noodles volos banner

Πάλι με Φλίγκο ο Ολυμπιακός, 0-1 την Πύδνα στο Κίτρος

Ο Ολυμπιακός Βόλου συνέχισε το νικηφόρο σερί του στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, κόντρα στην δυνατή Πύδνα εκτός έδρας, της οποίας επικράτησε με 0-1, κι έκανε, μόλις από την τέταρτη αγωνιστική, «βήμα ανόδου» - Σκόρερ για τέταρτο διαδοχικό παιχνίδι ο Κώστας Φλίγκος, με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι στο 22’.

Ο Παναγιώτης Τζαναβάρας επέλεξε το 4-2-3-1 για τη διάταξη της ομάδας του, με τον Κατσούλη στον «άσο», αριστερά στην άμυνα τον Στουρνάρα, δεξιά τον Σταύρου και τους Τέλλο-Κωστόπουλο στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Οι Πότσι και Οικονόμου ήταν τα αμυντικά χαφ, με τον Ευθυμιάδη να αναλαμβάνει τον ρόλο του «δεκαριού» μπροστά τους. Στις πτέρυγες αγωνίστηκαν οι Δωματάς και Μπρίτος, αριστερά και δεξιά αντίστοιχα, με τον Φλίγκο να είναι το καθαρό «εννιάρι» στο αρχικό σχήμα των ερυθρολεύκων.

Από τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης, το παιχνίδι απέκτησε γρήγορο ρυθμό, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν και να διατηρούν την κατοχή της μπάλας, δίχως, όμως, να υπάρχει κάποια σημαντική φάση από τις δύο πλευρές. Στην πρώτη επικίνδυνη επίσκεψη του Ολυμπιακού στην περιοχή των γηπεδούχων, όμως, είχαμε και την καθοριστικότερη φάση του αγώνα. Ήταν, συγκεκριμένα, στο 20’, όταν ο Σταύρου κέρδισε την μπάλα εντός περιοχής, με τον τερματοφύλακα Παπατολίκα να απλώνει το πόδι του και να ανατρέπει τον αμυντικό των ερυθρόλευκων και τον διαιτητή Σημαιάκη να δείχνει την «άσπρη βούλα». Την εκτέλεση του πέναλτι ανέλαβε ο Κώστας Φλίγκος στο 22’, που ευστόχησε, γράφοντας το 0-1. Τέταρτο γκολ σε τέσσερις αναμετρήσεις για τον έμπειρο επιθετικό του Ολυμπιακού στη Γ’ Εθνική, ο οποίος συνέχισε το σερί του.

Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, από 'κει και πέρα, έδωσε χώρο στους γηπεδούχους, που προσπάθησαν να απειλήσουν την εστία του Κατσούλη με κάποια μακρινά σουτ, δίχως επιτυχία. Πέρασε, λοιπόν, ένα εικοσάλεπτο νευρικότητας και σκληρών μαρκαρισμάτων, μέχρι να δούμε την επόμενη καλή στιγμή που ήταν για την ομάδα του Κίτρους, η οποία έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 40’. Ο Πετρουζέλης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, κοντά στη μεγάλη περιοχή του Κατσούλη και επιχείρησε ένα σουτ, που πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι της εστίας των ερυθρολεύκων. Δευτερόλεπτα αργότερα ακολούθησε νέο καλό σουτ της Πύδνας με τον Καραγκούνη, που έφυγε επίσης λίγο άουτ.

Πέρασε, λοιπόν, αυτό το «τρίλεπτο πολιορκίας» για την ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα, δίχως να έρθει η ισοφάριση, και στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους είχε τη μεγάλη ευκαιρία να πάρει ακόμη μεγαλύτερο προβάδισμα. Συγκεκριμένα, στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου, ο Ευθυμιάδης βρέθηκε εκτός περιοχής, βρήκε χώρο κι επιχείρησε ένα καλό σουτ, το οποίο έδιωξε δύσκολα στη γωνία του ο Παπατολίκας.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με μία αλλαγή για τους γηπεδούχους, καθώς ο Κατσιαμήτας αντικατέστησε τον Ιορδανίδη και με μία ανεπανάληπτη ευκαιρία για τους φιλοξενούμενους να διπλασιάσουν τα τέρματά τους. Ο Οικονόμου επιχείρησε την κάθετη πάσα, με αποδέκτη τον Κώστα Φλίγκο στην «πλάτη» της άμυνας της Πύδνας, με τον επιθετικό του Ολυμπιακού να έχει όλη την άνεση να πλασάρει τον Παπατολίκα, αλλά η προσπάθειά του δεν ήταν καλή, με τη μπάλα να περνά δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι.

Από ‘κει και πέρα, το σκηνικό της επανάληψης δεν άλλαξε δραματικά, σε σχέση με αυτό του πρώτου, με την Πύδνα να προσπαθεί να βρει τρόπους να φτάσει κοντά στο γκολ και τον Ολυμπιακό να περιμένει πίσω από την μπάλα την αντίπαλό της, επιχειρώντας να «χτυπήσει» στις αντεπιθέσεις. Η ομάδα του Παναγιώτη Τζαναβάρα διαχειριζόταν εξαιρετικά το υπέρ της αποτέλεσμα αγωνιζόμενη, έχοντας κοντά τις γραμμές της, δίχως να αφήνει κενά στην Πύδνα, προκειμένου να απειλήσει.

Η αναμέτρηση δεν είχε ρυθμό, λόγω των πολλών μαρκαρισμάτων και των αψιμαχιών ανάμεσα στους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων, κάτι που ευνοούσε σε μεγάλο βαθμό τους ερυθρόλευκους, με τον χρόνο να κυλά υπέρ τους. Ενδεικτικό της όλης κατάστασης είναι το γεγονός πως η πρώτη καλή στιγμή της Πύδνας για την ισοφάριση, στο δεύτερο μέρος ήρθε στο 87’ (!), με ένα πολύ καλό σουτ του Κατσιαμήτα από τα δεξιά, εντός περιοχής, που απομάκρυνε εντυπωσιακά σε κόρνερ ο Κατσούλης.

Τα τελευταία λεπτά κύλησαν με την Πύδνα να προσπαθεί μάταια να βρει, έστω και την ύστατη στιγμή, τον τρόπο να δημιουργήσει την φάση που θα τη φέρει κοντά στην ισοφάριση, τον Ολυμπιακό να αμύνεται υποδειγματικά και να παίρνει μία σημαντικότατη νίκη σε μία πολύ δύσκολη έδρα.

Πύδνα Κίτρους: Παπατολίκας, Λαζαρίδης, Κόλα, Κοτσιόπουλος, Τζημογιάννης, Πετρουζέλλης, Καραγκούνης (58’ Παυλίδης), Δήμας, Ν. Κυπαρίσσης, Ιορδανίδης (46’ Κατσιαμήτας), Μακράκης (75’ Γ. Κυπαρίσσης)

Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Σταύρου, Στουρνάρας, Τέλλος, Κωστόπουλος, Πότσι, Οικονόμου, Ευθυμιάδης (58’ Κολημήτρας), Δωματάς, Μπρίτος (74’ Ναστέφσκι), Φλίγκος (89’ Αναστασίου)

 

 

Last modified onMonday, 03 October 2016 01:01