noodles volos banner

Οι δηλώσεις Ξηροφώτου και Μπράτσου μετά το ντέρμπι

Ο Στέφανος Ξηροφώτος στις δηλώσεις του μετά το 1-1 με τον Ολυμπιακό Βόλου, αφού έκανε λόγο για καλό ξεκίνημα της ομάδας του στο πρώτο εικοσάλεπτο και για τη δυνατότητα και για δεύτερο τέρμα, στη συνέχεια μίλησε για δικαίωση της επιλογής στην τοποθέτηση του Γιάκοβλεφ στην κορυφή της επίθεσης, γιατί δεν το περίμενε ο αντίπαλος και ο Ουκρανός προκάλεσε αναστάτωση. Ακόμη χαρακτήρισε σημαντική την απουσία του Τζιώρα και τον Ολυμπιακό Β. καλά δουλεμένη ομάδα. Για το δεύτερο ημίχρονο είπε πως ήταν ισορροπημένο και συμπλήρωσε: «Είχε ο αντίπαλος μια ευκαιρία σε ένα τετ - α - τετ, είχαμε κι εμείς μια με τον Γαρυφαλλόπουλο. Πιο πολλές ευκαιρίες είχαμε εμείς για γκολ, πιο πολλή κατοχή είχε ο αντίπαλος. Προς το τέλος ήταν επικίνδυνο η μπάλα να μας τιμωρήσει και γι' αυτό κρατήσαμε τον πόντο, να μείνουμε πιο πάνω από τον αντίπαλο, γιατί το πρωτάθλημα τελειώνει στο τέλος. Να είμαστε από ψυχολογικής πλευράς αυτό που πρέπει να είμαστε».

Πέρα απ’ αυτά δήλωσε σχετικά με τα ντέρμπι: «Καλύτερα να ήταν όλα τα ματς ντέρμπι. Εμείς τις ζημιές τις παθαίνουμε εκεί που είμαστε μόνοι μας, που γίνονται πράγματα που δε βλέπει ο κόσμος και δεν είναι ο κόσμος κοντά να μας βοηθήσει».

Τέλος, ενδιαφέρον είχε η τοποθέτησή του για την αλλαγή στο 94’, εξηγώντας από καθαρά προπονητική σκοπιά μία κίνηση, που δεν την είδε με καλό μάτι ο κόσμος: «Θεωρήσαμε ότι εκείνη τη στιγμή ήταν πιο εύκολο να δεχτούμε γκολ, γιατί όπως είπαμε η μπάλα τιμωρεί, παρά να βάλουμε εμείς τέρμα, κι έτσι κάναμε αλλαγή και κρατήσαμε τον πόντο. Ενδεχομένως να είναι δικαιολογημένες. Σε κάποιους δεν άρεσε η αλλαγή. Εμείς έχουμε το δικό μας πλάνο, το δικό μας σκεπτικό και κοιτάμε να προασπίσουμε τα συμφέροντα της ομάδας. Εκείνη τη στιγμή θα ήταν δικαιολογημένες οι αποδοκιμασίες, αν είχαμε εμείς την κατοχή, αν εμείς πιέζαμε για γκολ και κόβαμε την ομάδα με μια αλλαγή. Ο αντίπαλος πήγαινε να κλέψει το ματς. Έπρεπε να κρατήσουμε τον πόντο. Ο κόσμος δίκιο έχει, εκφράστηκε έτσι, δεν το έκανε από κακία. Ο κόσμος έρχεται για να μας βοηθήσει και τον ευχαριστούμε. Έτσι το είδε, έτσι έκανε».

Κ. Μπράτσος: «Περήφανος γι’ αυτό που έδειξαν οι παίκτες μου»

Ο Κώστας Μπράτσος από τη μεριά του Ολυμπιακού Β., αφού μίλησε για ιστορικό παιχνίδι για την πόλη, σχολίασε το κακό πρώτο διάστημα της ομάδας του:

«Ερχόμασταν σε μία έδρα και ξέραμε πως οι φίλαθλοι της Νίκης θα στηρίξουν την ομάδα τους, όπως και έγινε. Είχαμε το πλάνο μας, ξέραμε τι είχαμε να αντιμετωπίσουμε και γνωρίζαμε το παιχνίδι του αντιπάλου. Μπήκαμε στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να παίξουμε παιχνίδι κυριαρχίας, να κερδίσουμε μέτρα μέσα στο γήπεδο και να χτυπήσουμε στις αδυναμίες της Νίκης, αλλά ήταν καθοριστικό το πρώτο τέταρτο του αγώνα, όπου στην αναμενόμενη πίεση του αντιπάλου, ίσως δεν είχαμε την αυτοσυγκέντρωση να βγάλουμε τη μπάλα από την περιοχή μας και από μια στατική φάση, από μια εκτέλεση φάουλ, δεχθήκαμε το γκολ. Αυτό μας χάλασε τον σχεδιασμό και έπρεπε να ανεβούμε πιο ψηλά. Με αυτόν τον τρόπο αφήνεις εκτεθειμένα τα νώτα σου και μπορεί να το εκμεταλλευτεί ο αντίπαλος.
Παρόλα αυτά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού έδειξαν αποφασιστικότητα, θάρρος σε μια δύσκολη έδρα και αντεπεξήλθαν μετά το γκολ που δέχθηκαν και ήρθε η ισοφάριση με μια πολύ ωραία φάση με τον Γιώργο (σ.σ. Θέο). Στο δεύτερο ημίχρονο αυτό που είπαμε ήταν να παίξουμε το ποδόσφαιρο που είχαμε προγραμματίσει και να θεωρήσουμε πως το παιχνίδι τώρα αρχίζει. Δείξαμε, πιστεύω, στο δεύτερο μέρος, πως ήμασταν η ομάδα που ήθελε πιο πολύ τον αγώνα.

Θεωρώ καθοριστική φάση στο δεύτερο ημίχρονο το τετ α τετ του Βαρούχα, το οποίο θα καθόριζε το παιχνίδι υπέρ μας.
Είμαι περήφανος για τους ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού Βόλου, τους ευχαριστώ γι' αυτό που έδειξαν, διατηρώ, όμως, ένα μικρό παράπονο για το πρώτο 15λεπτο, στο οποίο χάσαμε τη αυτοσυγκέντρωσή μας. Δεν μας αρέσει το αποτέλεσμα και το δείξαμε αυτό, κυνηγώντας τη νίκη μέχρι το 94'».