noodles volos banner

Πάτσης: «Αν ο λαός της Νίκης θέλει μία άλλη μέρα, μπορεί να γίνει»

Το “μπαλάκι” στον κόσμο της Νίκης πέταξε ο Ανδρέας Πάτσης σχετικά με το ενδεχόμενο επιστροφής του στα διοικητικά της ομάδας, μιλώντας στον Σπορτ Φμ Μαγνησίας. Συγκεκριμένα τόνισε ότι οι φίλαθλοι και η τοπική κοινωνία θα αποφασίσουν αν θέλουν μία άλλη μέρα, ώστε να σταματήσει η απαξίωση της ομάδας. Παράλληλα, προέτρεψε τους οπαδούς να επαναστατήσουν, ώστε να επικρατήσει η πλειοψηφία μίας αισχρής μειοψηφίας. Επίσης, τόνισε ότι όλοι θα πρέπει να λογοδοτήσουν για τις πράξεις και τις επιλογές τους στην ομάδα και πως σύντομα θα έρθει στον Βόλο, ανταποκρινόμενος στο κάλεσμα, που του έγινε, για να συζητήσει μ’ αυτούς τους ανθρώπους που συνέταξαν την επιστολή.

Απομαγνητοφώνηση: magnesiasports

Αναλυτικά ο κ. Πάτσης στον Sport Fm Μαγνησίας μίλησε:

Για την επιστολή των φίλων της Νίκης, με την οποία τον καλούσαν να επιστρέψει:

«Κατ’ αρχάς ποτέ δε διαχώρισα ποτέ τους φιλάθλους σε Πατσικούς και μη. Προφανώς είδαν τι έγινε την περίοδο 2012-2014 και είδαν τι γίνεται στη συνέχεια. Αναγνώρισαν το έργο που έγινε με τα όποια λάθη και τις αδυναμίες και για μένα αποτελεί μια δικαίωση για το έργο που παρήχθη στη Νίκη και στον Βόλο γενικότερα. Είναι ιδιαίτερα συγκινητικό να βλέπεις ανθρώπους που δεν τους ήξερα, δεν τους είχα συναντήσει, να βγαίνουν δημόσια είτε μέσω της επιστολής, είτε μέσω του προφίλ που έχουν δημιουργήσει στο facebook. Είναι ένα κάλεσμα, μια πρόσκληση, ένα κάλεσμα αγνών φιλάθλων, στο οποίο οφείλω να ανταποκριθώ απέναντί τους, έστω από λόγους ευγένειας και ουσίας».

Για ενδεχόμενη συνάντηση με τους φιλάθλους που υπέγραψαν την επιστολή:

«Αυτούς τους ανθρώπους δεν τους απαξιώνεις ούτε αποστρέφεις το πρόσωπό σου. Μπορεί να είναι αυτοί, μπορεί και περισσότεροι. Δε στέκομαι στα νούμερα, αλλά είναι μια δημόσια παρέμβαση με ονοματεπώνυμο πολλών φιλάθλων της ομάδας, που συνέκριναν τα γεγονότα. Τις προσεχείς ημέρες, την επόμενη εβδομάδα καλά να είμαστε, θα ανεβώ στο Βόλο, θα κουβεντιάσω μαζί τους ανταποκρινόμενος στο κάλεσμά τους. Από κει και πέρα υπάρχουν άλλα θέματα που θα κουβεντιαστούν στη διαδρομή».

Για την πιθανότητα να αναμειχθεί πάλι στα διοικητικά της Νίκης:

«Στη ζωή λένε “ποτέ μη λες ποτέ”. Είναι βασικός κανόνας. Από κει και πέρα υπάρχουν διάφορα πράγματα. Κατ’ αρχάς η ομάδα έχει μια διοίκηση κι έναν πρόεδρο που οφείλει να την “τρέξει” μέχρι τέλος της περιόδου, έχει έναν Ερασιτέχνη, ο οποίος έχει τις ευθύνες πού και πώς την ανέθεσε πέρσι και φέτος και με ποιες προϋποθέσεις. Δεν είμαι άνθρωπος που αμφισβητώ τους θεσμικούς ρόλους που έχουν κάποιοι, ούτε επιδιώκω βιαίως να ανατρέψω κανένα, δεν το έχω κάνει ποτέ στη ζωή μου. Αν και το έχω υποστεί εγώ ίδιος, δεν θέλω να κάνω αυτά που μου έκαναν. Δεν παύει όμως να έχω λόγο και άποψη για την ομάδα και να μιλάω και να συναναστρέφομαι με τους ανθρώπους και να εξετάζω όλα τα ενδεχόμενα που μπορεί να προκύψουν στη διαδρομή μέχρι το καλοκαίρι και μετά».

Για τις τοποθετήσεις που έκανε ο κ. Ξάνθης το προηγούμενο διάστημα:

«Εκτιμώ την κοινωνική υπόσταση, το ειδικό βάρος και την αγάπη του Γιάννη Ξάνθη για τη Νίκη, αλλά και τη συνεισφορά του, γιατί δύο χρόνια δουλέψαμε μαζί. Έχω διαβάσει και συντάσσομαι με τις τοποθετήσεις του. Δεν είναι κάτι δύσκολο, αλλά δεν είναι και κάτι απλό.

Επειδή πολλά διακινούνται και λέγονται, δεν είμαι από τους ανθρώπους που θα ανέτρεπα βιαίως κάποιον, πόσω μάλλον ο κ. Ξάνθης, ο οποίος έχει μια ευγένεια που καμιά φορά μπορεί να θεωρηθεί “ενοχλητική” για τον τρόπο που προσεγγίζει κάποια πράγματα. Υπάρχουν διαδικασίες και πράγματα που μπορούν να γίνουν. Όλα είναι ανοικτά, όλα συζητιούνται, αλλά βεβαίως ανταποκρίνομαι στο κάλεσμα των ανθρώπων της Νίκης, που είναι τιμητικό για μένα. Υπέστην πολλά, άκουσα πολλά περισσότερα. Όταν όμως έρχονται άνθρωποι της ομάδας μετά από 2-2,5 χρόνια να σε δικαιώνουν για το έργο που έχεις παραγάγει και έχεις συνεισφέρει στην ιστορία της, είναι πολύ τιμητικό. Όλα θα εξεταστούν στην πορεία. Ο χρόνος δεν είναι ούτε πολύς, ούτε λίγος».

Για τις αιτίες της διάλυσης της ΠΑΕ Νίκη Βόλου: «Επειδή πολλά ακούγονται, η ομάδα ούσα στη Σούπερ Λιγκ δεν μπορούσε να υποστηριχθεί, γιατί μπήκαν πολλές υπόγειες δυνάμεις και πήγαν να δημιουργήσουν απόσταση μεταξύ εμού, των φιλάθλων και της ομάδας, την οποία απαξίωναν. Παίκτες που εγώ επέλεξα τώρα παίζουν στη Σούπερ Λιγκ, όπως π.χ. ο Καρασαλίδης, που ήταν μια ανακάλυψη δική μας. Πέτυχαν να δημιουργηθεί μια απόσταση μεταξύ της διοίκησης και των φιλάθλων, ο κόσμος απέστρεψε το πρόσωπό του προς την ομάδα, τα χρέη ήταν δυσβάσταχτα, γιατί κάποιοι λένε διάφορα ευφυολογήματα  αλλά η ημιμάθεια είναι χειρότερη της αμάθειας. Είχα ενημερώσει ένα μήνα ολόκληρο ότι θα φύγω και ότι δεν μπορώ να την υποστηρίξω, παρέδωσα τα “κλειδιά” και θέλουν να φορτώσουν το χρέος σε μένα. Η βλακεία σε ορισμένους ανθρώπους πάει… σύννεφο, αλλά όπως είναι γνωστό με τους πάντες παλεύεις εκτός από τους ηλίθιους, οι οποίοι λίγοι είναι αλλά έχουν κάνει πολλά κακά στην ομάδα και ευθύνονται για τη σημερινή κατάντια».

Για το τι εικόνα έχει από τη σημερινή ομάδα:

«Αυτό παρέλαβα όταν ήρθα στη Νίκη, τις συνθέσεις τις έβγαζαν δέκα δήθεν οργανωμένοι, δέκα δήθεν ηγεμόνες, ηγήτορες και μέντορες. Έχεις δει ομάδα της οποίας οι ποδοσφαιριστές να λένε “εμείς δε θέλουμε τον τάδε πρόεδρο”; Γυρνάει η ομάδα στις τότε εποχές και προφανώς σε κάποιους αρέσει αυτό το καθεστώς. Αυτό τους βολεύει, αυτό τους συντηρεί, σίγουρα απ’ αυτό ζουν. Όταν είσαι “τίποτα”, θέλεις να γίνεις κάποιος μέσω της ομάδας. Βλέπετε καθημερινά τον ευτελισμό και τον εξευτελισμό της, η οποία ξαφνικά από τα πρωτοσέλιδα που βρισκόταν και ήταν το θαύμα του θαύματος, σήμερα είναι στην απαξίωση».

Για το πιστεύει ότι προσέφερε και τι σφάλματα έκανε στη θητεία του:

«Θέλετε να πείτε ότι έκανα χίλια λάθη; Θα το δεχθώ. Το έργο, όμως, δεν μπορείς να το παραγνωρίσεις, ότι η ομάδα μετά από 49 χρόνια ανέβηκε στη Σούπερ Λιγκ και θα μπορούσε ενδεχομένως να κάνει κάποια πράγματα.

Και τίποτα να μην έκανα και η ομάδα με μαθηματική ακρίβεια να έπεφτε από τη Σούπερ Λιγκ, κανείς δε θέλησε να ζήσει, να ευχαριστηθεί και να υποστηρίξει αυτό το όνειρο. Έχασες στο Καραϊσκάκη από τον Ολυμπιακό και σε έβλεπε όλη η Ελλάδα. Σήμερα που έχασες με 5-0 και πέρσι που έχανες με “τεσσάρες” και “τριάρες” δε σε βλέπει κανένας. Κάνεις την επιλογή σου. Όμως ας αφήσουμε το παρελθόν, το βιώσαμε».

Για την εκκαθάριση της ΠΑΕ: «Η κατρακύλα είναι απίστευτη, χωρίς σταματημό και πρέπει να λογοδοτήσουν πολλοί για τις επιλογές της και εννοώ τη διαχείριση στη Γ’ Εθνική. Έχει γίνει εκκαθάριση; Πέρσι π.χ. έλεγαν θα ανεβάσουμε την ομάδα κλπ. Πώς θα γίνει αυτό, χωρίς εκκαθάριση; Για να γίνει αυτό χρειάζεται 2,5 χρόνια. Μήπως τελικά δε θες ποτέ να ανέβεις;

Δύο πράγματα πρέπει να διορθωθούν και θα διορθωθούν, όταν έρθει το πλήρωμα του χρόνου. Το πρώτο είναι η εκκαθάριση, στο οποίο έχω συνταχθεί. Το δεύτερο είναι ότι δε βλέπω στο Βόλο την ταμπέλα που είχαμε σηκώσει κάποτε και έκλεισαν οι δρόμοι στο κέντρο της πόλης παρουσία 10.000 λαού και η χρυσή κούπα μετά από 50 χρόνια εγκαταστάθηκε στα γραφεία αυτά.

Κανείς δε σκέφτηκε συμβολικά, έστω με την προσδοκία η επόμενη κούπα να είναι εκεί, να κρατήσει αυτά τα γραφεία. Αυτό δείχνει το μένος που υπήρχε, γιατί η κούπα ανήκει στο κέντρο του Βόλου και η Νίκη είναι Βόλος, έστω αυτό το συμβολικό μέρος να το κατακρημνίσουν και να το σβήσουν από την ιστορία. Ωστόσο δεν πρόκειται να σβήσει από τη μνήμη τη δική μου και θέλω να πιστεύω από τη μνήμη χιλιάδων Νικιωτών».

Για την αντίδραση των φιλάθλων της Νίκης:

«Χαίρομαι που βλέπω έστω και μια σιωπηλή εξέγερση της πλειοψηφίας των φιλάθλων της Νίκης, που δε θέλουν να ανέχονται άλλο τέτοιες καταστάσεις. Αυτό είναι στο χέρι τους, στο χέρι μας, στο χέρι όλων, κάτω από προϋποθέσεις και προδιαγραφές να επιτευχθεί. Το αν θα γίνει είναι άλλη συζήτηση.

Ο Γιάννης Ξάνθης θα μπορούσε να ανεβάσει την ομάδα, αρκεί να τον άφηναν να δουλέψει. Έζησε συνθήκες και καταστάσεις μέσα από μία διαδικασία στη Β’ Εθνική και από τη Β’ Εθνική στη Σούπερ Λίγκα. Γνωρίζει όλη τη διαδρομή. Δεν ξύπνησε ένα πρωί από το πουθενά και είπε “θέλω να γίνω πρόεδρος και θα κάνω παπάδες”. Έχει την εμπειρία, έχει τεχνογνωσία στο ποδόσφαιρο, όση απέκτησε, γιατί είναι αρκετά ευφυής, και έχει και ένα ιδιαίτερο ειδικό βάρος.

Κι αυτά είναι που πρέπει να συζητηθούν. Ο καθένας πρέπει να λογοδοτήσει. Όποιος πάρει τη Νίκη, θα πρέπει να την πάρει καθαρή. Δε φαντάζομαι πως υπονοεί κανείς ότι στη Γ’ Εθνική θα πληρώσει κάποιος «τζερεμέδες» άλλων. Είναι η μακρά η συζήτηση. Μια φορά πληρώσαμε τις αμαρτίες. Δεύτερη φορά όχι. Το δις εξαμαρτείν ουκ ανδρός σοφού.

Για τις επιλογές που είχε, όταν ανέλαβε:

«Εγώ πίστεψα στη δυναμική της Νίκης και του κόσμου. Είχαμε δύο επιλογές. Η μία ήταν να τη ρίξω την ομάδα. Η δεύτερη ήταν ο δύσκολος δρόμος. Να μπορέσω να συμμαζέψω όλο το παρελθόν και να χτίσω το μέλλον. Ποντάροντας και πιστεύοντας λοιπόν στη δύναμη του κόσμου, το πέτυχα, γιατί ανεβάσαμε την ομάδα στη Σούπερ Λίγκα, ρυθμίσαμε τα χρέη, τα συμμαζέψαμε. Είχαμε μία ομάδα, η οποία υπό προϋποθέσεις και αν μπορούσε να στηριχθεί, εγώ πίστευα ότι θα μείνει στη Σούπερ Λίγκα.

 Ακόμη και να πάρουμε το σενάριο ότι δε θα έμενε, θα ζούσαμε ένα πάρα πολύ ωραίο όνειρο και με πολύ μεγάλη αξιοπρέπεια. Στο κάτω-κάτω στη Σούπερ Λίγκα πέντε γκολ δε φάγαμε ποτέ ούτε τέσσερα γκολ (σ.σ. υπάρχει το ΠΑΣ Γιάννινα-Νίκη Βόλου 4-0 και το Νίκη-Εργοτέλης 1-4). Παίξαμε και στην Τούμπα και στο Καραϊσκάκη και στη Λεωφόρο.

Πολλά παιδιά εξ αυτών σήμερα είναι στη Σούπερ Λίγκα και άλλα κάνουν καριέρα. Άρα δεν ήταν θέμα αν μπορούσα να τη ρίξω, ήταν θέμα επιλογής. Επέλεξα τον δύσκολο δρόμο και δικαιώθηκα τώρα. Υπάρχει κάτι που τώρα όλοι το βλέπουν, που δεν έπαιρναν την ομάδα και προσπάθησαν να δημιουργήσουν τεχνηέντως και τα κατάφεραν απόσταση συναισθηματική και εμού προσωπικά και των φιλάθλων της Νίκης, ακριβώς, για να χτυπηθεί οικονομικά η ομάδα και να μην μπορέσει να αντεπεξέλθει στις υποχρεώσεις της. Αυτό επετεύχθη και η Νίκη ακολούθησε μία προδιαγεγραμμένη πορεία, από τη στιγμή που αποξενώθηκε ο κόσμος από μένα».

Για τα χρέη:

«Για τα χρέη, γιατί υπάρχουν πολλοί ειδήμονες, αλλά τα γραπτά μένουν, να σας στείλω το πόρισμα του ΣΔΟΕ. Πετάνε φέιγ βολάν, αλλά να είναι φέιγ βολάν ουσίας, όχι σαχλαμάρες, χωρίς ορθογραφικά και συντακτικά λάθη.

Το πόρισμα αφορά τη χρονική διάρκεια από το 2002 μέχρι τον Μάρτιο του 2012, που εγώ δεν είχα καμία σχέση με τη Νίκη Βόλου, και βεβαιώνει αυτά τα χρέη και τα βεβαιώνει με ημερομηνίες.

Εάν θέλουν να πουν ότι οφείλω και πριν το 2012 και δημιούργησα χρέη εγώ, τι να σας πω; Απλώς η εφορία από ανώνυμες καταγγελίες, αφού ανέλαβα την ομάδα, έκανε έλεγχο. Τα γραφεία του Ερασιτέχνη ξέρετε πού είναι; Είναι Ελπίδος 6, όχι στη Μαιάνδρου. Γιατί είναι και πονηροί. Σου λέει, θα τα βάλουμε εκεί, για να μη μας βρίσκουν.

Τα χρέη ανήλθαν σε 11 εκατομμύρια ευρώ την περίοδο 2002 έως τον Μάρτιο του 2012, που εγώ δεν είχα καμία σχέση με την ομάδα. Παρόλ’ αυτά το πήρα εγώ το βάρος στην πλάτη μου, το διακανόνισα, το ρύθμισα και η ομάδα έκανε ταμείο.

Χρωστάω τόσα και τόσα παίρνω. Εδώ δίναμε χαρτιά ότι η ομάδα χρωστάει και σε πρώην προέδρους για ταμειακές διευκολύνσεις. Αυτή ήταν η κακοδαιμονία. Ο κ. Γιδόπουλος ήταν μία χαρά. Τους είχε υπαλλήλους; Τους είχε μπάτλερ να του καθαρίζουν τα παπούτσια; Τους κράταγε στο χέρι; Κάτι γινόταν. Δεν μπορείς να βάζεις μία υπογραφή φαρδιά-πλατιά και να λες “χρωστάμε ένα εκατομμύριο”. Κάτι συνέβη. Έχουν άλλα γούστα; Το βράδυ έκαναν κάποια κόλπα μεταξύ τους; Τα έπαιρναν; Κάτι γινόταν.

Πάντως λογική δεν έχει. Με λογική δεν πας. Τα φορτωθήκαμε κι αυτά. Τα διακανονίσαμε.  Μας κατηγορούν, επειδή τα διακανονίσαμε; Αυτό είναι τρελό. Μας κατηγορούν, επειδή δεν καταποντίσαμε τη Νίκη να τη ρίξουμε στο τοπικό, επειδή την ανεβάσαμε στη Σούπερ Λίγκα σε δυόμισι χρόνια, που δεν έχει ξαναγίνει ποτέ, επειδή κάναμε τη Νίκη πρωτοσέλιδο και πρώτη μούρη στα δελτία ειδήσεων και στις εκπομπές. Όλοι αυτοί οι παπατζήδες εκεί πέρα δημιούργησαν χρέη 11 εκατομμύρια. Όλοι αυτοί που μιλάνε σήμερα στα ραδιόφωνα και το παίζουν ότι “εγώ είμαι Νίκη”. Αυτοί είναι απατεώνες. Αυτοί να τους ξεβρακώσεις και να τους πλακώσεις με βρεγμένη σανίδα. Έναν-έναν.

Πήραμε λοιπόν τα χρέη αυτών των απατεώνων, τα φέραμε μία βόλτα. Οπότε σου λένε: ανέβασε την ομάδα, που δεν το περίμεναν ποτέ, ρύθμισε τα χρέη, που ούτε αυτό το περίμεναν, έγινε αφεντικό στον Βόλο και δε μιλάει κανένας. Οπότε τι μπορούμε να κάνουμε; Θα διασπάσουμε τις σχέσεις με τον φίλαθλο κόσμο. Το έκαναν και από κει και πέρα ακολούθησε μία πορεία η ομάδα συγκεκριμένη. Αυτό είναι η όλη ιστορία.

Για το τι πρέπει να γίνει στο εξής και τις προϋποθέσεις που θα θέσει:

«Κατ’ αρχάς πρέπει να γίνει εκκαθάριση. Δεύτερον πρέπει να γίνει οικονομικός απολογισμός. Πού χρωστάει η Νίκη; Ποιοι έκαναν τις επιλογές μέχρι σήμερα; Εγώ διαβάζω αντιφατικές δηλώσεις, τη μία υπέρ του Τζήμα την άλλη τον κατατροπώνουν. Τη μία ότι θα γράψει το όνομά του με χρυσά γράμματα στην ιστορία της Νίκης, την άλλη του κάνουμε πρόταση μομφής να φύγει. Μιλάμε για απίστευτες καταστάσεις.

 Απλώς πρέπει κάποια στιγμή ο δεσμός που έχει αναπτυχθεί μεταξύ εμού και του κόσμου να επανέλθει, αν μπορέσει να γίνει αυτό, και να πούμε αυτή τη φορά τα σύκα-σύκα και τη σκάφη-σκάφη.

Έλα εδώ κύριε, ποιος είσαι εσύ; Γιατί έκανες αυτές τις επιλογές; Τι χαρτιά έχεις; Για τράβα πλήρωσε. Για φέρε την προσωπική σου περιουσία να τη δούμε. Να καθίσει να λογοδοτήσει. Δεν είναι θέμα διαφάνειας. Τα μοντέλα τα οποία μπορούν να φτάσουν ψηλά δεν είναι τα μοντέλα που ισχύουν σήμερα.

Έτσι, όπως είναι δομημένη η ομάδα στον Ερασιτέχνη και ο κ. Φάτσης, που τώρα ακούει με μεγάλο ενδιαφέρον, για να βγάλει καμία ανακοινωσούλα, θα πρέπει να λογοδοτήσει για τις επιλογές του, για τις πράξεις του, για τα οικονομικά και για άλλα, ποιους καλύπτει ή δεν καλύπτει, τι κάνει, τι δεν κάνει. Πρέπει να βρουν σκούπα.

Εγώ δε λέω ότι πρέπει να φύγουνε και δεν εκβιάζω κανέναν. Ο κ. Ξάνθης έχει απόλυτο δίκαιο. Όταν λες μία άποψη, δε σημαίνει ότι εκβιάζεις. Λες ότι η άποψή μου είναι αυτή, ότι εσύ είσαι παρελθόν, ότι εσύ είσαι κακός για τη Νίκη και φταις γι’ αυτήν την κατάντια. Σπίτι σου γρήγορα και φέρε μας και το ταμείο που έχεις πάρει μαζί σου και τι έχεις πάρει μέχρι τώρα και κάνε έναν απολογισμό για το τι πήρες. Υπάρχουν πολλά θέματα. Αυτή τη φορά, αν γίνει κάτι, θα γίνει με άλλους κανόνες. Όχι, όπως έγινε τότε».

Για το αν σε περίπτωση που επιστρέψει , θα είναι πιο σοφός:

 «Εγώ μπήκα με πολύ συναίσθημα στη Νίκη και πλήρωσα το συναίσθημά μου. Αν ήμουν ορθολογιστής, θα έπρεπε να τη ρίξω. Θα πάρω εγώ τα χρέη που δημιουργήσατε εσείς; Στον πάτο του πηγαδιού, για να είναι καθαρή. Αυτό θα έκανε ο ορθολογιστής. Ο συναισθηματικός, αφουγκραζόμενος τον καημό των ανθρώπων έξω από το Π. Μαγουλάς, όταν παίρναμε τους αγώνες και προχωρούσαμε, μπαίνει μπροστά και τα παίρνει όλα πάνω του.  Αυτό δεν άρεσε. Αυτή τη φορά είμαι πολύ πιο σοφός. Αν είναι να κάνω κάτι θα το κάνω με τελείως διαφορετικές προϋποθέσεις και εκεί συντάσσομαι 100% με τον κ. Ξάνθη, με τον οποίον θα κουβεντιάσω.

Από κει και πέρα είναι θέμα μιας κοινωνίας, είναι θέμα ανθρώπων. Δεν είναι απαραίτητο να δεχθεί κανείς ούτε όρους ούτε προϋποθέσεις. Αν εγώ βάλω πέντε όρους κι έτσι πρέπει να δουλέψω, αυτό δεν είναι εκβιασμός. Αν η κοινωνία πει ότι δε μας αρέσει αυτό και εμείς αυτούς θέλουμε, αυτούς μάθαμε, μ’ αυτούς θέλουμε να συνεχίσουμε, με το ζόρι δε γίνεται τίποτα. Δεν εκβιάζει κανείς να πάρει την ομάδα. Μην  ανησυχούν κάποιοι. Ο Πάτσης δε σηκώθηκε ένα πρωί και είπε “εγώ θέλω να πάρω την ομάδα”. Εγώ έφυγα με πάρα πολύ καλές αλλά και πάρα πολύ κακές αναμνήσεις από τον Βόλο.

Αλλά δεν μπορώ να σου πω ότι δεν ταρακουνήθηκα από την επιστολή και απ’ αυτά τα οποία διαβάζω από τόσους ανθρώπους, τους οποίους δεν ξέρω κιόλας. Θεωρώ απρέπειά μου να μην ανταποκριθώ στο κάλεσμά τους. Από κει και πέρα, είναι πάρα πολλά που θα συζητηθούν και θα γίνουν. Αν ο κόσμος και ο λαός της Νίκης θέλει μία άλλη μέρα, μπορεί να γίνει. Αν δε θέλει και πρέπει να είναι αυτοί που είναι σήμερα κι έτσι, όπως είναι, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Με γεια τους με χαρά τους. Κανείς δεν εκβιάζει τίποτα. Κανείς δεν παρακαλάει. Μην αγχώνεται κανένας. Όσοι γράφουν φέιγ βολάν μην αγχώνονται. Δεν παρακαλάει κανένας, δε θέλει κανένας τίποτα».

Για την ενασχόλησή του  με την πολιτική κι αν μπορεί να τον εμποδίσει να γυρίσει στη Νίκη:

«Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ο Πάτσης δεν εμποδίζεται από τίποτα. Το θεωρώ υποχρέωσή μου να ανταποκριθώ. Είναι μεγάλη τιμή για εμένα, που ήμουν ο ηγέτης μιας μεγάλης ομάδας, η οποία έφτασε στη Super League, με όλους τους ανθρώπους που συνέβαλαν και δεν μπορώ να ξεχωρίσω κανέναν από όσους ήταν δίπλα μου.  Από κει και πέρα η κατάσταση μπορεί να παραμείνει έτσι.

Διάβασα πως υπάρχουν και άλλες εναλλακτικές. Είναι καλό για τη Νίκη, να μπουν στο τραπέζι. Ο κ. Βελλής λέει, όπως διάβασα κάπου. Είναι φίλος μου, αδερφός μου, αλλά πού είναι; Ας έρθουν να βγουν μπροστά μου με ονοματεπώνυμο, δεν είναι κακό. Αυτό το γενικώς και αορίστως και γενικού χαρακτήρα, να παραμυθιαζόμαστε μεταξύ μας με συζητήσεις καφενειακού χαρακτήρα, το έζησα πολλά χρόνια και αυτή είναι η κακοδαιμονία της ομάδας. Όλα είναι φήμες. Όλα να γίνουν με ονοματεπώνυμο. Εγώ θα βοηθήσω και τον Σταμάτη (σ.σ. Βελλή) αν θέλει. Θα τον πάρω τηλέφωνο, φίλος μου είναι».

Για το αν πέρασε από το μυαλό του πριν την επιστολή να γυρίσει:

«Εγώ όσον αφορά τη Νίκη Βόλου και επειδή συμμετείχα στη δημιουργία αυτής της επιτυχίας και υπήρχε κόσμος που πίστεψε σ’ αυτό το πράγμα, δεν μπορώ να το διαγράψω από τη ζωή μου. Μου έκανε εντύπωση που κανείς δε ζήτησε τη συνδρομή μου στο οτιδήποτε.

Ακόμη και στον κ. Τζήμα θα απαντούσα, αν με έπαιρνε τηλέφωνο. Έφτασα την ομάδα εκεί, έζησα τις στιγμές αυτές, με ένα τρόπαιο μετά από 50 χρόνια και το ξέσπασμα 12-13.000 Νικιωτών. Δεν τα διαγράφω από τη μνήμη μου και δεν έχω κακίες απέναντι στο δημιούργημά μου.

Ενώ είχα δηλώσει πως θέλω να βοηθήσω στην εκκαθάριση, κανείς δε ζήτησε τη βοήθεια μου. Εγώ ήμουν πάντα πρόθυμος και διαθέσιμος να υποστηρίξω τον οποιονδήποτε και να τον συμβουλέψω. Ενοχλούμαι να βλέπω μια ομάδα, που πάτησε σε γήπεδα, που δεν θα πατήσει κανείς και ποτέ από άλλες επαρχιακές ομάδες, να απαξιώνεται μέρα με τη μέρα.

Λυπάμαι να βλέπω όλον αυτόν τον πόλεμο μέσα στην ομάδα, λυπάμαι να χάνονται ταλέντα, παίκτες να φεύγουν, τραμπουκισμούς, σαχλαμάρες, υπερφίαλες και αλαζονικές δηλώσεις και να διασύρεται η ομάδα δεξιά και αριστερά. Εγώ αυτοβούλως δε θα πάω πουθενά, δεν έχω κανέναν λόγο στην τελική. Αλλά μου κάνει εντύπωση ότι κανένας δε με αναζήτησε για διαδικαστικά θέματα.

Ευτυχώς η δικαίωση μου ήρθε προτού πεθάνω (σ.σ. με την επιστολή-κάλεσμα των φιλάθλων). Αυτό είναι το πιο συγκινητικό. Σ’ αυτούς τους ανθρώπους θα μιλήσω, θα τους βοηθήσω και δεν μπορώ να ξέρω ποια θα είναι η κατάληξη. Πάντα θα είμαι δίπλα στην ομάδα. Την ομάδα την παρακολουθώ από την πρώτη μέρα που έφυγα. Δεν έφυγα με κακία για την ομάδα. Λύπη μου προκαλεί. Μόνο λύπη.

Καταλαβαίνω το άγχος και την αγωνία των φιλάθλων για την επόμενη μέρα. Θα τους εξηγήσω και τις δυσκολίες που υπάρχουν. Ή μάλλον δεν είναι δυσκολίες, είναι θέμα απόφασης. Κάποια στιγμή το κακό πρέπει να κοπεί από τη ρίζα. Δεν υπάρχουν θεραπείες. Με παυσίπονα δεν βγάζεις άκρη. Το θέμα είναι η κοινωνία του Βόλου, οι αγνοί οπαδοί που θέλουν να βλέπουν ποδόσφαιρο. Φτάσαμε να δημιουργήσουμε νέα γενιά φιλάθλων και μία ομόνοια και στην κοινωνία του Βόλου και ποτέ δεν αντιπαρατεθήκαμε με τον Ολυμπιακό Βόλου. Οι Κυριακές είχαν γίνει γιορτή. Εγώ θα έρθω και θα μιλήσω και ανταποκρίνομαι. Το λέω για πολλοστή φορά.

Δε θέλω να βλέπω τη Νίκη έτσι. Δεν της αξίζει. Αλλά πρέπει και οι άνθρωποι της Νίκης και δεν εννοώ όσους είναι σε πόστα, αλλά τον απλό φίλαθλο, που δε μιλάει πολλές φορές. Θα πρέπει να κάνει την επανάστασή του κα να πάρει την κατάσταση στα χέρια του και να αποδείξει ότι η πλειοψηφία μπορεί να κυριαρχήσει της αισχρής μειοψηφίας».

 

 

 

 

Last modified onFriday, 27 January 2017 18:36