noodles volos banner

Προτεραιότητα στους Βολιώτες παίκτες από τη Νίκη

 

Ο προγραμματισμός έχει ξεκινήσει στη Νίκη Β. και έχουν γίνει οι πρώτες επαφές με στόχους της ομάδας, με βάση σχετικές εισηγήσεις από το προπονητικό δίδυμο των Στέφανου Ξηροφώτου και Φάντζιο Μπούις.

Αυτό που αναφέρουν οι πληροφορίες, οι οποίες είναι αλήθεια ότι βγαίνουν με το … σταγονόμετρο, αφού οι άνθρωποι της Δ.Ε., αλλά ειδικότερα αυτοί της επιτροπής μεταγραφών κρατούν τα στόματά τους ερμητικά κλειστά, παραπέμποντας σε ανακοινώσεις την 1η Ιουλίου, είναι πως η Νίκη έχει σκοπό να στηριχθεί σε όσο το δυνατόν περισσότερους Βολιώτες παίκτες. Αυτό δε σημαίνει βεβαίως ότι οι κυανόλευκοι κοιτούν μόνο εντός των … τειχών, δηλαδή σε ομάδες του Νομού ή σε παίκτες που ήταν ήδη στο ρόστερ τους, αλλά και σε Βολιώτες που αγωνίστηκαν εκτός Νομού.

Σίγουρα, μία ομάδα κατά μεγάλο ποσοστό βολιώτικη δεν είναι μόνο ότι παίζει περισσότερο για τη φανέλα ή ότι έχει μεγαλύτερο ψυχικό δεσμό με τον κόσμο, αλλά συμφέρει και … οικονομικά, καθώς αποφεύγονται έξοδα για τη διαμονή των αθλητών, που κοστίζουν αρκετά.

 Ασφαλώς, αυτό δε σημαίνει ότι θα … κοπούν ποδοσφαιριστές που μπορούν να κάνουν τη διαφορά, επειδή δεν είναι Βολιώτες, αλλά η τάση για ένα μεγάλο ποσοστό ντόπιων παικτών σίγουρα υπάρχει και προκρίνεται από πολλούς μέσα στην ομάδα. 

Βέβαια, πρέπει να τονιστεί ότι ο σχεδιασμός και πώς θα προχωρήσει αυτός, εξαρτάται και από το ποιοι παίκτες, που θέλει η τεχνική ηγεσία να μείνουν, θα συμφωνήσουν στην παραμονή τους. Αν δηλαδή όλα πάνε κατ’ ευχή στο θέμα των ανανεώσεων και κρατηθεί ο κορμός που έχει στο μυαλό της η τεχνική ηγεσία, τότε οι στόχοι θα είναι συγκεκριμένοι για να συμπληρωθεί το ρόστερ, ενώ σε διαφορετική περίπτωση, θα υπάρχει μία αναπροσαρμογή στο μεταγραφικό κομμάτι.

Από κει και πέρα, η διοίκηση αφήνει αποκλειστικά το θέμα της επιλογής των παικτών στην τεχνική ηγεσία, αλλά βεβαίως, επειδή είναι αυτή που θα προχωρήσει στις οικονομικές συμφωνίες, θα σταθμίσει τα δεδομένα και θα αποφασίσει ποιες από τις εισηγήσεις θα γίνουν δεκτές.

Τα πάντα είναι ρευστά αυτή τη στιγμή και μην ξεχνάμε ότι ο χρόνος είναι σύμμαχος, αλλά κανείς δε θα έλεγε όχι να κλείσει το ρόστερ όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς επαναλαμβάνουμε τώρα να υπάρχει πίεση, αλλά ούτε και εφησυχασμός, αφού η δουλειά συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς, όπως εδώ και αρκετό καιρό και πριν ακόμη τη Γ.Σ. Ωστόσο, όπως είπε και ο ίδιος ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου, Νίκος Παπακωνσταντίνου, θα αρχίσουν να φαίνονται σε σύντομο διάστημα οι πράξεις, ώστε να δει και ο κόσμος τα πρώτα δείγματα γραφής της νέας διοίκησης, που είναι αδιαμφισβήτητο ότι έφερε έναν άνεμο αισιοδοξίας με τη σοβαρότητα και την ποιότητα που τη διακρίνει.