noodles volos banner

Μοιρασμένες οι πιθανότητες για Χολέβα την Κυριακή

Επιστροφή στις προπονήσεις σήμερα για τον Ολυμπιακό Βόλου μετά το διήμερο ρεπό που έδωσε στους ερυθρόλευκους ο Σάκης Παπαβασιλείου. Ένα από τα πράγματα που ήθελε να διαπιστώσει ο 41χρονος τεχνικός ήταν και την κατάσταση του Χρήστου Χολέβα, ο οποίος ταλαιπωρείται από μία διάταση στον δικέφαλο του δεξιού ποδιού.

Τελικά, ο Βολιώτης κεντρικός αμυντικός έβγαλε μόνο το πρώτο μέρος του προγράμματος, που ήταν και το πιο χαλαρό, ουσιαστικά την προθέρμανση, και στη συνέχεια, εφόσον οι ενοχλήσεις έκαναν πάλι την εμφάνισή τους, συνέχισε την προπόνηση με ατομικό πρόγραμμα.

Αυτή τη στιγμή οι πιθανότητες, για να μπορέσει να θέσει εαυτόν στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας ο 25χρονος στόπερ για την αναμέτρηση με την Α.Ε. Καραϊσκάκης είναι 50-50 και αυτό που προέχει είναι να αποθεραπευθεί πλήρως ο παίκτης, αφού οποιαδήποτε βιασύνη μπορεί να του κοστίσει μία μεγαλύτερη ζημιά, κάτι που δε θέλει κανείς μέσα στην ομάδα. Πάντως, μην ξεχνάμε ότι ο Χολέβας είχε λείψει και από προπονήσεις της περασμένης βδομάδας, επομένως θα ήταν ρίσκο να πιεστεί.

 Στην απευκταία περίπτωση που ο Χολέβας δε θα μπορέσει να είναι έτοιμος Ζώνας και Ντόικιτς θα είναι το βασικό αμυντικό δίδυμο, αφού  από πίσω υπάρχουν οι νεαροί Πατσής και Παπαϊωάννου στη θέση του στόπερ.

Από κει και πέρα η δουλειά του Σάκη Παπαβασιλείου συνεχίζεται, ώστε να περάσει κάποια από τα στοιχεία που θέλει, όπως είναι η δημιουργία υπεραριθμίας στα πλάγια, οι πολλές σέντρες και το ανέβασμα πολλών παικτών μέσα στην περιοχή, ώστε ο Ολυμπιακός να γίνει περισσότερο απειλητικός. Όμως, ο Κατερινιώτης προπονητής δίνει και ιδιαίτερη βαρύτητα στην τόνωση της ψυχολογίας, ώστε οι παίκτες να πιστέψουν πραγματικά στους εαυτούς τους και γιατί όχι να λειτουργήσει μέσα τους ο εγωισμός, προκειμένου αυτό το παιχνίδι να θελήσουν να το πάρουν μόνοι τους, αποδεικνύοντας ότι είναι καλύτερη ομάδα από την Α.Ε. Καραϊσκάκης. Παράλληλα, ένα νικηφόρο αποτέλεσμα την Κυριακή θα βοηθήσει να φανεί και η δουλειά του Σάκη Παπαβασιλείου, που πραγματικά πασχίζει στις προπονήσεις να βάλει νέα στοιχεία στο αγωνιστικό προφίλ της ομάδας.

Επίσης, να τονίσουμε ότι η προετοιμασία του Ολυμπιακού θα συνεχιστεί και αύριο Τετάρτη με προπόνηση στις 16.00, ώστε να προσαρμοστούν οι παίκτες στη νέα ώρα των αγώνων.

 Είδε την Α.Ε. Καραϊσκάκης στο Κύπελλο ο Παπαβασιλείου

Να σημειωθεί ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού Βόλου πήγε στα Γρεβενά την περασμένη Κυριακή και παρακολούθησε τον αγώνα Απόλλων Καλαμαριάς-Α.Ε. Καραϊσκάκης για τα ημιτελικά του Κυπέλλου της Γ’ Εθνικής και μπορεί οι Αρτινοί να ήταν οι νικητές, αλλά οι «Πόντιοι» φάνηκε ξεκάθαρα και από το ότι ξεκούρασαν πάνω από τους μισούς βασικούς και από την αγωνιστική τους συμπεριφορά πως δεν καίγονταν να περάσουν στον τελικό, επομένως αυτός ο αγώνας δεν είναι και ο αντιπροσωπευτικότερος, για να βγάλει ο Σ. Παπαβασιλείου κάποια στάνταρ συμπεράσματα για τον κυριακάτικο αντίπαλο της ομάδας του.

Ωστόσο, είναι φανερό ότι με εξαίρεση τον αριστερό εξτρέμ Μπεκατώρο, ο οποίος ήρθε στη χειμερινή μεταγραφική περίοδο από τον Πανθρακικό, οι άλλοι παίκτες που αποκτήθηκαν τον Ιανουάριο και τον Φλεβάρη, δηλαδή ο αμυντικός χαφ Κουσίδης και ο φορ Ζυγκερίδης, έχουν βοηθήσει λίγο μέχρι στιγμής και δεν προτιμώνται πολύ από τον τεχνικό Νίκο Θεοδοσιάδη, ο οποίος στηρίζεται κυρίως σε ποδοσφαιριστές που ξεκίνησαν τη χρονιά.