυτά ο κόσμος που τα λέω τώρα, γιατί είναι πολύ σημαντικό να μπορείς να δουλεύεις με ηρεμία και να έχεις λυμένα πολλά από τα προβλήματα που ταλάνιζαν την ομάδα. Ο καθένας στη Νίκη αυτή τη στιγμή, τόσο από τη διοίκηση, όσο και από το προπονητικό τιμ, τους φροντιστές, τους φυσιοθεραπευτές και τους γιατρούς, κάνει τη δουλειά του».

 

 

 

 

Last modified onMonday, 08 August 2016 14:10