noodles volos banner

Έχασε εύκολα με 0-3 ο Ρήγας από τον Εθνικό

Ο Ρομάνο πασάρει στον Μάναλη υπό το βλέμμα των Χατζησταμάτη και Γεωργατζή Ο Ρομάνο πασάρει στον Μάναλη υπό το βλέμμα των Χατζησταμάτη και Γεωργατζή

Μία καλύτερη ποιοτικά αλλά και πιο έτοιμη ομάδα αντιμετώπισε ο Ρήγας Φεραίος στο Βελεστίνο στο δεύτερο φιλικό του. Ο λόγος για τον Εθνικό Πειραιώς, που με υψηλό μπάτζετ και παίκτες-ονόματα έχει στόχο την άνοδο στη Football League. Η ομάδα του Θύμιου Γεωργούλη πήρε τη φιλική νίκη με 0-3, έχοντας την κυριαρχία στον αγώνα καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ρήγας ξεκίνησε με 4-4-2 και επιθετικό δίδυμο τους Τζοβάρα και Χρ. Τζέκα. Στην άμυνα οι ακραίοι μπακ ήταν οι Ράπτης και Λάμπρου και κεντρικοί οπισθοφύλακες οι Καρλιάμπας και Σπαθής. Οι Αλεξίου και Χατζησταμάτης ήταν οι δύο ανασταλτικοί χαφ και στα πλάγια της μεσαίας γραμμής οι Γεωργατζής στα δεξιά και ο Καρακώστας στ’ αριστερά.

Στο 61’ έγιναν τέσσερις αλλαγές για τον Ρήγα και το σύστημα μετατράπηκε σε 4-5-1. Ο Τσιώλης (πήρε τη θέση του Τζοβάρα) ήταν το δεκάρι, ο Τσελεπής (στη θέση του Καρακώστα) αριστερός εξτρέμ, ο Χατζηαθανασίου (στη θέση του Ράπτη) δεξί μπακ και ο Χύσα (στη θέση του Χατζησταμάτη) κόφτης.

Από την άλλη ο Εθνικός είχε στο ξεκίνημα του ματς τους Πίσα, Μπένα, Πεχλιβανίδη και Βενέτη στην άμυνα με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά, ενώ ο Κωνσταντίνου ήταν ο κλασικός αμυντικός χαφ. Μπροστά ως επιθετικοί μέσοι αγωνίστηκαν οι Μισέλ και Ρομάνο και στο πλάι αυτών οι Παυλάκης δεξιά και Μάναλης στ’ αριστερά, που μετά το πρώτο τέταρτο άλλαξαν αμοιβαία θέση. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Κατσικοκέρης.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο 7’ ο Εθνικός αναπτύχθηκε από τα αριστερά με τον Βενέτη, που έβγαλε τη σέντρα στο πρώτο δοκάρι για τον Παυλάκη, ο οποίος έκανε ένα σουτ κοντά στην εστία, αλλά εκτός αυτής.

Στο 9’ ο Κατσικοκέρης δέχθηκε την πάσα σε θέση μέσα αριστερά της περιοχής, κέρδισε με το σώμα τη μονομαχία από τον Καρλιάμπα και βγήκε μόνος με τον Παπαγιάννη, τον οποίον νίκησε με δυνατό αριστερό σουτ για το 0-1. Στο 11’ ο Μάναλης παραλίγο να πετύχει το 0-2, αλλά το φαλτσαριστό σουτ εκτός περιοχής πήγε στο οριζόντιο δοκάρι. Από κει και πέρα μεγάλες φάσεις δεν έγιναν, με τον Εθνικό να συνεχίζει να ελέγχει τον ρυθμό του αγώνα και να φτάνει σε ορισμένες τελικές προσπάθειες. Από την άλλη ο Ρήγας Φεραίος δεν κατόρθωσε να κάνει κάποια.

Οι φάσεις στην επανάληψη

Στο δεύτερο μέρος ο Εθνικός κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη του φάση.  Στο 46’ ο Κατίδης έβγαλε κάθετα στην πλάτη της άμυνας για τον Μακρυγιάννη, που με γρήγορή κίνηση βρέθηκε μόνος με τον Τσουμπέκο και δεν είχε πρόβλημα με συρτό σουτ στη δεξιά γωνία να κάνει το 0-2. Στο 50’ πάντως ο Τσουμπέκος μπλόκαρε το σουτ του Χατζησάββα, χωρίς να έχει πρόβλημα.

Στο 72’ ο Ρήγας Φεραίος έκανε την πρώτη του φάση στο ματς, με τον Τζέκα μετά από πάσα του Τσιώλη από τα όρια της περιοχής να πλασάρει τον Ελθίμι, που είχε βγει μακριά από την εστία του, αλλά η μπάλα κατέληξε αργά άουτ κοντά από το δεξί δοκάρι. Ο Χρήστος Τζέκα ήταν ο δημιουργός μίας νέας ευκαιρίας για την ομάδα του στο 76’, καθώς έβγαλε τη σέντρα από τα δεξιά και η μπάλα έφτασε στο πίσω δοκάρι και πολύ πλάγια στον Τσιώλη. Αυτός έκανε μία σέντρα-σουτ, που απέκρουσε αρχικά ο Ελθίμι και αμέσως μετά η μπάλα βρήκε στο εξωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού.

Αντί να γίνει το 1-2 έγινε το 0-3 σε μία κόντρα του Εθνικού, με τον Μακρυγιάννη να φεύγει από τον χώρο του κέντρου και να φτάνει έξω από την περιοχή. Εκεί προσποιήθηκε σε αντίπαλο και αφού ελευθερώθηκε έπιασε ένα εκπληκτικό διαγώνιο αριστερό σουτ, που πήγε στο αριστερό παραθυράκι του Τσουμπέκου για το 0-3 στο 79’.

Στο 82’ ο Τσελεπής έκλεψε την μπάλα μέσα στην περιοχή και πλάσαρε έξω από το αριστερό δοκάρι, ενώ ο ίδιος είχε κεφαλιά πάνω από τα δοκάρια μετά από κόρνερ στο 88’. Στο 90’ ο Τσουμπέκος πραγματοποίησε μία πολύ δύσκολη απόκρουση σε κόρνερ στο δυνατό σουτ εκτός περιοχής του Σώπαση, ενώ μετά το κόρνερ πάλι ο Τσουμπέκος μπλόκαρε την προβολή του Χατζησάββα από το ύψος της μικρής περιοχής.

1rigas me ethniko1ethnikos

 

Last modified onSunday, 13 August 2017 20:04