noodles volos banner

Πολύτιμο τρίποντο για Ρήγα, 2-1 τον Οπούντιο

Το ήθελε και το πήρε το πρώτο πολύτιμο τρίποντο στην έδρα του ο Ρήγας Φεραίος, που κατέβαλε την αντίσταση του Οπούντιου Μαρτίνου με 2-1, προηγούμενος με 2-0 με γκολ του Χατζησταμάτη στο 51’ και του Τσιώλη στο 66’. Ωστόσο αγχώθηκε μετά τη μείωση σε 2-1 στο 78’ του Πρέντι με πέναλτι και μπορεί να αισθάνεται πως τον βοήθησε κάπως η τύχη στο 88’ στο δοκάρι μετά το φάουλ του Τσόφλιου.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν με τον Παπαγιάννη πάνω από τα δοκάρια και στην άμυνα τους Χατζηαθανασίου, Καρλιάμπα, Γκάγκα και Ράπτη με φορά από τα δεξιά προς τ’ αριστερά στη άμυνα. Στον άξονα της μεσαίας γραμμής τοποθετήθηκαν τρεις αμυντικοί χαφ, οι Αλεξίου, Παπακώστας και Χατζησταμάτης, εκ των οποίων οι δύο τελευταίοι έπαιξαν ως εσωτερικοί μέσοι. Στην επίθεση ήταν οι Τσιώλης στ’ αριστερά, Νασιακόπουλος στα δεξιά και ο Τζοβάρας στην κορυφή.

Στο 13’ οι Βελεστινιώτες έχασαν μεγάλη τριπλή ευκαιρία, καθώς αρχικά το σουτ του Τσιώλη από πλεονεκτική θέση κόντραρε σε αμυνόμενο, στη συνέχεια ο Τζοβάρας έκανε το αριστερό πλασέ που απέκρουσε εντυπωσιακά ο Μπασινάς, ο οποίος ενήργησε σωστά και στο πλασέ του Αλεξίου μετά το στρώσιμο του Τζοβάρα.

Στο μισάωρο ο Ρήγας δημιούργησε νέα μεγάλη φάση, αλλά το γκολ δεν ήρθε ούτε και τώρα, αφού το σουτ του Χατζησταμάτη μετά από πάσα του Ράπτη έφυγε ελάχιστα πάνω από την εστία.

Τελικά, ο ίδιος παίκτης στο 51’ ήταν πιο εύστοχος. Μετά από εξαιρετική ατομική του προσπάθεια που ξεκίνησε μακριά από τη μεγάλη περιοχή, ο Χατζησταμάτης ολοκλήρωσε την κούρσα που έκανε με δεξί σουτ μέσα από την περιοχή, το οποίο κατέληξε στα δίχτυα, για να γίνει έτσι το 1-0.  

ΟΙ γηπεδούχοι μάλιστα στο 66’ έφθασαν και σε δεύτερο τέρμα. Ο Τσελεπής, αφού συνεργάστηκε με τον Ράπτη, μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Τσιώλη, που με πλασέ από κοντινή απόσταση αύξησε τον δείκτη του σκορ στο 2-0.

Ο Οπούντιος αντέδρασε και μετά από δοκάρι στο 69’ του Τσόφλιου και τη σωτήρια επέμβαση του Αλεξίου, που πρόλαβε, πριν η μπάλα περάσει τη γραμμή, στο πλασέ του Τομόρι στο 73’, ξαναμπήκε στο παιχνίδι στο 77’. Ο Σούγκαρης υπέπεσε σε πέναλτι στον Τσόφλιο και ο Πρέντι που το εκτέλεσε έκανε το 2-1. Αυτό ήταν το τελικό σκορ, αφού το φάουλ του Τσόφλιου από πλάγια δεξιά χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι, προκαλώντας ανακούφιση στους πάντες.

Στο 91’ ο Ρήγας θα μπορούσε να σκοράρει για τρίτη φορά, αλλά ο Τζέκα, που ήταν ολομόναχος με τον Μπασινά δεν τελείωσε τη φάση, με συνέπεια να χαθεί η μπάλα μετά την προσπάθειά του να τη γυρίσει προς τους Παπαγεωργίου και Νασιακόπουλο.

ΡΗΓΑΣ ΦΕΡΑΙΟΣ: Παπαγιάννης, Χατζηαθανασίου (75' Σούγκαρης), Καρλιάμπας, Γκάγκας, Ράπτης, Αλεξίου, Χατζησταμάτης, Παπακώστας (46' Τσελεπής), Νασιακόπουλος (67' Παπαγεωργίου), Τσιώλης, Τζοβάρας (82' Τζέκα)

ΟΠΟΥΝΤΙΟΣ ΜΑΡΤΙΝΟΥ: Μπασινάς, Αγγελόπουλος (15' λ. τρ. Τομόρι), Αδαμίδης, Κοκαβέσης, Σιδέρης, Μπράχο (76' Παπανικολάου), Χρυσαφόπουλος, Νούλας (70' Ξεζώνωτος), Ντούνης, Τσόφλιος, Πρέντι

 

Last modified onMonday, 27 November 2017 03:11