noodles volos banner

Άνετο 3-0 επί του Θεσπρωτού και πρόκριση για τη Νίκη (video)

Η Νίκη, όπως ξεκίνησε σήμερα τον αγώνα Η Νίκη, όπως ξεκίνησε σήμερα τον αγώνα

 

Την άνετη πρόκριση στο Κύπελλο της Γ’ Εθνικής με σκορ 3-0 απέναντι στον Θεσπρωτό πήρε η Νίκη στο Π. Μαγουλάς με τον Κορέτα να βάζει για δεύτερο συνεχόμενο ματς δύο γκολ (43’, 51’), ενώ το τρίτο σημείωσε ο Τορεζάνι με πέναλτι που κέρδισε ο Κορέτα (85’). Οι κυανόλευκοι ήταν καλύτεροι του αντιπάλου τους και χωρίς να εντυπωσιάσουν έκαναν το καθήκον τους και πλέον θα περιμένουν την Ιστιαία πάλι στην έδρα τους στην επόμενη φάση.

Η Νίκη είχε στην άμυνα τους Αλεξανδρή, Παρασκευαΐδη, Ναουμίδη και Δημολιό, στον άξονα της μεσαίας γραμμής τους Ζενούνη, Μέτσε, Κόλα, με τον τελευταίο σε πιο επιθετικό ρόλο, ενώ στα πλάγια βρίσκονταν οι Παπαγεωργίου (δεξιά) και Μαλακασιώτης (αριστερά). Τέλος κλασικός προωθημένος ήταν ο Κορέτα.

Η Νίκη δημιούργησε την πρώτη της φάση μόλις στο 3’ με ψηλοκρεμαστό σουτ του Κορέτα που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και κατέληξε στον ουρανό των διχτύων, ενώ στο 11’ την κεφαλιά του Παπαδήμα στο πρώτο δοκάρι μετά το κόρνερ του Κόλα από τα δεξιά μπλόκαρε ο Παππάς.

Στο 19’ οι κυανόλευκοι έφτασαν πολύ κοντά στο 1-0, αλλά ο Κορέτα στο τετ-α-τετ με τον αντίπαλο τερματοφύλακα αστόχησε με το αριστερό μετά την πάσα του Δημολιού, μην μπορώντας να τοποθετήσει σωστά το σώμα του.

Στο 15’ ο Θεσπρωτός, που ήρθε με 15 παίκτες στον Βόλο, αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει αλλαγή λόγω τραυματισμού του Αναστασιάδη, στη θέση του οποίου πέρασε ο Μπλέτσας. Οι φιλοξενούμενοι ανησύχησαν για πρώτη φορά πραγματικά τους Βολιώτες στο 36’ στα δύο διαδοχικά σουτ του Γιάκου εντός περιοχής που κόντραραν σε σώματα αμυνομένων.

Το γκολ για τη Νίκη, που μετά απ’ αυτή τη φάση έγινε πιο πιεστική, ήρθε στο 43’. Ο Μαλακασιώτης, που είχε αλλάξει πριν ένα τρίλεπτο αμοιβαία πλευρά με τον Παπαγεωργίου, έφυγε στην αντεπίθεση από τα δεξιά και την κατάλληλη στιγμή έβγαλε για τον Παπαγεωργίου, που είχε κάνει κίνηση φορ. Ο Παππάς μπροστά από τον παίκτη της Νίκης απέκρουσε, αυτή έμεινε στα όρια της μικρής περιοχής και αστραπιαία ο Παπαγεωργίου έκανε την προβολή. Ο γκολκήπερ του Θεσπρωτού πάλι απέκρουσε εξ επαφής και πεσμένος στο έδαφος, αλλά ο Κορέτα καραδοκούσε και σε κενή εστία δεν είχε πρόβλημα με το αριστερό να κάνει το 1-0.

Η Νίκη διπλασίασε τα τέρματά της στο 51’, σε μία φάση που θύμισε πολύ το πρώτο γκολ. Συγκεκριμένα ο Μαλακασιώτης μετά από ατομική προσπάθεια από τα δεξιά πέρασε για τον Παπαγεωργίου, που έκανε την προβολή από τη γραμμή της μικρής περιοχής. Η μπάλα κόντραρε και ο Κορέτα βρήκε τον τρόπο πάνω στη γραμμή αντιμέτωπος με δύο αμυντικούς να σπρώξει την μπάλα εντός εστίας και να σημειώσει το 2-0.

Ακολούθησε στο επόμενο λεπτό η σωτήρια κόντρα που έβαλε ο Ζενούνης μέσα στην περιοχή στο δυνατό σουτ που επιχείρησε ο Μπλέτσας, ενώ στο 54’ ο Αλεξανδρής σέντραρε, ο Μαλακασιώτης έπιασε την κεφαλιά, αλλά ο Παππάς μπλόκαρε. Δύο λεπτά αργότερα ο Χάρης Μπίκας ελίχθηκε ωραία μέσα στην περιοχή, αλλά σούταρε ψηλά άουτ, για να χαθεί στο 62’ μεγάλη ευκαιρία για τη Νίκη, προκειμένου να κάνει το 3-0. Ο Δημολιός πέρασε υπέροχα για τον Παπαγεωργίου, που ξεπερνώντας τον τερματοφύλακα Παππά βγήκε πολύ πλάγια και από τη γραμμή του άουτ επιχείρησε να σκοράρει, αλλά η μπάλα κατέληξε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων.

Ο Θεσπρωτός είχε την ευκαιρία να μειώσει δύο φορές με τον Μπίκα. Στο 73’ ο πρώην παίκτης του Ρήγα Φεραίου είχε μπροστά του μόνο τον Τζήμα, αλλά δεν πλάσαρε καλά με την μπάλα να παίρνει τροχιά εκτός εστίας. Ωστόσο από πλάγια δεξιά της μικρής περιοχής, ο Ντινιωτάκης, που κυνήγησε τη φάση, πρόλαβε να σουτάρει λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι και στην εξωτερική πλευρά των δικτύων. Στο 75’ ο Μπίκας από καλή θέση ξαναδοκίμασε το πόδι του, αλλά του έβαλε την κόντρα ο Ναουμίδης και η μπάλα πέρασε κόρνερ.

Στο 85’ μπήκε το κερασάκι στην τούρτα, όταν ο Κορέτα πήρε την πάσα από τον Πετράκο με την άμυνα του Θεσπρωτού να είναι ανοικτή και στην ντρίμπλα που έκανε στον Μυρσινιά σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής, ο τελευταίος τον ανέτρεψε καθαρά, με σκοπό να μη βγει στο τετ-α-τετ. Το πέναλτι μετέτρεψε σε γκολ ο Τορεζάνι στην επιστροφή του μετά τον τραυματισμό του, στέλνοντας την μπάλα στην αριστερή γωνία και τον Παππά από τη δεξιά (3-0).

Τελευταίες φάσεις στις καθυστερήσεις του αγώνα το σουτ του Μπίκα, που έδιωξε εντυπωσιακά ο Τζήμας, που πήρε κι αυτός το χειροκρότημα της κερκίδας, και το φάουλ του Βιτώρου, που έφυγε δίπλα από το αριστερό δοκοάρι.

ΝΙΚΗ: Τζήμας, Αλεξανδρής, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Ζενούνης, Μέτσε, Παπαγεωργίου (81’ Πετράκος), Μαλακασιώτης (67’ Τορεζάνι), Κόλα, Κορέτα (86’ Ματθαίου)

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Παππάς, Σιουκουλάνι, Ηλίας, Μυρσινιάς, Γιάκος, Βιτώρος, Τζιάλλας, Σούκιας (71’ Κωστάκης), Ντινιωτάκης, Μπίκας, Αναστασιάδης (15’ λ.τρ. Μπλέτσας)

Media

Last modified onSunday, 16 October 2016 19:17