noodles volos banner

Όλα μηδέν στο Βελεστίνο...

Ένα μετριότατο ποδοσφαιρικό θέαμα, παρακολούθησαν όσοι βρέθηκαν με το τελικό 0-0 να είναι φυσιολογικό βάσει των ελάχιστων ευκαιριών, μπροστά στις δύο εστίες - Αποβλήθηκαν ηθελημένα στις καθυστερήσεις οι Αλεξίου και Ζώνας. 

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ο Λάκης Μπακάλης παρέταξε την ομάδα του, σε σχήμα 4-4-2, με τον Παπαγιάννη στον "άσο", δεξιά στην άμυνα τον Ράπτη, αριστερά τον Σπαθή και στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κουσκουρίδα και Γκάγκα. Ως κεντρικοί χαφ αγωνίστηκαν οι Μπόρας και Αλεξίου, ενώ στα άκρα επιλέχθηκαν οι Λάμπρου και Γεωργατζής, αριστερά και δεξιά, αντίστοιχα. Στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκαν οι Τζοβάρας και Σέττος.

Από την άλλη, ο Κώστας Μπράτσος, από πλευράς Ολυμπιακού, στο γνωστό, πλέον, 4-2-3-1 που συνηθίζει να επιλέγει, διάλεξε τον Κατσούλη κάτω από τα γκολπόστ, αριστερά τον Ανδρέα Κόκα, δεξιά τον Δήμο Κόκα και στα σέντερ μπακ τους Ζώνα και Ντόικιτς. Ως "εξάρια" αγωνίστηκαν οι Ευθυμιάδης και Σκανδάλης, με τον Αναστασίου να κινείται μπροστά από τους δύο. Στα πλάγια της μεσοεπιθετικής γραμμής αγωνίστηκαν οι Δωματάς και Κέρι, αντίστοιχα, με τον Κώστα Φλίγκο να είναι η "αιχμή" της ερυθρόλευκης επίθεσης.

Καλό το ξεκίνημα, αλλά...

Η αναμέτρηση, ελλείψει βαθμολογικού κινήτρου, ξεκίνησε δίχως άγχος και με πολλή όρεξη για ανοιχτό ποδόσφαιρο από τις δύο ομάδες, μόνο που αυτό κράτησε λίγο. Ο Ρήγας μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πολύ επιθετικά κι ήταν ο πρώτος που απείλησε για κάποιο τέρμα. Συγκεκριμένα στο 8', ο Τζοβάρας βρέθηκε από τα δεξιά, επιχείρησε τη σέντρα, με τον Σέττο να επωφελείται από την αμυντική σύγχυση των ερυθρολεύκων, βρίσκοντας την ευκαιρία να σουτάρει ανενόχλητος από το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής του Κατσούλη, με την μπάλα, όμως, να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ο Ολυμπιακός, αν και... "ξαφνιασμένος" από το δυνατό ξεκίνημα του Ρήγα, είχε τη δική του καλή στιγμή του για το 0-1 στο 15', όταν ο Δωματάς από τα αριστερά επιχείρησε μία σέντρα - σουτ, η οποία "'έγλειψε" το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Παπαγιάννη και κατέληξε άουτ. 

Στα επόμενα λεπτά, οι ερυθρόλευκοι ανέβασαν την απόδοσή τους, ελέγχοντας το παιχνίδι, δίχως, όμως, να βρίσκουν τα απαραίτητα κενά στην άμυνα των γηπεδούχων, προκειμένου να δημιουργήσουν κάποια καλή στιγμή για τέρμα. Μία... "υποψία ευκαιρίας" ήρθε στο 31' για τον Ολυμπιακό, όταν ο Ανδρέας Κόκας σέντραρε με το δεξί του πόδι από τα αριστερά, με τον Κέρι να επιχειρεί μία "χλιαρή" κεφαλιά που δεν ανησύχησε τον Παπαγιάννη, καθώς η μπάλα κατέληξε άουτ. Επτά λεπτά αργότερα, ο Σκανδάλης, από πλευράς φιλοξενουμένων, κέρδισε φάουλ εκατοστά εκτός της μεγάλης περιοχής, θέση από την οποία ο Κέρι κλήθηκε να παραβιάσει, με απευθείας εκτέλεση, την εστία του Παπαγιάννη. Ο μεσοεπιθετικός των ερυθρολεύκων επιχείρησε μία συρτή, δυνατή εκτέλεση, η οποία πέρασε από το πολυπρόσωπο τείχος των παικτών του Ρήγα, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι της εστίας του Ρήγα.

Αυτή, ουσιαστικά, ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους, το οποίο, παρά το δυνατό του ξεκίνημα και τον καλό του ρυθμό στα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί και... "σούπα", βάσει των λιγοστών ευκαιριών για γκολ μπροστά στις δύο εστίες. 

Καμία αλλαγή στην επανάληψη, δίκαιο το 0-0 

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε, όπως περίπου και το πρώτο. Ο Λάκης Μπακάλης πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Βουραζέρη, με το παιχνίδι αυτόματα να γίνεται πιο δυναμικό, με δυνατά μαρκαρίσματα. Οι φιλοξενούμενοι διατηρούσαν τον έλεγχο του παιχνιδιού και την κατοχή της μπάλας, προσπαθώντας υπομονετικά να βρουν επιθετικές διεξόδους, απέναντι σε έναν καλά στημένο ανασταλτικά Ρήγα, που δεν επέτρεπε στον αντίπαλό του να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις. Τα πρώτα είκοσι λεπτά της επανάληψης, λοιπόν, πέρασαν χωρίς κάτι το ενδιαφέρον, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να περιορίζονται σε ένα άχαρο παιχνίδι κέντρου, με ημιτελείς επιθετικές προσπάθειες και από τις δύο πλευρές. 

Η πρώτη καλή στιγμή του δευτέρου ημιχρόνου ανήκε στον Ολυμπιακό. Συγκεκριμένα στο 67', ο Δήμος Κόκας έγινε αποδέκτης της μπάλας σε πλεονεκτική θέση εκτός περιοχής, με τον νεαρό ποδοσφαιριστή να δοκιμάζει ένα καλοζυγισμένο δεξί σουτ, που ανάγκασε τον Παπαγιάννη σε μία πολύ όμορφη απόκρουση, στέλνοντας την μπάλα κόρνερ. Έξι λεπτά αργότερα, ο Ρήγας απάντησε στην πρώτη καλή στιγμή των ερυθρολεύκων στο δεύτερο μέρος, με την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Σπαθή, η οποία κατέληξε στην αγκαλιά του Κατσούλη.  

Παραδόξως, όσο κυλούσαν τα λεπτά, οι δύο ομάδες, αντί να "ρολάρουν", στην προσπάθειά τους να πετύχουν κάποιο γκολ σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά παιχνίδι, δεν μπορούσαν να βρουν με τίποτα ρυθμό, με τα λεπτά να κυλάνε... βασανιστικά για τους φίλους της Μαγνησίας που παρακολουθούσαν από κοντά αυτήν την κακή ποιοτικά αναμέτρηση στο Βελεστίνο. το μοναδικό αξιοσημείωτο γεγονός, μέχρι το τέλος της αναμέτρησης, ήταν οι αποβολές των Αλεξίου και Ζώνα στις καθυστερήσεις του αγώνα, με τους δύο ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού και του Ρήγα, αντίστοιχα, να αντικρίζουν ηθελημένα τη δεύτερη κίτρινη κάρτα τους στο ματς, προκειμένου να κουβαλούν τιμωρία για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. 

Ρήγας Φεραίος: Παπαγιάννης, Ράπτης (78' Μπακάλης), Μπόρας, Σπαθής, Γκάγκας, Αλεξίου, Λάμπρου, Κουσκουρίδας (46' Βουραζέρης), Τζοβάρας (61' Χύσα), Γεωργατζής, Σέττος

Ολυμπιακός Βόλου: Κατσούλης, Κόκας Δ., Κόκας Α., Ντόικιτς, Ζώνας, Ευθυμιάδης, Δωματάς, Αναστασίου (57' Παπαϊωάννου), Φλίγκος, Κέρι, Σκανδάλης

 

Last modified onSunday, 14 May 2017 22:37