noodles volos banner

Έχασε γκολ με ... τσουβάλι και ήρθε ισόπαλη 1-1 με τον Μακεδονικό

Έχασε γκολ με … το τσουβάλι η Νίκη στο πρώτο μέρος και ήρθε ισόπαλη με 1-1 με τον Μακεδονικό στο γήπεδο της Νέας Ευκαρπίας στο ενδέκατο φιλικό της. Οι κυανόλευκοι προηγήθηκαν με τον Σούσκιν στο 44’, έχοντας την πλήρη κυριαρχία στο πρώτο 45λεπτο, και ισοφαρίστηκαν στην τρίτη φάση στο δεύτερο μέρος των γηπεδούχων από τον Παπαποστόλου στο 63’, χωρίς να έχουμε παραγωγή φάσεων στη συνέχεια.

Η ομάδα των Στέφανου Ξηροφώτου και Φάντζιο Μπούις, που είχε την απουσία του Μπάιριτς λόγω ενός τραβήγματος, ήταν καθηλωτική, αλλά πολύ άστοχη στο πρώτο μισό του αγώνα, όταν περιόρισε σε τελείως παθητικό ρόλο τον αντίπαλό της, ενώ φάνηκε να δέχεται εύκολα το γκολ στην επανάληψη, χωρίς καμία μεγάλη φάση του Μακεδονικού, παρά μόνο δύο καλές τελικές προσπάθειες.

Η διάταξη

Η Νίκη ξεκίνησε με τον Θεολόγη κάτω από τα δοκάρια, ενώ με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν στην άμυνα Γενιτσαρίδης, Μωυσίδης, Βέργος και Δημολιός. Μέτσε και Ντόλγκι ήταν οι αμυντικοί μέσοι, με τον Ιορδανίδη μπροστά τους και τους Γιάκοβλεφ (δεξιά) και Σούσκιν (αριστερά) στα πλάγια του Τζιώρα.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη έπαιξε … διαστημικό ποδόσφαιρο στο πρώτο ημίχρονο, έχανε τις ευκαιρίες τη μία μετά την άλλη, κάνοντας τον Μακεδονικό να μοιάζει με ομάδα της σειράς. Η ευκολία που οι κυανόλευκοι έχαναν τα γκολ τους ήταν χαρακτηριστική, ξεκινώντας από το πέναλτι του Τζιώρα που απέκρουσε ο Γουμάγιας στο πρώτο λεπτό.

Ευτυχώς που ο Σούσκιν στο 44’ βρήκε τον τρόπο να σκοράρει και να κάνει το 0-1 έστω και αργά, επιτρέποντας στην ομάδα του να πάει προηγούμενη στ’ αποδυτήρια, ενώ δεν είναι υπερβολή να πούμε πως ένα 0-5 σ’ αυτό το διάστημα θα ήταν δίκαιο αποτέλεσμα.

Μόλις στο 1ο λεπτό ο Ιορδανίδης κέρδισε καθαρό πέναλτι σε ανατροπή του κοντά στη δεξιά γραμμή της περιοχής και εντός αυτής σε τσίμπημα της μπάλας που έκανε μετά από συρτή μπαλιά του Τζιώρα από τα αριστερά. Ωστόσο, ο Τζιώρας νικήθηκε από τον Γουμάγια και η Νίκη δεν κατόρθωσε να προηγηθεί με το “καλησπέρα” της αναμέτρησης.

Στο 9’ ο Τζιώρας έστειλε την μπάλα με κεφαλιά μετά από κόρνερ λίγο πάνω από τα δοκάρια, με τον Γουμάγια να ελέγχει, ενώ στο 10’ ο Γιάκοβλεφ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά και έφερε την μπάλα από το δεξί στο αριστερό, σουτάροντας στην κλειστή γωνία του Γουμάγια, ο οποίος απέκρουσε με δυσκολία.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Γιάκοβλεφ βρέθηκε σε θέση τετ-α-τετ και σούταρε, για να σώσει και πάλι την εστία του ο Γουμάγιας.

Η Νίκη είχε ένα εκρηκτικό διάστημα από το ξεκίνημα, αλλά η μπάλα δεν ήθελε να μπει στα δίχτυα, ενώ η ατυχία συνεχίστηκε και στο 16’, όταν ο Γουμάγιας απογειώθηκε και έδιωξε σε κόρνερ το φάουλ το απευθείας εκτελεσμένο φάουλ  Μέτσε.

Στο 29’ υπήρξε σύρραξη μεταξύ των παικτών λόγω και της εριστικότητας παίκτη των γηπεδούχων, που χτύπησε στο σβέρκο ποδοσφαιριστή της Νίκης, αλλά τελικά το επεισόδιο έληξε με την παρέμβαση και του τεχνικού τιμ της Νίκης.

Πάντως το διαιτητικό τρίο έφυγε αμέσως για τα αποδυτήρια, αφήνοντας στους ανθρώπους των δύο ομάδων να βγάλουν το … φίδι από την τρύπα, ενώ με το που ξαναξεκίνησε το ματς μετά από επτάλεπτη διακοπή ο Ντόλγκι σε σχεδόν κενή εστία από το ύψος της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα ψηλά άουτ μετά από γύρισμα του Σούσκιν, που είχε βρεθεί στα δεξιά. Η Νίκη έχασε κι άλλη μεγάλη ευκαιρία στο 31’, όταν η μπάλα γύρισε ιδανικά και βρέθηκε στο ύψος της περιοχής ο Ιορδανίδης, που είδε το σουτ που έκανε να απομακρύνεται από τον Γουμάγια στο αριστερό παραθυράκι.

Στο 43’ ο Γενιτσαρίδης βρήκε τον Ιορδανίδη που ανάμεσα από πέναλτι και μικρή περιοχή έπιασε κεφαλιά, που μπλόκαρε ο Γουμάγιας, ενώ αμέσως μετά, καθώς οι φιλοξενούμενοι έκλεψαν στα δευτερόλεπτα, ο Γιάκοβλεφ, που είχε αλλάξει αμοιβαία πλευρά με τον Σούσκιν, ξεμαρκαρίστηκε ωραία και δοκίμασε από το ύψος της περιοχής το δεξί του πόδι. Ο Γουμάγιας ξαναείπε “όχι”, πέφτοντας στη δεξιά του γωνία και ο Τζιώρας σε κενή εστία με κακή ισορροπία σώματος αστόχησε.

Τελικά, το γκολ ήρθε στο 44’ με τον Τζιώρα να σπάει την μπάλα με το κεφάλι στον Σούσκιν κι αυτός με μονοκόμματο αριστερό βολέ στο αριστερό παραθυράκι νίκησε από το ύψος του πέναλτι επιτέλους τον Γουμάγια για το 0-1, που δικαιούνταν απόλυτα η Νίκη.

Το δεύτερο μέρος

Πιο επιθετικά μπήκε ο Μακεδονικός στο δεύτερο μέρος και στο 49’ η κεφαλιά του Τουμανίδη στο πρώτο δοκάρι μετά από φάουλ του Τσουκάνη από τα δεξιά έφυγε άουτ, ενώ 51’ ο Διαμαντίδης έστειλε την μπάλα κοντά στην εστία αλλά εκτός αυτής μετά από εκτέλεση φάουλ.

Στο 63’ ο ανεβασμένοι γηπεδούχοι λόγω των αλλαγών που έγιναν, έφτασαν στην ισοφάριση μετά από σέντρα του Τσουκάνη από τ’ αριστερά και θαυμάσιο τελείωμα του Παπαποστόλου, που γύρισε το σώμα του και έστειλε την μπάλα πρώτα στο εσωτερικό μέρος του δεξιού δοκαριού και μετά στα δίχτυα. Πάντως τη φάση μπορούσε να είχε καθαρίσει πιο μπροστά ο Γενιτσαρίδης, που άφησε τον Τσουκάνη να πάρει την μπάλα και να σεντράρει.

Στο 65’ τελείως εσκεμμένα πήγε να σπάσει το πόδι του Σούσκιν ο Μπουλγκουρίδης και ο διαιτητής έδειξε πλάγιο άουτ σε μία ακατανόητη απόφαση, ενώ έπρεπε να δείξει τουλάχιστον την κίτρινη κάρτα τον δεξιό μπακ των γηπεδούχων, αν όχι την κόκκινη.

Στο 69’ ο Γαρύφαλλος πήρε ωραία πάσα από τον Ηλιόπουλο και είχε όλο το πεδίο ελεύθερο μπροστά του να απειλήσει, αλλά την προσπάθειά του σταμάτησε με το πόδι ο Μωυσίδης στο ύψος της μικρής περιοχής.

Ακολούθως, στο 73’ σε μαρκάρισμα … καράτε πάνω στον Ιορδανίδη στον χώρο του κέντρου ο απαράδεκτος Κωνσταντινίδης δεν έδωσε ούτε το φάουλ. Ο Θεσσαλονικιός ρέφερι εκτέθηκε και στην απόκρουση με το χέρι του Παντεκίδη μέσα στην περιοχή σε σέντρα του Γαρυφαλλόπουλου, μη δίνοντας το καθαρό πέναλτι λίγο αργότερα, όπως και στη αγκωνιά του Διαμαντίδη στον Ιορδανίδη, που ειδικά αυτός έφαγε το … ξύλο της αρκούδας από τους υπέρμετρα σκληρούς αλλά ατιμώρητους Θεσσαλονικούς.

Στο 84’ χόρεψε πάλι την άμυνα του Μακεδονικού ο ασταμάτητος Γιάκοβλεφ και έβγαλε παράλληλα για τον Γαρυφαλλόπουλο, που από απόσταση αναπνοής δεν μπόρεσε να κάνει την εναέρια προβολή και να γράψει το 1-2.

Αυτή ήταν η τελευταία αξιόλογη φάση της αναμέτρησης, που έληξε με 1-1, που ως αποτέλεσμα αδικεί τη Νίκη, η οποία στο πρώτο μέρος έκανε ό,τι ήθελε, ενώ στο δεύτερο δέχθηκε το γκολ στις λίγες φάσεις του αντιπάλου της.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ: Γουμάγιας, Μπουλγκουρίδης, Βοσνιάδης, Τουμανίδης, Αντωνιάδης, Ζαφειρίδης, Ζαγναφέρης, Γαρύφαλλος, Στασινόπουλος, Ηλιόπουλος, Κανούλας

Έπαιξαν και οι Διαμαντίδης, Παπαποστόλου, Τσουκάνης, Τοπολίδης, Τράικος, Βόσδου, Παντεκίδης, Μουτζίκος, Λεόνογλου, Ρίτσκος.

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (68’ Λάιος), Δημολιός (85’ Ζιώγας), Βέργος, Μωυσίδης, Ντόλγκι (81’ Τσιανάκας), Γιάκοβλεφ (87’ Σιώμος), Μέτσε (87’ Σφονδυλιάς), Τζιώρας (74’ Γαρυφαλλόπουλος), Σούσκιν (82’ Ματθαίου), Ιορδανίδης (85’ Βουρδάκης)

Last modified onWednesday, 13 September 2017 20:22