noodles volos banner

«Ελπίζω να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές των ξένων στο νήμα»

Στον Βόλος 9.86 και στην εκπομπή Clasico φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά ο πρόεδρος της Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Βόλου, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο οποίος μίλησε για το ζήτημα των τριών ξένων ποδοσφαιριστών με μεγάλη ειλικρίνεια και χωρίς καμία διάθεση για φθηνή προπαγάνδα. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Παπακωνσταντίνου επιβεβαίωσε εμμέσως ότι υπάρχει πρόβλημα με την ολοκλήρωση των μεταγραφών των δύο Ουκρανών Γιάκοβλεφ και Ντόλγκι καθώς και του Ρώσου Σούσκιν, λέγοντας ξεκάθαρα ότι αν τελειώσουν αυτές οι μεταγραφές, θα τελειώσουν στο τσαφ και στο νήμα, όπως είπε χαρακτηριστικά, παραδεχόμενος ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν λίγο αργά και πως υπάρχουν αντιξοότητες, όπως ανέφερε ο ίδιος. Πάντως ο διοικητικός ηγέτης της Νίκης εξέφρασε την ελπίδα ότι έστω και στο τέλος των χρονικών προθεσμιών οι συγκεκριμένοι ποδοσφαιριστές θα έρθουν τελικά στη Νίκη, πράγμα βεβαίως που είναι ευχή όλων.

Αρχικά ο κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε ότι το σημερινό ματς Ολυμπιακός-Νίκη θα είναι ένα πραγματικά ένας φιλικός αγώνας και χρήσιμος για τους προπονητές που θα δοκιμάσουν σχήματα, ενώ ανέφερε ότι είναι ευκαιρία για μία γιορτή του ποδοσφαίρου, γιατί πάντα ανάμεσα σ’ αυτές τις δύο ομάδες υπάρχουν εντάσεις.

απόδοση δηλώσεων: magnesiasports

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον όμως είχε η απάντησή του για το πού βρίσκεται το θέμα των τριών ξένων:

«Είναι ένα θέμα που το τρέχουμε, γιατί υπάρχουν προθεσμίες. Επειδή υπήρχαν αυτές οι αβεβαιότητες, ξεκίνησε το πράγμα λίγο αργά. Στην πορεία ανακαλύψαμε ότι στην Ουκρανία από αύριο και για 4-5 μέρες το κρατικό σύστημα προσαρμόζεται στα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και σταματά η λειτουργία του.

Οπότε έχουμε αγώνα δρόμου, για να πάρουμε μερικά πιστοποιητικά, τα οποία χρειάζονται, αλλά δυστυχώς πέφτουμε πάνω σε ένα πρόβλημα που δεν είναι δικό μας, αλλά της Ουκρανίας, αφού πρόκειται να ενταχθεί στο σύστημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και υπάρχουν οι ανάλογες προσαρμογές. Αυτό είναι κάτι που ξεπερνά τις δυνατότητές μας και ελπίζουμε να το τρέξουμε και να προλάβουμε στο νήμα να γίνει. Ελπίζω να το ξεπεράσουμε».

Ο κ. Παπακωνσταντίνου ρωτήθηκε για το αν υπάρχει πιθανότητα να μην ολοκληρωθούν αυτές οι μεταγραφές:

«Θα έλεγα να μην πατήσουμε ακόμη το κουμπί του πανικού. Έχουμε περιθώριο, αλλά πρέπει να το εξαντλήσουμε. Και ο Στέφανος Ξηροφώτος και εγώ προσπαθούμε να αξιοποιήσουμε όλες τις γνωριμίες που έχουμε. Έχουμε να κάνουμε με δύο συστήματα που είναι πολύ γραφειοκρατικά και πολύ δύσκολα και στη Ρωσία και στην Ουκρανία. Ελπίζω να το παρακάμψουμε με λίγη καλή θέληση και να βρούμε τις άκρες. Είναι ζήτημα χρόνου (σ.σ. με την έννοια των προθεσμιών κι όχι του τετελεσμένου γεγονότος) και θα γίνει στο τσαφ και στο νήμα. Ελπίζω να το πετύχουμε. Υπάρχουν ενισχυτικά στοιχεία. Και οι τρεις έχουν visa να παίξουν ο ένας στην Πορτογαλία, ο άλλος στην Εσθονία, ο άλλος στην Ιταλία.

Ωστόσο, είναι και το ελληνικό σύστημα λίγο παραπάνω γραφειοκρατικό, γιατί σκοντάφτουμε τώρα στο ποινικό μητρώο. Αν είχαν κάποιο ποινικό αδίκημα, θα τους είχαν συλλάβει. Αυτά όμως είναι γραφειοκρατικά, που πολλές φορές βγαίνουν στην πορεία και πολλές φορές αυτά τα μικρά είναι τα δύσκολα.

Προσπαθούμε να ξεπεράσουμε και την ελληνική γραφειοκρατία, που είναι στο επίκεντρο και γι’ αυτό πήγαν στις πατρίδες τους, για να υποβάλουν τα χαρτιά τους στα προξενεία. Ο φάκελος δεν κλείνει λόγω ποινικού μητρώου. Προσπαθούμε να  ξεπεράσουμε αυτό το γραφειοκρατικό πρόβλημα, που θεωρητικά θα έπρεπε να μην είναι τόσο σημαντικό. Μπορούν να μας δώσουν ένα περιθώριο να το υποβάλουμε σε μία βδομάδα ή σε δέκα μέρες. Δε χάθηκε ο κόσμος. Είναι οκτώ μέρες πριν το τέλος. Πέσαμε στην Ουκρανία σε μία μεταβατική περίοδο. Ελπίζω ότι θα ολοκληρωθούν οι μεταγραφές. Είναι υπό έλεγχο και ελπίζουμε πως έστω και την τελευταία στιγμή θα καταφέρουμε να ολοκληρώσουμε τις μεταγραφές με όλες τις αντιξοότητες που υπάρχουν». 

 Τέλος, ο κ. Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε για μία ακόμη φορά στη δεδομένη παρανομία που συντελείται με τον Ν.Π.Σ. Βόλος. 

Last modified onWednesday, 23 August 2017 12:25