noodles volos banner

Το δεύτερο βήμα από τα τρία με Διγενή

Φάση από το φιλικό του καλοκαιριού μεταξύ Νίκης Β. και Διγενή στην Κερασιά Φάση από το φιλικό του καλοκαιριού μεταξύ Νίκης Β. και Διγενή στην Κερασιά

Μετά το ισχυρό πλήγμα που προκάλεσε η ήττα από τον Γ.Σ. Αλμυρού στο Πανθεσσαλικό, η Δ.Ε. ποδοσφαίρου της Νίκης Β. έστειλε μήνυμα σε προπονητικό τιμ και παίκτες εν είδει τελεσιγράφου ότι απαιτείται το 3Χ3 ως τη λήξη του πρώτου γύρου.

Το πρώτο βήμα και το πιο εύκολο με το Βελούχι έγινε, με τους κυανόλευκους να επικρατούν άνετα με 6-0, αλλά κυρίως να παρουσιάζουν ένα πολύ καλύτερο πρόσωπο, και τώρα ήρθε η σειρά του δεύτερου. Το εμπόδιο που καλούνται να ξεπεράσουν οι ποδοσφαιριστές των Ξηροφώτου-Μπούις είναι αυτό του Διγενή Νεοχωρίου στο γήπεδο της Οιχαλίας «Μπάμπης Παπαχατζής».

Φυσικά, κανείς δεν παραγνωρίζει ότι ο αντίπαλος γίνεται άλλη ομάδα στην έδρα της, τη στιγμή που μακριά απ’ αυτή είναι … σάκος του μποξ. Αναμφίβολα η συγκομιδή των δέκα βαθμών, που έχει ως τώρα, αποκλειστικά στο γήπεδό του ο Διγενής είναι απόδειξη του παραπάνω ισχυρισμού και αν μη τι άλλο αυτό σημαίνει ότι το ματς μόνο εύκολο δεν είναι. Η τρικαλινή ομάδα είχε χάσει την 1η Οκτώβρη για την πρεμιέρα με 0-1 από τον Αμβρυσσέα Διστόμου, αλλά εν συνεχεία, επικράτησε του Βελουχίου με 1-0, του Οπούντιου με 2-0 και του Αχιλλέα Φαρσάλων με 1-0, ενώ έφερε 0-0 με τον Ρήγα Φεραίο.

Ασφαλώς όλες οι ομάδες που αντιμετώπισε μέχρι στιγμής στο σπίτι του ο Διγενής είναι κάτω από την ζώνη του υποβιβασμού και την Κυριακή η Νίκη είναι το φαβορί, αλλά θα χρειαστεί να επιδείξει εκτός από τις ποδοσφαιρικές της ικανότητες το ίδιο πάθος και την ίδια συγκέντρωση με το Βελούχι, γιατί οι φίλοι της ομάδας είδαν ξανά … το έργο μετά από νίκες, να ακολουθούν γκέλες, όπως στη Θήβα έπειτα το 4-1 επί του Αχιλλέα και στα Άσπρα Σπίτια Βοιωτίας κόντρα στον Αμβρυσσέα μετά το 1-0 επί του Ν.Π.Σ. Βόλος.

Ένας παίκτης που πρέπει να προσεχθεί ιδιαίτερα από την ομάδα του Βαγγέλη Μπρισίμη είναι ο 25χρονος μέσος Νίκος Σκόνδρας, που πέρσι έπαιζε στους Μαύρους Αετούς Ελευθεροχωρίου και μέχρι τώρα έχει πετύχει τα τρία από τα πέντε γκολ της ομάδας του στο πρωτάθλημα, έχοντας πολύ καλό σουτ.

Βέβαια, πέρα από την προσπάθεια εξουδετέρωσης των γηπεδούχων και των όποιων ατού τους, αυτό που θα πρέπει να κάνει η Νίκη πρωτίστως θα είναι να πιέσει τους γηπεδούχους και να βάλει πρώτη γκολ, καθώς αυτό θα είναι το κλειδί της αναμέτρησης. Πάντως, με όλους τους παίκτες της ετοιμοπόλεμους, αφού δεν υπάρχουν προβλήματα, υπάρχει μία μεγαλύτερη σιγουριά στην ομάδα ότι θα παρουσιαστεί, όπως πρέπει και θα κάνει το καθήκον της, επιστρέφοντας στα διπλά μετά τις 8 Οκτωβρίου, όταν και είχε επιβληθεί με 1-2 του Α.Ο. Σελλάνων, αφού το 0-3 με τον Οπούντιο ήρθε στα χαρτιά.

Απ’ όσους ξεκίνησαν με το Βελούχι, είναι πιθανή μία αλλαγή, αλλά μέχρις εκεί, αφού έτσι κι αλλιώς επιλογές για τη βασική ενδεκάδα δεν υπάρχουν πολλές με 1-2 παίκτες να είναι οι μπαλαντέρ, για να μπουν σ’ αυτή, δηλαδή είτε ο Βέργος, που είναι επικρατέστερος είτε ο Γαρυφαλλόπουλος. Διαιτητής θα είναι ο Μάντζιος από τον σύνδεσμο Ηπείρου.