noodles volos banner

Με τριάρα ήρθε η τρίτη συνεχόμενη ΝΙΚΗ

Η Νίκη, όπως παρατάχθηκε στην Ηγουμενίτσα Η Νίκη, όπως παρατάχθηκε στην Ηγουμενίτσα

Θριαμβευτικό πέρασμα από την Ηγουμενίτσα έκανε η Νίκη, που με το επιβλητικό 0-3 απέναντι στον Θεσπρωτό σημείωσε το τρίτο της τρίποντο φέτος απέναντι στους Ηπειρώτες (1-0 για το πρωτάθλημα και 3-0 για το Κύπελλο στη Νέα Ιωνία τον Οκτώβριο τα δύο πρώτα), αλλά και το τρίτο συνεχόμενο για πρώτη φορά στο πρωτάθλημα και θα έχει μία ευκαιρία να διευρύνει το σερί της την επόμενη Κυριακή με αντίπαλο τον εκ των ουραγών Αστέρα Πετριτή στο Π. Μαγουλάς. Κορέτα στο 12’, Πετράκος στο 52’ και Μέτσε στο 79’ έβαλαν την υπογραφή τους στον κυανόλευκο θρίαμβο.

Χωρίς τον Βασίλιεβιτς, που έμεινε εκτός αποστολής, ο Στέφανος Ξηροφώτος ανέθεσε στον Νέτι Μέτσε οργανωτικό ρόλο μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους Βέργο και Πετράκο, που ήταν το πρώτο από τα δύο νέα πρόσωπα στην ενδεκάδα σε σχέση με τον αγώνα απέναντι στον Ρήγα Φεραίο, ενώ το δεύτερο ήταν ο Κόλα.

Οι φιλοξενούμενοι έβαλαν γρήγορα τις βάσεις της νίκης, αφού στο 12’ ο Κορέτα με εύστοχη κεφαλιά μετά από εκτέλεση φάουλ του Νικλητσιώτη έγραψε το 1-0, παίρνοντας το αίμα πίσω για τη μεγάλη χαμένη ευκαιρία τρία λεπτά νωρίτερα, όταν δεν πρόλαβε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα από απόσταση αναπνοής, μετά τη δύσκολη απόκρουση του Κωνσταντάκου, που έδιωξε πάνω στη γραμμή και στη δεξιά γωνία το πλασέ του Ναουμίδη μετά από κεφαλιά-πάσα του Παρασκευαΐδη. 

Μάλιστα λίγο έλειψε να γίνει νωρίς-νωρίς και το 0-2, αλλά ο Νικλητσιώτης στο 19’ έκανε κακό τελείωμα και ο Κωνσταντάκος μάζεψε την μπάλα.

Στο 33’ και το 34’ Πέντσας και Μπίκας έφτασαν στις πρώτες δύο αξιόλογες τελικές προσπάθειες για τον Θεσπρωτό με προβολή ο πρώτος και με κεφαλιά ο δεύτερος, που δεν είχαν αποτέλεσμα, ενώ στο 36’ δημιουργήθηκε μία επικίνδυνη μεν, ανολοκλήρωτη δε κατάσταση στα καρέ της Νίκης, καθώς ο Δημολιός ανέκοψε την πορεία της μπάλας προς τον Πέντσα, που ήταν έτοιμος να σκοράρει σε κενή εστία.

Η πάσα πήγε να βγει από τον Ντόκο, που κλείστηκε γρήγορα από τον Τζήμα σε φάση τετ-α-τετ στη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής. Τελευταία καλή φάση στο πρώτο μέρος αυτή του 39’ με τον Τζήμα να μπλοκάρει το φάουλ του Σούκια.

Καρμπόν με την αρχή του παιχνιδιού ήταν η έναρξη του δεύτερου 45λεπτου, με τη Νίκη να ξεκινά με μεγάλη φάση. Συγκεκριμένα στο 49’ ο Νικλητσιώτης βρέθηκε σε θέση βολής από ωραία ατομική ενέργεια και πάσα του Πετράκου, αλλά ο Κωνσταντάκος απομάκρυνε σε κόρνερ. Ο βραχύσωμος εξτρέμ της Νίκης εκτέλεσε στο 52' φάουλ από τα αριστερά, το οποίο αξιοποίησε ο Πετράκος, που με προβολή μετά από παρέμβαση του Ναουμίδη, σε μονομαχία του με τον Μυρσινιά, έκανε στο 52’ το 0-2. Ένα λεπτό μετά ο Νικλητιώτης έδειξε πως δεν τον ήθελε η μπάλα σήμερα, αφού ως τελικός αποδέκτης αντεπίθεσης δεν κατόρθωσε για τρίτη φορά ο ίδιος να στείλει την μπάλα στα δίχτυα, ενώ ο εξτρέμ των κυανόλευκων έχασε νέα ευκαιρία στο 69', σουτάροντας από θέση μέσα αριστερά. Ωστόσο, η μπάλα κατέληξε στην αγκαλιά του Κωνσταντάκου, που μπλόκαρε και το μακρινό σουτ του Μέτσε στο 76’.

Παρόλ’ αυτά, τρία λεπτά αργότερα ο κεντρικός χαφ της Νίκης εκμεταλλεύτηκε άριστα το γύρισμα του Παπαδήμα και μετέτρεψε τη νίκη σε θρίαμβο της ομάδας του, εκτελώντας σωστά, μετά την αποτυχημένη προσπάθεια του Νικλητσιώτη, που βρισκόταν δίπλα του, να κοντρολάρει. Το 0-3 ήταν το τελικό σκορ, καθώς το βολέ του Πετράκου στο 88’ πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια.

Την πρώτη του εμφάνιση να σημειωθεί ότι έκανε ο Γαρυφαλλόπουλος, μπαίνοντας στο γήπεδο στο 83’ στη θέση του Κορέτα.

ΘΕΣΠΡΩΤΟΣ: Κωνσταντάκος, Μυρσινιάς, Ντόκος (83' Λαγός), Νόνης, Πάνος, Βιτώρος, Γιάκος (64' Μπλέτσας), Ηλίας (55' Μέμμος), Σουκιάς, Πέντσας, Μπίκας

ΝΙΚΗ: Τζήμας, Παπαδήμας, Δημολιός, Ναουμίδης, Παρασκευαΐδης, Βέργος, Πετράκος, Κόλα (85' Αλεξανδρής), Νικλητσιώτης (88' Παπαγεωργίου), Μέτσε, Κορέτα (83' Γαρυφαλλόπουλος)

Last modified onSunday, 12 February 2017 23:48