noodles volos banner

Κέρδισε τις εντυπώσεις, έχασε το φιλικό η Νίκη

Φάση με πρωταγωνιστές δύο Παπαδόπουλους, τον Μάριο της Νίκης και τον Γιάννη της Βέροιας Φάση με πρωταγωνιστές δύο Παπαδόπουλους, τον Μάριο της Νίκης και τον Γιάννη της Βέροιας

Μόνο αισιόδοξα μηνύματα έδωσε η Νίκη στο φιλικό με τη Βέροια στο Π. Μαγουλάς, στο οποίο έχασε με 2-3 από την ανώτερη ποιοτικά ομάδα της Ημαθίας. Οι κυανόλευκοι ήταν αρκετά ανταγωνιστικοί στο πρώτο μέρος, που αμύνθηκαν σωστά και έβγαλαν φάσεις στην επίθεση, ανταποδίδοντας γρήγορα το γκολ του Μίλιεβιτς στο 28’ με τον Κορέτα στο 33’.

Στην επανάληψη, η Βέροια και λόγω των αλλαγών που έγιναν από τον Λεωνίδα Μπίλη ήταν φανερά καλύτερη και έφτασε στην επίτευξη ακόμη δύο τερμάτων με τον Βίττι στο 66’ και τον Άρτσε στο 84’, αλλά οι κυανόλευκοι μείωσαν με πέναλτι του Μέτσε στο 88’ και κέρδισαν μεγάλο μέρος των εντυπώσεων.

Πριν το ματς ο Θανάσης Τζήμας έδωσε ένα εικόνισμα της Ευαγγελίστριας στον Αλέκο Βοσνιάδη, ενώ η Λέσχη Φίλων Νίκης τον ανακήρυξε επίτιμο πρόεδρό της. Βράβευση στον πρώην προπονητή της Νίκης έγινε από το Blue Club, ενώ η διοίκηση δεν ξέχασε και τον Κώστα Βελιτζέλο, στον οποίον απένειμε μετάλλιο, αλλά και τον γυμναστή Ηλία Παπαθανασίου.

Με τη Νίκη χρησιμοποιήθηκε σε όλο το δεύτερο μέρος και ο Αργύρης, που συνεχίζει να ψάχνει ομάδα στο εξωτερικό.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη ξεκίνησε τον αγώνα με τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, τους Παπαγεωργίου κα Δημολιό στα άκρα της άμυνας και τους Ναουμίδη και Παρασκευαΐδη στο κέντρο αυτής. Αμυντικά χαφ ήταν ο Παπαδήμας με τον Τορεζάνι, επιτελικός ο Μ. Παπαδόπουλος, αριστερά και δεξιά στη μεσοεπιθετική γραμμή ο Βουρδάκης με τον Ματθαίου αντίστοιχα και φορ ο Κορέτα. Στην επανάληψη στο κέντρο της άμυνας έπαιξαν οι Κόκκας και Αργύρης (ο πρώτος έπαιξε και προς το τέλος ως εξάρι, όταν μπήκε στον αγώνα ο Σφονδυλιάς), στον άξονα της μεσαίας γραμμής οι Αλεξανδρής, Μέτσε και Τσιουρέλης και κάτω από τα δοκάρια συνέχισε ο Γρηγοριάδης, με τους υπόλοιπους να παραμένουν ίδιοι.

Η Βέροια από την άλλη είχε στην άμυνα τους Ασίγκμπα, Σισοκό, Μελίσση και Χαροντάκη από τα δεξιά στ’ αριστερά. Στο κέντρο ανασταλτικό ρόλο είχαν οι Μπαλάφας και Γ. Παπαδόπουλος, μπροστά τους κινούνταν ο Λινάρδος, ενώ από τα πλάγια βοηθούσαν τον κλασικό προωθημένο Καπετάνο οι Μίλιεβιτς (δεξιά) και ο Ολλανδός Σάρπονγκ (αριστερά).  

Οι φάσεις

Στο 8’ το διαγώνιο σουτ του Γ. Παπαδόπουλου έξω από την περιοχή πέρασε συρτά άουτ, ενώ στο 19’ από χαμηλή σέντρα του Παπαγεωργίου από τα δεξιά ο Τορεζάνι σούταρε στο πρώτο δοκάρι στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον Λόπεζ να έχει ήδη κλείσει την αριστερή του γωνία.

Στο 20’ ο Λινάρδος βρήκε μετά από εκτέλεση κόρνερ τον Καπετάνο, που με κεφαλιά έστειλε την μπάλα ένα μέτρο μακριά από το δεξί δοκάρι, ενώ στο 22’ ο Τζήμας χρειάστηκε να δείξει τα αντανακλαστικά του, διώχνοντας το μακρινό σουτ του Μπαλάφα.

Στο 23’ ο Λινάρδος δοκίμασε το πόδι του από απόσταση και πλάγια αριστερά χωρίς αποτέλεσμα και στο 26’ την κεφαλιά του Σισοκό μπλόκαρε ο Τζήμας. Στο 28’ η Βέροια άνοιξε το σκορ με ωραία ενέργεια του Μίλιεβιτς που συνέκλινε από τα δεξιά στον άξονα και με αριστερό σουτ από τα 25 μέτρα έγραψε το 0-1.

Η Νίκη αντέδρασε γρήγορα και μετά τη φάση στο 32’ εκτός περιοχής με τον Κορέτα, που βιάστηκε να σουτάρει με αντίπαλο τον Σισοκό, αστοχώντας, ήρθε ο ίδιος στο επόμενο λεπτό να εκμεταλλευτεί την απόκρουση του Λόπεζ στο σουτ του Τορεζάνι (είχε κάνει κατά μέτωπον διείσδυση) και να καρφώσει την μπάλα με το αριστερό στο δεξί παραθυράκι (1-1).

Στο 40’ η σέντρα του Παπαδόπουλου είχε ως αποδέκτη τον Μπαλάφα, που είδε την προσπάθειά του χωρίς ισορροπία να κοντράρεται από τον Ναουμίδη, με τη συγκεκριμένη να είναι η τελευταία φάση για το πρώτο μέρος.

Η επανάληψη ξεκίνησε με τον Νίκο Γρηγοριάδη να χειροκροτείται δυο φορές, αφού αρχικά μετά από γρήγορη έξοδο έπεσε με τσαμπουκά στα πόδια του Καπετάνου και μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 51’ μπλόκαρε το σουτ του ίδιου παίκτη.

Στο 52’ ο Βουρδάκης πέρασε για τον Κορέτα εντός περιοχής, αλλά την τελευταία στιγμή κι ενώ έβγαινε ο Λόπεζ, πρόλαβε και έδιωξε ο Σισοκό. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα ο Κάλβο πέρασε όλον τον κόσμο από τα αριστερά και πάσαρε για τον Μπαλάφα που δεν κατάφερε να κάνει κάτι καλό από τη μικρή περιοχή, με τον Αργύρη να διώχνει σχεδόν πάνω στη γραμμή, ενώ στο 64’ ο Σάρμπονγκ σούταρε με τη μία μετά από απόκρουση της άμυνας των γηπεδούχων λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι.

Η Βέροια ήταν καλύτερη και πήρε κεφάλι στο σκορ στο 66’: ο Ασίγκμπα έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και στο πίσω δοκάρι ο Αργεντινός Βίττι με κεφαλιά νίκησε τον Γρηγοριάδη, με την μπάλα να κοντράρει ελαφρώς και στην πλάτη του Κόκκα (1-2).

Στο 73’ η Νίκη ξαναφάνηκε μετά από ώρα με μακρινό και απευθείας εκτελεσμένο φάουλ του Μέτσε από τα αριστερά κι ενώ όλοι περίμεναν σέντρα, με τον Λόπεζ να αποκρούει σε κόρνερ με το ένα χέρι. Πάντως, ο Λεωνίδας Μπίλης από τον πάγκο είχε δώσει εντολή να στείλει την μπάλα στο πέναλτι και παρατήρησε ότι τέτοιο γκολ δε θα μπορούσε να δεχτεί ποτέ ο αντίπαλος τερματοφύλακας.

Ακολούθησε στο 75’ το σουτ του Άρτσε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων που δεν ανησύχησε πάντως τον Γρηγοριάδη, αλλά στο 84’ το δεκάρι της Βέροιας πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ μέσα από την περιοχή με την μπάλα να γλείφει το εσωτερικό του οριζόντιου δοκαριού και να αναπαύεται στο βάθος της εστίας (1-3).

Η Νίκη πάντως κατάφερε στο εναπομείναν διάστημα να κερδίσει τις εντυπώσεις, αφού αρχικά είχε μια πολύ καλή φάση με το αριστερό ευθύβολο σουτ του Αλεξανδρή, που έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Λόπεζ στο 86’ και στο 88’ έκανε το 2-3. Μετά από εξαιρετική μπαλιά του Μέτσε στον κενό χώρο, ο Γκάμπας βγήκε στο τετ-α-τετ με τον γκολκήπερ της Βέροιας, ο οποίος τον ανέτρεψε εντός της περιοχής. Ο Δημητριάδης έδωσε το πέναλτι που μετέτρεψε σε γκολ ο Μέτσε (2-3).

ΝΙΚΗ Β.: Τζήμας (46’ Γρηγοριάδης), Παπαγεωργίου, Δημολιός, Ναουμίδης (46’ Αργύρης), Παρασκευαΐδης (46’ Κόκκας), Παπαδήμας (46’ Αλεξανδρής), Τορεζάνι (46’ Μέτσε), Μ. Παπαδόπουλος (46’ Τσιουρέλης), Ματθαίου (76’ Τσιανάκας), Βουρδάκης (70’ Γκάμπας), Κορέτα (81’ Σφονδυλιάς)

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Ασίγκμπα (72’ Θ. Παπαδόπουλος), Σισοκό (58’ Μαραγκός), Μελίσσης, Χαροντάκης (46’ Νοβαλόφκσι), Μπαλάφας, Γ. Παπαδόπουλος (46’ Παπαστεριανός), Λινάρδος (58’ Άρτσε), Μίλιεβιτς (58’ Κάλβο), Σάρπονγκ (72’ Μαυρίας), Καπετάνος (58’ Βίττι)

*Τον αγώνα διαιτήτευσαν οι Δημητριάδης, Αναστασίου, Καρακίτσιος

 

Last modified onSunday, 28 August 2016 09:09