noodles volos banner

Θρίαμβος του Ολυμπιακού στο βολιώτικο ντέρμπι με τεσσάρα

Μία μεγάλη χαρά στους περίπου 2.000 φίλους του έδωσε ο Ολυμπιακός Βόλου, που παίζοντας πολύ ωραίο ποδόσφαιρο θριάμβευσε της Νίκης με 4-0 . Οι ερυθρόλευκοι ήταν εμφανώς καλύτεροι των κυανόλευκων και διέλυσαν την αιώνια αντίπαλό τους, που δε δικαιούνταν τίποτα από το παιχνίδι. Καθοριστικό ήταν το γκολ του Σταύρου στο 45’, ενώ στο δεύτερο μέρος ο Ολυμπιακός με την άμυνα της Νίκης ανοικτή έκανε ό,τι ήθελε και σημείωσε κι άλλα τρία τέρματα με τους Ευθυμιάδη, Οικονόμου με πέναλτι και Φλίγκο στο 55’, το 69’ και το 83’ αντίστοιχα. 

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με τους Ιωαννίδη στα δεξιά και τον Ανδρέα Κόκκα στα δεξιά της άμυνας και στο κέντρο αυτής τους Ζώνα και Ντόικιτς. Αμυντικοί μέσοι ήταν οι Οικονόμου και Σταύρου, δεκάρι ο Ευθυμιάδης, εξτρέμ οι Κέρι δεξιά και Δωματάς αριστερά και φορ ο Φλίγκος.

Από την άλλη η Νίκη είχε στην άμυνα με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τους Παπαγεωργίου, Παπαδήμα, Ναουμίδη και Δημολιό. Στο κέντρο  πιο επιθετικό ρόλο από τους τρεις του άξονα είχε ο Μέτσε σε σχέση με τους Πετράκο και Βέργο, ενώ στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής τοποθετήθηκαν οι Κόλα δεξιά και Νικλητσιώτης αριστερά. Μοναδικός προωθημένος, τέλος, ήταν ο Κορέτα.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Ο Ολυμπιακός μπήκε πολύ δυνατά και μέχρι το 5’ είχε δημιουργήσει κα χάσει δύο μεγάλες ευκαιρίες με τον Φλίγκο, την πρώτη στο 3’ με σουτ στην εξωτερική πλευρά των διχτύων από τη δεξιά γωνία της μικρής περιοχής στο τετ-α-τετ με τον Τζήμα και υπό την πίεση του Παπαδήμα και δύο λεπτά αργότερα  με κεφαλιά στην πάνω μεριά του οριζόντιου δοκαριού και άουτ μετά από σέντρα του Ιωαννίδη από τα δεξιά.

Πρώτη τελική προσπάθεια για τη Νίκη στο 11’ με το σουτ του Κόλα να φεύγει πάνω από την εστία, χωρίς ν’ ανησυχεί τον Κατσούλη, ο οποίος ένα λεπτό αργότερα έσωσε την ομάδα στο φάουλ του Πετράκου, διώχνοντας εντυπωσιακά με το ένα χέρι στην αριστερή του γωνία σε κόρνερ.  Στο 19’ ο Ευθυμιάδης ολοκλήρωσε την πολύ ωραία δική του ατομική προσπάθεια με συρτό σουτ, που κατέληξε στην αγκαλιά του Τζήμα.

Στο 23’ υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή, αφού οι οργανωμένοι του Ολυμπιακού μπροστά στη δική τους κερκίδα και στον στίβο του Πανθεσσαλικού, χωρίς να ξέρει κανείς τον λόγο, ενώ κάποιοι ερυθρόλευκοι οπαδοί ήταν μέσα στον στίβο, ενώ έπεσαν και κάποιες ψιλές μεταξύ φίλων του Ολυμπιακού Βόλου κατά την προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς. Αμέσως κινητοποιήθηκαν τα ΜΑΤ  τα οποία μετά την εκτόνωση της κατάστασης αποχώρησαν.

Στο 36’ ο Κατσούλης μπλόκαρε την μπάλα στα όρια της περιοχής, αλλά με τη φορά που είχε βγήκε μαζί μ’ αυτήν εκτός κι έτσι δόθηκε φάουλ ελάχιστα έξω από τη γραμμή, που εκτέλεσε ο Κόλα πάνω στο τείχος, χωρίς να δώσει καθόλου ύψος στην μπάλα, σπαταλώντας μία πολύ καλή ευκαιρία για τη Νίκη.

Στο 43’ μετά από ωραία ανάπτυξη του Ολυμπιακού από την αριστερή πλευρά και σέντρα του Ανδρέα Κόκκα στο δεύτερο δοκάρι, έγινε κεφαλιά του Κέρι, που πήγε στην εξωτερική πλευρά των διχτύων, με τον κόσμο του Ολυμπιακού να ξεγελιέται, αφού είδε να κουνιούνται δίχτυα, και να πανηγυρίζει για γκολ. Οι γηπεδούχοι ήταν για τρίτη φορά άτυχη, αλλά στο 45’ επιτεύχθηκε ένα γκολ και με μικρή δόση τύχης με κεφαλιά του Σταύρου μετά από σέντρα-σουτ του Ανδρέα Κόκκα. Τα πανηγύρια ήταν έξαλλα για τους ποδοσφαιριστές του Κώστα Μπράτσο, που έφυγαν όλοι για την κερκίδα των οργανωμένων.

Κίτρινες: Ζώνας, Δωματάς-Σκοπελίτης, Τζήμας, Κόλα

Οι φάσεις του δευτέρου μέρους

Το σουτ του Φλίγκου στο 47’, που μπλόκαρε ο Τζήμας και η πολύ επικίνδυνη σέντρα-σουτ του Κέρι από θέση μέσα δεξιά που πέρασε ανεκμετάλλευτη στο 48’ ήταν οι δύο πρώτες καλές στιγμές για τον Ολυμπιακό Βόλου στις αρχές του δευτέρου μέρους. Στο 53’ από κατά μέτωπο επίθεση του Πετράκου και πάσα του τελευταίου στον Νικλητσιώτη, ο τελευταίος βγήκε σε θέση βολής σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής, αλλά το σουτ που έκανε πέρασε λίγο άουτ, με τον Κατσούλη πάντως να έχει κλείσει τη γωνία του. Ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού είχε πολύ εύκολο έργο στο 54’ στο σουτ του Σκοπελίτη, ενώ στο επόμενο λεπτό ήρθε το 2-0 για τον Ολυμπιακό στην κόντρα, με υπέροχη πάσα του Κέρι στον Ευθυμιάδη, που έκανε τη σωστή κίνηση και με διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Τζήμα για το 2-0.

Στο 59’ ήρθε η πρώτη κίνηση από τον Στέφανο Ξηροφώτο, με την αλλαγή του Νικλητσιώτη με τον Αλεξανδρή, που έπαιξε στ’ αριστερά της μεσαίας γραμμής. Στο 63’ ο Φλίγκος άνοιξε την μπάλα στο ανοιχτό γήπεδο μετά την κάθετη του Ευθυμιάδη και έδωσε την ευκαιρία στον Τζήμα να μπλοκάρει. Νέα φάση σε αντεπίθεση για τους γηπεδούχους, με τον Ευθυμιάδη να αστοχεί από εξαιρετική θέση μετά την πάσα του Φλίγκου, με τους δύο παίκτες ν’ αλλάζουν ρόλους. Νέα μεγάλη ευκαιρία για τους ερυθρόλευκους στο 66’, όταν σε σέντρα του Ευθυμιάδη από τα δεξιά, ο Σταύρου δε βρήκε όσο ήθελε την μπάλα να τη στείλει στα δίχτυα.

Ωστόσο το 3-0 ήρθε στο 69’ με καθαρό πέναλτι που εκτέλεσε εύστοχα ο Οικονόμου και κέρδισε ο Φλίγκος από τον Τζήμα, στον οποίον μάλλον χαρίστηκε ο διαιτητής Βουρνέλης, που του έδειξε μόνο κίτρινη, αφού ο φορ του Ολυμπιακού ήταν σε θέση για γκολ. Αμέσως μετά οι φίλοι των ερυθρολεύκων φώναξαν το ειρωνικό σύνθημα για τους παίκτες της Νίκης «πέστε κάτω».

Στη συνέχεια ο ρυθμός έπεσε και χρειάστηκε να φτάσουμε στο 79’, για να δούμε μία υποψία ευκαιρίας, με το σουτ του Σκοπελίτη να μπλοκάρεται εύκολα από τον Κατσούλη, ενώ το μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ του Φλίγκου πέρασε πάνω από τα δοκάρια στο 83’. Ωστόσο στο 84’ ο ίδιος ήταν πιο εύστοχος στο τετ-α-τετ με τον Τζήμα μετά από πάσα στον χώρο του Κέρι και έκανε το 4-0,που ήταν το τελικό σκορ.

Κίτρινες: Ζώνας, Δωματάς-Κόλα, Τζήμας, Σκοπελίτης

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κατσούλης, Ιωαννίδης (84’ Στουρνάρας), Κόκκας Ανδρέας, Ντόικιτς, Ζώνας, Ευθυμιάδης, Δωματάς, Οικονόμου (71’ Πότσι-77 λ. τρ Μασάντο), Φλίγκος, Κέρη, Σταύρου

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαγεωργίου, Δημολιός, Παπαδήμας, Ναουμίδης, Πετράκος, Νικλητσιώτης (59’ Αλεξανδρής), Μέτσε (46’ Σκοπελίτης), Κορέτα, Κόλα (80’ Ματθαίου), Βέργος

 

 

Last modified onMonday, 24 April 2017 16:45