noodles volos banner

Έπαιξε όσο έπρεπε, για να προκριθεί η Νίκη

Ο Ζενούνι μ' αυτόν τον τρόπο κάνει το 1-0 στο ματς της Νίκης με την Ιστιαία Ο Ζενούνι μ' αυτόν τον τρόπο κάνει το 1-0 στο ματς της Νίκης με την Ιστιαία

Χωρίς να φορτσάρει και με αλλαγές στη σύνθεσή της η Νίκη επικράτησε την Τετάρτη με 1-0 της Ιστιαίας και προκρίθηκε στην τετράδα του 2ου ομίλου για το Κύπελλο της Γ’ Εθνικής. Το μοναδικό τέρμα των κυανόλευκων, που έπαιξαν όσο χρειάστηκε, σημείωσε ο Ζενούνι στο 43’.

Η Νίκη ξεκίνησε με τον 16χρονο Ράπτη κάτω από τα δοκάρια, ενώ στην άμυνα ήταν οι Παπαγεωργίου, Δημολιός (άκρα), Παρασκευαΐδης και Παπαδήμας (στόπερ). Ρόλο αμυντικού μέσου είχαν οι Πετράκος και Ζενούνης, επιτελικού ο Μέτσε, ενώ στα πλάγια κινούνταν οι Κόλα στα δεξιά και Μαλακασιώτης αριστερά. Τέλος, ο Βουρδάκης ήταν φορ.

Πρώτες τελικές προσπάθειες για τη Νίκη, χωρίς ωστόσο να ανησυχήσουν τον Μ. Μπιμπάι, ήταν αυτές των Μέτσε στο 4’ (σουτ από το ημικύκλιο πολύ άουτ) και Παρασκευαΐδη στο 6’ (κεφαλιά ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή πάνω από τα δοκάρια). Στο 11’ ο Ίντριντ Μπιμπάι έκλεψε στα δεξιά και έβγαλε για τον Νικολέτο, το σουτ του οποίου από θέση μέσα αριστερά της περιοχής κόντραρε στο σώμα του Παρασκευαΐδη και πέρασε κόρνερ. Αυτό εκτελέστηκε από τον Μπιμπάι από την αριστερή πλευρά, με αποδέκτη στο πίσω δοκάρι τον Στεργίου, η κεφαλιά του οποίου βρήκε σε ετοιμότητα τον Ράπτη , που μπλόκαρε στην κλειστή του αριστερή γωνία.

Στο 16’ σε φάουλ του Κόλα από τα αριστερά, η μπάλα στο δεύτερο δοκάρι έφτασε στον Ζενούνι, που μάλλον αιφνιδιάστηκε και μετά το κοντρόλ με το σώμα η μπάλα του έφυγε και μπλόκαρε ο Μ. Μπιμπάι. Η επόμενη φάση έγινε στο 32’ και ανήκε στην Ιστιαία, με τον Χρήστο Ανέστη να πασάρει παράλληλα από τα αριστερά στον Ίντριτ Μπιμπάι κι αυτός με ψηλοκρεμαστό σουτ από το ημικύκλιο έστειλε την μπάλα λίγο πάνω από την εστία, με τον Ράπτη ωστόσο να ελέγχει τη φάση.

 Στο 35’ η Νίκη έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία της πριν το γκολ. Ο Ζενούνι έκανε το ανάποδο ψαλίδι από την καρδιά της περιοχής μετά τη σέντρα του Παπαγεωργίου από τα δεξιά, αλλά έφυγε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Να σημειωθεί ότι λίγο πριν ο Στέφανος Ξηροφώτος είχε κάνει κάποιες εσωτερικές αλλαγές. Συγκεκριμένα, ο Μέτσε πήγε δίπλα στον Πετράκο ως αμυντικός μέσος, ο Κόλα έγινε επιτελικός, ο Μαλακασιώτης άλλαξε πλευρά στα άκρα και πήγε στα δεξιά, ο Βουρδάκης στη θέση του στ’ αριστερά και σε φορ μετατράπηκε ο Ζενούνι.

Κι αν την πρώτη φορά στον νέο του ρόλο ο παίκτης της Νίκης δεν τα κατάφερε, τη δεύτερη, στο 43’, βρήκε δίχτυα. Ο Βουρδάκης έκανε επέλαση από τα αριστερά και μέσα από την περιοχή κοντά στη γραμμή του άουτ γύρισε την μπάλα. Στο πρώτο δοκάρι πετάχτηκε ο Μαλακασιώτης, που μπέρδεψε αμυνόμενο και τον τερματοφύλακα της Ιστιαίας, με συνέπεια η μπάλα να περάσει και σε κενή εστία ο Ζενούνι να γράψει το 1-0.

Οι φάσεις του δευτέρου μέρους

Στο 49’ ο Χρήστος Ανέστης βρήκε από τον άξονα τον αφύλακτο Αλεξίου στ’ αριστερά, αυτός προχώρησε και βρέθηκε απέναντι από τον Ράπτη, με τον νεαρό να αποκρούει το πλασέ του επιθετικού της Ιστιαίας και να παίρνει το θερμό χειροκρότημα της κερκίδας.

 Στο επόμενο λεπτό λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι πέρασε το καλοζυγισμένο σουτ εκτός περιοχής του Νικολέτου σε δεύτερη σημαντική στιγμή στο δεύτερο μέρος για τους φιλοξενούμενους. Αυτές οι φάσεις θορύβησαν τον Στέφανο Ξηροφώτο, που έριξε αμέσως στον αγώνα τον Ναουμίδη, που πήγε δίπλα στον Παρασκευαΐδη στο κέντρο της άμυνας, ενώ ο Παπαδήμας ήταν πλέον ο μοναδικός αμυντικός μέσος με εσωτερικούς μπροστά του τους Πετράκο και Μέτσε.

Μ’ αυτό το σχήμα η Νίκη δεν κινδύνεψε και τουλάχιστον αμυντικά ήταν συμπαγής, αν και επιθετικά ήταν τελείως αναιμική. Ίδια ήταν η εικόνα και μετά την είσοδο Τσιουρέλη στη θέση του Πετράκου (ο νεοεισελθών έπαιξε δεκάρι, ο Κόλα αριστερά και ο Μαλακασιώτης συνέχισε στα δεξιά).

Στο 55’ το σουτ του Μέτσε πήγε ψηλά άουτ, ενώ εκτός εστίας πέρασε το σουτ στο 61’ του Στεργίου από τον άξονα. Στο 73’ ο Ματθαίου μπήκε στη θέση του Μαλακασιώτη και πήρε την ίδια θέση μ’ αυτόν στο γήπεδο, αν και στη συνέχεια έπαιξε φορ, για να έρθει πιο πίσω ο Ζενούνι, με μετατόπιση του Τσιουρέλη και στα δύο άκρα.

Στο 90’ ο Χρήστος Ανέστης έβγαλε για τον Αλεξίου, που έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο παρ’ ολίγον δημιουργός είχε ήδη υποδεχθεί σε θέση οφσάιντ, οπότε φάση δεν υπήρχε. Στο 92’ ο Παπαγεωργίου συνέκλινε στον άξονα και πάσαρε για τον Ζενούνι, του οποίου το σουτ εκτός περιοχής κόντραρε σε πόδι αμυντικού και πέρασε κόρνερ, ενώ στο επόμενο λεπτό το οριζόντιο δοκάρι, στο οποίο προσέκρουσε με δύναμη η μπάλα μετά το φάουλ με το αριστερό του Νικολέτου, έσωσε τους γηπεδούχους, που γλίτωσαν παράλληλα και την ταλαιπωρία μίας ημίωρης παράτασης.

ΝΙΚΗ Β.: Ράπτης, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Παρασκευαΐδης, Ζενούνης, Μέτσε, Πετράκος (66΄ Τσιουρέλης), Βουρδάκης (53΄ Ναουμίδης), Μαλακασιώτης (73΄ Ματθαίου), Κόλα

ΙΣΤΙΑΙΑ: Μ. Μπιμπάι, Κουκούρας (46’ Μπουλγκουρίδης), Θόρια, Βασιλείου, Τογουόρφε, Στεργίου, Μπιμπάι Ιν. (46’ Αλεξίου), Στασινόπουλος (52’ Ηλιόπουλος), Ανέστης Β., Νικολέτος, Ανέστης Χρ.

 

 

 

 

 

Last modified onThursday, 08 December 2016 03:50