noodles volos banner

Ξέσπασε με εξάρα στο Βελούχι η Νίκη Β.

Η επιστροφή στα τρίποντα της Νίκης Βόλου ήρθε με πολύ άνετο τρόπο, αφού οι κυανόλευκοι μπροστά σε λιγότερους από 500 φίλους τους στο Πανθεσσαλικό επιβλήθηκαν του αδύναμου Βελουχίου με 6-0 χάρη σε δύο γκολ του Τζιώρα, δύο του Ιορδανίδη, ένα του Γιάκοβλεφ και ένα του Γαρυφαλλόπουλου.

Οι γηπεδούχοι, που ξέσπασαν μετά από τρία ανεπιτυχή αποτελέσματα και το ρεπό τους, μπήκαν από την αρχή πολύ δυνατά και συγκεντρωμένα και πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο ήταν ήδη μπροστά με 2-0, ενώ μέχρι την ανάπαυλα αυξήθηκε ο δείκτης του σκορ σε 3-0. Στην επανάληψη ήρθαν άλλα δύο τέρματα νωρίς και συγκεκριμένα μέχρι το 65’ και από κει και πέρα δεν υπήρχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον, με τη Νίκη να κάνει αλλαγές και να κατεβάζει ταχύτητα. Πάντως μπόρεσε στην εκπνοή με τον ορεξάτο Γαρυφαλλόπουλο να κάνει το 6-0, που ήταν και το τελικό σκορ.

Η διάταξη της Νίκης Β.

Η Νίκη παρατάχθηκε με επιθετικότερο σχήμα σε σχέση με άλλα ματς, αφού στο κέντρο ο Μέτσε με τον Ντόλγκι ήταν οι αμυντικοί μέσοι και ο Ιορδανίδης μπροστά τους ως δεκάρι. Στα άκρα βρέθηκαν οι Μπάιριτς αριστερά και Γιάκοβλεφ δεξιά, ενώ φορ ήταν φυσικά ο Τζιώρας. Από κει και πέρα εκτός του Θεολόγη, που βρέθηκε κάτω από τα δοκάρια, στην άμυνα από τα δεξιά προς τ’ αριστερά ήταν οι Γενιτσαρίδης, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Δημολιός.

Το πρώτο μέρος

Η Νίκη άρχισε να πιέζει από το πρώτο κιόλας λεπτό και μετά τις σημαντικές χαμένες ευκαιρίες με Ιορδανίδη στο 1’ (σουτ από θέση βολής εντός περιοχής λίγο πάνω από την εστία) και Γιάκοβλεφ στο 2’ (δυνατό σουτ από θέση μέσα δεξιά της περιοχής, που απέκρουσε δύσκολα ο Ρεσίτης στην αριστερή του γωνία), άνοιξε το σκορ στο 7’ με εύστοχη κεφαλιά του Τζιώρα μετά από σέντρα του Γενιτσαρίδη από τα δεξιά.

Γρήγορα-γρήγορα, στο 14’, έγινε το 2-0. Ο Τζιώρας τράβηξε πάνω του την άμυνα και πάσαρε παράλληλα για τον Ιορδανίδη κι αυτός απέναντι από τον τερματοφύλακα του Βελουχίου από το ύψος του πέναλτι τον νίκησε.

Στο 18’ ο Γιάκοβλεφ μετά από ατομική προσπάθεια βγήκε απέναντι από τον Ρεσίτη, αλλά ο τελευταίος απέκρουσε σωτήρια με τα πόδια, ενώ πάλι ο Ουκρανός στο 21’ τελείωσε τη φάση με επικίνδυνο σουτ, που κόντραρε στον Ζαραβέλη και κατέληξε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό η σέντρα του Ιορδανίδη είχε αποδέκτη τον Τζιώρα, που έκανε την κεφαλιά, αλλά απέκρουσε ο Ρεσίτης, ενώ στο 27’ το εναέριο γυριστό του Γιαουπλάρι μπλόκαρε ο Θεολόγης.

Στο 30’ η παράλληλη πάσα στη μικρή περιοχή του Τζιώρα πέρασε ανεκμετάλλευτη, καθώς δεν πήγε σε κάποιον από τους Ντόλγκι και Ιορδανίδη, που περίμεναν στη μικρή περιοχή, ενώ στο 31’ είχαμε οριζόντιο δοκάρι από τον Γιάκοβλεφ σε σουτ που κόντραρε αρχικά στον Ζαραβέλη.

Η δημιουργία φάσεων συνεχίστηκε αμείωτη για τη Νίκη, με τον Μπάιριτς στο 33’ να αδειάζει τους αντιπάλους του με ωραία προσποίηση στο ημικύκλιο, να προχωρά και να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Ρεσίτης ήταν πάλι σε ετοιμότητα, με συνέπεια να απομακρύνει σε κόρνερ.

Στο 38’ ο πορτιέρε του Βελουχίου μπλόκαρε πιο εύκολα το εναέριο πλασέ του Τζιώρα μετά από τροφοδότηση του Μπάιριτς, ενώ στο 41’ το Βελούχι έφτασε πολύ κοντά στο γκολ.  Ο Χαλλής στόπαρε ωραία με το στήθος και πλάσαρε φάτσα με το τέρμα, αλλά ο Θεολόγης μπλόκαρε δύσκολα στην αριστερή του γωνία.

Το 2-1 δεν έγινε, αλλά στο επόμενο λεπτό έγινε το 3-0, που δικαιούνταν περισσότερο η Νίκη απ’ ό,τι οι φιλοξενούμενοι τη μείωση. Ο Γιάκοβλεφ με δυνατό σουτ από το ύψος του πέναλτι και λίγο πιο δεξιά μετά από παράλληλη πάσα του Τζιώρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 45’, τέλος, είχαμε ακόμη μία φάση με τον Ρεσίτη να μπλοκάρει την κεφαλιά του Τζιώρα στο δεξί του παραθυράκι.

Το δεύτερο μέρος

Με μεγάλη ευκαιρία ξεκίνησε το δεύτερο μέρος για τη Νίκη με φοβερή απόκρουση του Ρεσίτη σε κεφαλιά του Τζιώρα μετά από σέντρα από τον Γιάκοβλεφ (47’), αλλά στο 55’ ο ίδιος σκόραρε για δεύτερη φορά. Ο φορ της Νίκης μπήκε κατά μέτωπο, έφτασε λίγο έξω από τη μικρή περιοχή και στα δεξιά αυτής, όμως έδειξε να χάνει στιγμιαία το κοντρόλ. Τελικά πέφτοντας πρόλαβε να κάνει την προβολή και να στείλει την μπάλα με διαγώνια πορεία στα δίχτυα (4-0).

Στο 57’ καταγράφηκε δεύτερο δοκάρι (οριζόντιο) για τη Νίκη με δυνατό σουτ του Ντόλγκι εκτός περιοχής, ωστόσο στο 65’ η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα για πέμπτη φορά με ψηλοκρεμαστή κεφαλιά του Ιορδανίδη στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Δημολιού από τα δεξιά (5-0).

Από κει και πέρα τα πάντα ήταν διαδικαστικά, με τον Γιάκοβλεφ στο 83’ να σουτάρει  με πολλή δύναμη πάνω από τα δοκάρια από το ύψος του πέναλτι. Τελικά, στο 90’ ο Γαρυφαλλόπουλος με κεφαλιά μετά από σέντρα του Δημολιού έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και διαμόρφωσε το τελικό 6-0.

ΝΙΚΗ Β.: Θεολόγης, Γενιτσαρίδης (67’ Λάιος), Δημολιός, Μωυσίδης, Καρτσαμπάς, Γιάκοβλεφ, Μέτσε, Ντόλγκι, Ιορδανίδης (71’ Ματθαίου), Μπάιριτς (53’ Γαρυφαλλόπουλος), Τζιώρας (59’ Βουρδάκης)

ΒΕΛΟΥΧΙ: Ρεσίτης, Κόλιας, Παχής (67’ Σερπάνος), Σιάτρας (45’ Αθανασόπουλος), Γιαουπλάρι (34’ Νίκος Λάππας), Ζαραβέλης (59’ Σκοπέτος), Λάππας Ιωάννης, Κατσαδούρος, Μπακαλίδης, Κακάβας, Χαλλής