noodles volos banner

Χωρίς τους παίκτες - προπονητές και τους στρατευμένους του ο Ρήγας

"Λαβωμένος" ο Ρήγας Φεραίος υποδέχεται την Κυριακή τον ιδιαίτερα "φορμαρισμένο" Αστέρα Ιτέας, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του τετάρτου ομίλου της τρίτης εθνικής κατηγορίας.

Οι κυανόλευκοι πραγματοποίησαν ακόμα μία καλή εκτός έδρας εμφάνιση την περασμένη Κυριακή, παίρνοντας το "Χ" από τον Διγενή στο Νεοχώρι, φτάνοντας συνολικά τη συγκομιδή των οκτώ βαθμών σε πέντε αγώνες μακριά από το Βελεστίνο, επίδοση άψογη για ομάδα που θέτει ως στόχο την παραμονή.

Στην προσεχή αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα Ιτέας, ψάχνουν την πρώτη τους εντός έδρας νίκη, ύστερα από δύο ήττες στο γήπεδό τους, κόντρα σε ΝΠΣ Βόλος και Βελούχι. Και μπορεί κόντρα στο ΝΠΣ να ήταν καλός ο Ρήγας και να ηττήθηκε, λόγω της εις βάρος του κακής διαιτησίας, αλλά το "διπλό" του Βελουχίου χαρακτηρίστηκε ως "χαρακίρι" που πρέπει να διορθωθεί με βαθμούς σε αναμετρήσεις κόντρα σε αντιπάλους που βρίσκονται ψηλά στη βαθμολογία.

Κάπως έτσι βλέπουν στο Βελεστίνο την αναμέτρηση κόντρα στον Αστέρα των 13 βαθμών που τον φέρνουν στη δεύτερη θέση του βαθμολογικού πίνακα του τετάρτου ομίλου της Γ' Εθνικής, ισόβαθμο φυσικά και με άλλες ομάδες.

Πρόκειται για μία ομάδα που βρίσκεται σε πολύ καλό αγωνιστικό "φεγγάρι" και  η οποία έχει τέσσερις νίκες σε οκτώ παιχνίδια και, βάσει αυτών, μπορεί να βλέπει με ανακούφιση τη ζώνη του υποβιβασμού να είναι μακριά της.

Ο Ρήγας έχει ξεκάθαρη εικόνα για την αντίπαλό του, ξέρει τα τρωτά σημεία του και θέλει να κάνει την πρώτη του νίκη στο Βελεστίνο, προκειμένου να πάρει μία βαθιά βαθμολογική "ανάσα".

Εξάλλου, η ομάδα της Ιτέας αρέσκεται στο να παίζει επιθετικό ποδόσφαιρο, με τις γραμμές ψηλά, κάτι που ευνοεί τον φετινό Ρήγα, ο οποίος δείχνει ότι έχει τρόπο να παίρνει αυτό που θέλει από τέτοιου είδους ομάδες.

Βέβαια, η αποστολή του κρίνεται ιδιαίτερα δύσκολη, βάσει των πολλών σημαντικών απουσιών του. Συγκεκριμένα, οι παίκτες - προπονητές Σπαθής και Αλεξίου θα αρκεστούν στον δεύτερό τους ρόλο στο ματς της Κυριακής, καθώς ο πρώτος είναι τραυματίας, ενώ ο δεύτερος αποβλήθηκε στο ματς της περασμένης Κυριακή κόντρα στον Διγενή κι ως εκ τούτου δε μπορούν να αγωνιστούν.

Παράλληλα, απόντες θα είναι οι Γεωργατζής και Μπόρας, οι οποίοι στρατεύτηκαν πριν λίγες μέρες και δε θα μπορέσουν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους. Αυτό αναγκάζει τους ιθύνοντες της ομάδας του Βελεστίνου να "ανακατέψουν την τράπουλα" και να προβούν σε τακτικές "αλχημείες", με παίκτες στην ενδεκάδα που ίσως να μην αγωνιστούν στη φυσική τους θέση. Τα καλά νέα έρχονται από ποδοσφαιριστές που επιστρέφουν, με τους Λάμπρου και Παπαγεωργίου να προπονούνται κανονικά τις τελευταίες μέρες και, κατά 99%, θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας.

Υπέρ του η παράδοση

Να σημειωθεί ότι η παράδοση είναι με το μέρος του Ρήγα, αφού σε τέσσερα ματς στο παρελθόν έχει νικήσει και στα τέσσερα στο Βελεστίνο τον Αστέρα Ιτέας, το 95-56 με 4-0, το 2005-06 με το ίδιο σκορ, το 200708 με 3-0 και την επόμενη σεζόν με 3-1 πάντα εντός έδρας.

Last modified onFriday, 17 November 2017 23:03