noodles volos banner

Στο ΕΑΚ είναι το αφεντικό, 3-0 ο Ολυμπιακός Β. τον Ρήγα

Επιστροφή στις νίκες για τον Ολυμπιακό Βόλου, που στο μαγνησιώτικο ντέρμπι στο ΕΑΚ κόντρα στον Ρήγα Φεραίο επικράτησε δίκαια με 3-0 με ένα γκολ του Θέου με το καλησπέρα και δύο του Στέφανου Βαρούχα στο τελευταίο δεκάλεπτο, με τον Κρητικό να χρησιμοποιείται σε θέση φορ από το 71’ και μετά, δικαιώνοντας την έμπνευση του Κώστα Μπράτσoυ.

Οι ερυθρόλευκοι, που στη φυσική τους έδρα, το ΕΑΚ, έδειξαν ότι είναι το αφεντικό, ευτύχησαν να προηγηθούν στο 2ο λεπτό και είχαν τις φάσεις στο πρώτο μέρος και για δεύτερο γκολ, με τον Ρήγα να κυκλοφορεί σε κάποιες περιπτώσεις την μπάλα, αλλά να είναι ακίνδυνος.

Στο δεύτερο μέρος και για ένα 25λεπτο ο Ολυμπιακός έκανε περισσότερο διαχείριση του ματς, ενώ πόνταρε και στην κούραση των φιλοξενούμενων από ένα σημείο και μετά. Αυτό συνέβη και στο 81’ και στο 88’ ο Βαρούχας χτύπησε δύο φορές και μετέτρεψε μία απλή νίκη σε θρίαμβο.

Στην πρώτη γραμμή των διακριθέντων περνούν τα αδέρφια Κόκα, που ήταν πραγματικά «μηχανάκια» και πήραν πολλές πρωτοβουλίες.

Η διάταξη των ομάδων

Ο Ολυμπιακός Β. είχε στην εστία τον Καραγκιολίδη και στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά τους Καραμπά, Κραγιόπουλο, Νόνη και Ανδρέα Κόκα. Αμυντικοί μέσοι ήταν ο Δήμος Κόκας με τον Τόσκα, ενώ πίσω από τον φορ Σεχολάρι κινούνταν ο Βασίλιεβιτς στον άξονα και οι Καράμπελας (δεξιά) και Θέος (αριστερά) στα πλάγια.

Ο Ρήγας Φεραίος παρατάχθηκε με τερματοφύλακα τον Παπαγιάννη, που είχε ως τετράδα μπροστά του τους Χατζηαθανασίου, Καρλιάμπα, Γκάγκα και Σπαθή. Ανασταλτικό ρόλο στο κέντρο είχαν οι Αλεξίου και Μπόρας, ενώ η τριάδα των μεσοεπιθετικών αποτελούνταν από τους Τσελεπή αριστερά, Τσιώλη στον άξονα και Γεωργατζή δεξιά. Τέλος, κλασικός προωθημένος ήταν ο Τζοβάρας.

Γρήγορο γκολ για τους γηπεδούχους

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού στο 2ο λεπτό ο Θέος έκανε την ντρίμπλα, ξεπέρασε στο σπριντ τον Γκάγκα και προχώρησε. Όταν έφτασε πλάγια αριστερά της μικρής περιοχής με υπέροχο διαγώνιο πλασέ έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και έκανε νωρίς-νωρίς το 1-0. Ήταν ένα προσωπικό τέρμα του επιθετικού χαφ του Ολυμπιακού Βόλου, που στη συνέχεια προκάλεσε δυσαρέσκεια στην κερκίδα σε αρκετές περιπτώσεις, καθώς ήθελε μία μπάλα μόνος του και χάλασε αρκετές επιθέσεις των ερυθρόλευκων με πολύ καλές προϋποθέσεις.

Μάλιστα στο 11’ χάθηκε μεγάλη ευκαιρία, με τον Σεχολάρι να νικιέται στο τετ-α-τετ από τον Παπαγιάννη μετά την κάθετη του Τόσκα στην πλάτη της άμυνας, ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκήπερ των φιλοξενουμένων έπεσε στα πόδια του Καράμπελα μέσα δεξιά της περιοχής και μπλόκαρε σωτήρια. Στο 13’ ο Θέος έφερε την μπάλα με φάουλ από τα αριστερά στο πίσω δοκάρι, όπου ο Καράμπελας έπιασε την κεφαλιά, που πήγε πάνω από την εστία.

Νέα τεράστια ευκαιρία για τον Ολυμπιακό Βόλου στο 20’. Ο Θέος που είχε έρθει στα δεξιά κέρδισε το φάουλ και ανέλαβε να το εκτελέσει ο ίδιος. Ενώ όλοι περίμεναν γέμισμα, έκανε την κομπίνα με τον Καραμπά, ο οποίος βρήκε ελεύθερο πεδίο να σουτάρει με το αριστερό. Ο Παπαγιάννης απέκρουσε δύσκολα στη γωνία του και ο Νόνης, που πήρε το ριμπάουντ, έστειλε την μπάλα μέσα από τη μικρή περιοχή πάνω στον αντίπαλο τερματοφύλακα, που έσωσε την ομάδα του, παραχωρώντας κόρνερ.

Επόμενη καλή φάση ήταν στο 45’, όταν από αναμπουμπούλα έξω από τη μικρή περιοχή μετά από κόρνερ του Θέου από τα δεξιά, ο Βασίλιεβιτς ήταν ο τελευταίος που σούταρε πάνω σε σώματα.

Το δεύτερο μέρος

Στην επανάληψη και στο 48’ ο Σπαθής εκτέλεσε απευθείας ένα φάουλ κοντά στο αριστερό δοκάρι, που πέρασε εκτός εστίας, με τον Καραγκιολίδη να έχει πέσει σωστά, ενώ στο 53’ από κάθετη του Αλεξίου ο Τσιώλης πήγε να φύγει μόνος, αλλά υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ, με τον παίκτη του Ρήγα να διαμαρτύρεται.

Πρώτη φάση για τον Ολυμπιακό Βόλου στο δεύτερο 45λεπτο στο 58’, όταν ο Βασίλιεβιτς έβγαλε γρήγορα από τον άξονα την ομάδα του στην κόντρα και πάσαρε αριστερά για τον Θέο. Αυτός βρήκε με παράλληλη σέντρα στο πίσω δοκάρι τον Σεχολάρι, που έχασε λίγο χρόνο και τελικά, αφού ξεμαρκαρίστηκε, σούταρε στην κλειστή γωνία του Παπαγιάννη, που απέκρουσε σε κόρνερ.

Στο 61’ ο Γεωργατζής έχασε την καλύτερη ευκαιρία μέχρι εκείνο το σημείο για τους Βελεστινιώτες, πιάνοντας επικίνδυνο αριστερό σουτ από το ημικύκλιο, παίρνοντας το ριμπάουντ από απόκρουση της άμυνας του Ολυμπιακού Βόλου. Η μπάλα κόντραρε στο κεφάλι του Νόνη και πέρασε κόρνερ, που πέρασε ανεκμετάλλευτο.  

Ακολούθως στο 67’ ο νεοεισελθών Τζέκα πήρε την κάθετη πάσα του Τσιώλη κι αφού κέρδισε τις κόντρες τροφοδότησε δίπλα του τον Τζοβάρα, που εκτός περιοχής έπιασε το σουτ, που έφυγε πάνω από τα δοκάρια σε μία καλή φάση για τον Ρήγα.

Στο 74’ ένα μακρινό σουτ του Βαρούχα (μετά την είσοδο στο 71’ του Ευθυμιάδη, που έπαιξε ως δεκάρι, και του Καρβούνη στο ίδιο λεπτό που τοποθετήθηκε στ’ αριστερά, έχοντας από την απέναντι πλευρά τον Σεχολάρι, ο Κρητικός παίκτης αγωνίστηκε ως φορ) κατέληξε στην αγκαλιά του Παπαγιάννη.

Στο 77’ είχαμε μεγάλη φάση για τους γηπεδούχους, όταν από σέντρα του Ανδρέα Κόκα από τ’ αριστερά, ο Σπαθής έκανε κακή εκτίμηση και πάσαρε άθελά του με το στήθος στον αφύλακτο έξω από τη μικρή περιοχή Σεχολάρι, που έκανε το πλασέ, αλλά ο Παπαγιάννης μπλόκαρε.

Δύο γκολ στο τελευταίο δεκάλεπτο

 Στο 81’ όμως η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα. Ο Δήμος Κόκας έβγαλε κάθετα την μπάλα για τον Ευθυμιάδη, που στο τετ-α-τετ με τον Παπαγιάννη πλάσαρε, αλλά ο δεύτερος απομάκρυνε με τα πόδια. Στην εξέλιξη της φάσης ο Βαρούχας με ωραίο πλασαριστό σουτ λίγο έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα λίγο κάτω από το δεξί παραθυράκι της αντίπαλης εστίας, κάνοντας το 2-0.

Σεχολάρι με κεφαλιά και Σκανδάλης με σουτ εκτός περιοχής είχαν άλλες δύο τελικές για τους ερυθρόλευκους, αλλά ο Παπαγιάννης μπλόκαρε και στις δύο περιπτώσεις, ενώ στο 88’ ο Ευθυμιάδης πέρασε για τον Βαρούχα, που πλάσαρε από θέση τετ-α-τετ τον εξερχόμενο Παπαγιάννη, ο οποίος βρήκε την  μπάλα, αλλά αυτή αργά-αργά κατέληξε στα δίχτυα, αφού δεν πρόλαβε οι αμυντικοί του Ρήγα να διώξουν.

Τέλος, στις καθυστερήσεις ο Σπαθής σέντραρε από την αριστερή πλευρά και ο ολομόναχος Τσελεπής είχε κακή τοποθέτηση σώματος κι έκανε μία τελείως άστοχη κεφαλιά.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β.: Καραγκιολίδης, Ανδρέας Κόκας, Καραμπάς (82’ λ. τρ. Σκανδάλης), Νόνης, Κραγιόπουλος (71’ λ. τρ. Ευθυμιάδης), Τόσκας, Βασίλιεβιτς, Καράμπελας (57’ Βαρούχας), Σεχολάρι, Θέος (71’ Καρβούνης), Κόκας Δήμος

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου, Γκάγκας, Σπαθής, Καρλιάμπας, Αλεξίου, Τσελεπής, Μπόρας (65’ Τζέκα), Τζοβάρας, Τσιώλης (78’ Χατζησταμάτης), Γεωργατζής

Last modified onThursday, 19 October 2017 11:03