noodles volos banner

Κ. Σταματίου: Η άμυνά μας εμπνέει σεβασμό

Ότι η ομάδα του συνεχίζει προσγειωμένη, τόνισε στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα με τη Νίκη ο προπονητής του Γ.Σ. Αλμυρού, Κώστας Σταματίου, που στα τρία ματς που βρίσκεται στην ομάδα, αυτή έχει πετύχει ισάριθμες νίκες. Επίσης έκανε λόγο για την άμυνα που εμπνέει σεβασμό, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

«Σήμερα η ομάδα μας κατάλαβε για πρώτη φορά τι θα πει πίεση στη Γ’ Εθνική. Κάπου είχαμε “ψηλώσει” με τις τελευταίες νίκες. Θεωρώ ότι ήταν ένα καλό παιχνίδι, που μας δίνει δύναμη να συνεχίσουμε. Η Νίκη ήταν αυτή που κέρδισε τις εντυπώσεις, εμείς πήραμε το παιχνίδι. Συμβαίνουν αυτά. Θεωρώ ότι η δική μου ομάδα ήταν πιο συγκροτημένη στο  δεύτερο μέρος, ενώ στο πρώτο ήμασταν πολύ κακοί κατά την άποψή μου. Ευτυχώς δε δεχθήκαμε γκολ. Η Νίκη δεν έκανε τις μεγάλες ευκαιρίες , θα μπορούσε όμως κάποιες στιγμές που μας πίεζε να πετύχει ένα γκολ και δεν ξέρω ποια θα ήταν η αντίδραση των παικτών μας. Τέλος καλό όμως. Τα ίδια είπα και στους παίκτες. Συνεχίζουμε προσγειωμένοι. Τη δεύτερη θέση την κρατήσαμε και κοιτάμε το επόμενο δύσκολο παιχνίδι με τον Ν.Π.Σ. Βόλος.

Γνωρίζαμε πώς παίζει η Νίκη και είχα δώσει εντολή να κλείσουν τα άκρα. Στο πρώτο μέρος δεν τα καταφέραμε και είχαμε προβλήματα, ειδικά από την αριστερή μας πλευρά. Στο δεύτερο ημίχρονο παίξαμε πιο συγκροτημένα κατά την άποψή μου, βάλαμε και το γκολ. Υπήρξε από κει και πέρα ένας εκνευρισμός στη Νίκη, προσπάθησε με οποιονδήποτε τρόπο να μας διασπάσει, ήταν όμως πάρα πολύ καλή η αμυντική μας λειτουργία και φτάσαμε στη νίκη.

Από την πρώτη στιγμή τόνωσα την ψυχολογία των παιδιών. Ξέρετε πολύ καλά ότι ο Αλμυρός έχει ένα καλό υλικό για την κατηγορία. Κάποιοι παίκτες έχουν περάσει από τη Νίκη και είναι αξιόλογα παιδιά. Πέρα απ’ αυτό προσπάθησα να τους πείσω ότι η κατηγορία αυτή είναι πολύ δύσκολη και ότι τα ματς αυτά πρέπει να τα παίζεις με στρατηγική.  Στα τέσσερα τελευταία παιχνίδια δεν έχουμε δεχτεί γκολ και η άμυνα εμπνέει σεβασμό. Από κει αρχίζουν όλα τα υπόλοιπα. Έχουμε κάποιους παίκτες πάρα πολύ καλούς, που μπορούν να στέλνουν την μπάλα στα δίχτυα και παίρνουμε τους βαθμούς».

Σε ερώτηση αν μπορεί να διεκδικήσει το πρωτάθλημα η ομάδα του ο κ. Σταματίου απάντησε: «Ο Αλμυρός μαθαίνει. Δεν μπορείς να πάρεις το πρωτάθλημα από ομάδες καλές. Οι μεγάλες ομάδες θα ανακάμψουν, έτσι πιστεύω. Αλλά και εμείς πρέπει να κάνουμε πρωταθλητισμό, για να σωθούμε πρώτα. Από κει και πέρα ό,τι καλύτερο μας φέρουν τα αποτελέσματα θα το πάρουμε».

Επίσης, ο κ. Σταματίου τόνισε ότι η αλλαγή του Νάκα έγινε για λόγους τακτικής…