noodles volos banner

Στο καναβάτσο ο Ολυμπιακός Β., ήττα στο 93' από τον Αμβρυσσέα

Δεν κατάφερε ο Ολυμπιακός Βόλου να βγει νικητής στο Δίστομο κι έχασε από τον Αμβρυσσέα με σκορ 2-1, συνεχίζοντας το αρνητικό του σερί εκτός έδρας. Οι ερυθρόλευκοι διαμαρτύρονται για το ακυρωθέν γκολ του Δημήτρη Τόσκα στο 35ο λεπτό, το οποίο έκρινε σε μεγάλο βαθμό το αποτέλεσμα του αγώνα, ωστόσο ο Αμβρυσσέας έβγαλε πάθος στο γήπεδο, δημιούργησε ευκαιρίες και εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου, γυρίζοντας το ματς, αφού οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που είχαν προηγηθεί.

Χωρίς τους Γιώργο Θέο και Φώτη Καραγκιολίδη ταξίδεψε στο Δίστομο ο Ολυμπιακός Βόλου, καθώς οι δύο παίκτες που έχουν υποπέσει σε πειθαρχικό παράπτωμα, δεν συμπεριελήφθησαν στην αποστολή. Η απόφαση της Διοικούσας Επιτροπής για τους δυο παίκτες θα γίνει γνωστή τη Δευτέρα. Έκπληξη ήταν η χρησιμοποίηση σε θέση φορ στη βασική ενδεκάδα του Παπαϊωάννου ως στόπερ και του Αλαμάνη ως φορ. Ο δεύτερος είχε από πίσω του τον Βασίλιεβιτς στον άξονα και τους Ευθυμιάδη (αριστερά), Βαρούχα (δεξιά) στα πλάγια, ενώ Τόσκας και Δ. Κόκας ήταν οι ανασταλτικοί χαφ. Στην άμυνα από τα δεξιά προς τ' αριστερά τοποθετήθηκαν οι Γελαδάρης, Παπαϊωάννου, Νόνης και Καραμπάς, ενώ στην εστία ήταν ο Κούτσικος. 

Το πρώτο ημίχρονο
Ο Αμβρυσσέας πίεσε καθόλη τη διάρκεια του πρώτου μέρους τον Ολυμπιακό Βόλου. Ο Ολυμπιακός όμως ήταν αυτός που στο 20ο λεπτό με τέρμα από τον Δήμο Κόκα μπήκε μπροστά στο σκορ, ενώ η ισοφάριση ήρθε μετά από μία αδράνεια της άμυνας των ερυθρολεύκων στο 34ο λεπτό, την οποία κι εκμεταλλεύτηκε ο Χίσι.

Οι ευκαιρίες του πρώτου μέρους δημιουργήθηκαν κατά κύριο λόγο από τον Αμβρυσσέα. Στο 5ο μόλις λεπτό δε βρήκε στόχο το σουτ του Χύσι και κατέληξε άουτ, ενώ τρία λεπτά μετά ο Μαργαρίτης προσπάθησε να ανοίξει το σκορ με διπλή προσπάθεια, όμως ο Κούτσικος αντέδρασε σωτήρια για τον Ολυμπιακό Βόλου. Στο 12ο λεπτό ο Σούκιας σούταρε αδύναμα με την μπάλα να περνά λίγο έξω από το δεξί δοκάρι της ερυθρόλευκης εστίας.

Στο 20ο λεπτό, όπως σημειώσαμε, ο Ολυμπιακός Βόλου άνοιξε το σκορ. Ο Δήμος Κόκας συνδυάστηκε υπέροχα με τον Ευθυμιάδη και ο πρώτος με ωραίο σουτ με το αριστερό έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34ο λεπτό όμως ο Αμβρυσσέας ισοφάρισε, αφού εκμεταλλεύτηκε την αδράνεια του Ολυμπιακού Βόλου και ο Χίσι με ένα αδύναμο σουτ έκανε το 1-1.

Στο επόμενο λεπτό, ο ρέφερι του αγώνα ακύρωσε ένα εκπληκτικό γκολ του Τόσκα, ο οποίος από τη μεσαία γραμμή σούταρε κι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ωστόσο ο διαιτητής νωρίτερα είχε σφυρίξει φάουλ υπέρ του Ολυμπιακού Βόλου, όταν ο Γιαλαμίδης έκανε φάουλ στον Αλαμάνη, χωρίς ο ρέφερι όμως να αφήσει το πλεονέκτημα, για να εξελιχθεί η φάση.

Λίγα λεπτά μετά, λίγο έλειψε για τον Ολυμπιακό Βόλου να μείνει πίσω στο σκορ, όταν στο 41ο λεπτό ο Κούτσικος έκανε μία λανθασμένη έξοδο, ο Κωστούλας σούταρε με την μπάλα να πηγαίνει παράλληλα στην εστία και να καταλήγει σε πλάγιο.

Η τελευταία καλή φάση του ημιχρόνου ανήκε πάλι στον Αμβρυσσέα, όταν στο 43ο λεπτό ο Ντος Σάντος επεχείρησε ωραίο σουτ, το οποίο κατέληξε άουτ.

Το δεύτερο ημίχρονο
Ο Αμβρυσσέας ήταν ο πρωταγωνιστής του δευτέρου μέρους, με τους παίκτες του να πιέζουν. Η πίεση αυτή και ταυτόχρονα η αδράνεια των παικτών του Ολυμπιακού Βόλου έφερε για τους γηπεδούχους στο τρίτο λεπτό των καθυστερήσεων ένα γκολ, που έδωσε τους τρεις πολύτιμους βαθμούς στους Βοιωτούς.

Η επανάληψη του παιχνιδιού δεν είχε ιδιαίτερες φάσεις. Στο 53ο λεπτό ο Βαρούχας διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι που δεν καταλογίστηκε από τον ρέφερι, ενώ στο 67ο λεπτό ο Βαγγέλι σούταρε με τον Κούτσικο να αποκρούει και την μπάλα να καταλήγει κόρνερ.

Από κει κι έπειτα η μοναδική φάση που δημιούργησε ο Ολυμπιακός Β. ήταν στο 88ο λεπτό με μακρινό σουτ του Μέμου, με τον Ντένσεφ όμως να μπλοκάρει την μπάλα.  Στο 93ο λεπτό ο Χίσι βρήκε την ευκαιρία και με κοντινή κεφαλιά στην κίνηση (ανάμεσα από τη μικρή περιοχή και το πέναλτι) ανενόχλητος και έχοντας ξεφύγει από τον Καραμπά μετά από γέμισμα από τον άξονα του Μανιδάκη έκανε το 2-1, ρίχνοντας στο καναβάτσο την ομάδα του Κώστα Μπράτσου. 


Κίτρινες: Μεταλινός, Σούκιας, Ντένσεφ
Αμβρυσσέας Διστόμου: Ντένσεφ, Μαργαρίτης, Καλαγκάνης, Μεταλλινός, Γιαλαμίδης, Βαγγέλι, Ντος Σάντος (68’ Κωνσταντίνου), Χίσι, Κωστούλας (85’ Μεταξούλης), Σούκιας (79’ Σχίζας), Μανιδάκης

Ολυμπιακός Βόλου: Κούτσικος, Γελαδάρης, Καραμπάς, Νόνης, Παπαϊωάννου, Τόσκας, Δ. Κόκας, Βασίλιεβιτς (53’ Μέμος), Αλαμάνης (59’ Σεχολάρι), Ευθυμιάδης (73’ Λούγκος), Βαρούχας (79’ Σέττος).

Last modified onTuesday, 28 November 2017 09:02