noodles volos banner

Επεισοδιακά στον τελικό η Νίκη, 2-0 τον Θησέα

Ο Μέτσε σε προσπάθειά του, ενώ τον παρακολουθεί ο Οικονόμου Ο Μέτσε σε προσπάθειά του, ενώ τον παρακολουθεί ο Οικονόμου

Επεισοδιακό ήταν το ματς της Νίκης με τον Θησέα στο Πανθεσσαλικό, που έληξε με 2-0 υπέρ των κυανόλευκων με δύο γκολ στο 77’ και το 88’ του Χρήστου Τζιώρα, που είχε περάσει ως αλλαγή στο 67’. Ο φορ των γηπεδούχων έκανε χαρακτηριστική κίνηση στον κόσμο του Θησέα στο βόρειο πέταλο να σωπάσει μετά το 1-0 κι αυτό προκάλεσε την αντίδραση του πάγκου των φιλοξενούμενων, με αποτέλεσμα να υπάρχει σύρραξη και το ματς να διακοπεί για 14 λεπτά, αφού πρώτα ο διαιτητής Νικόπουλος είχε πάρει τους δύο βοηθούς του κι είχε πάει στ’ αποδυτήρια. Πάντως μετά το δεύτερο προσωπικό τέρμα ο Τζιώρας ζήτησε συγγνώμη από τον πάγκο του Θησέα και το ματς τελείωσε με σχετική ηρεμία.

Η διάταξη των ομάδων

Η Νίκη είχε τον Τζήμα κάτω από τα δοκάρια, ενώ με φορά από τα δεξιά στ’ αριστερά ήταν οι Παπαδήμας, Κοντοές, Κραγιόπουλος, Λάιος. Κρστιτς και Μέτσε ήταν οι αμυντικοί μέσοι, ο Ιορδανίδης ήταν επιτελικός, Ματθαίου και Ντινιωτάκης τοποθετήθηκαν στα άκρα και άλλαζαν πλευρές, ενώ  φορ ήταν ο Αναστασίου.

Ο Θησέας ξεκίνησε με τον Στούκα στην εστία, ενώ οι Ρουκάς και Αναστασίου ήταν στα πλάγια της άμυνας και στο κέντρο αυτής οι Μοράλες και Ιωάννου. Κοτζαθανάσης και Οικονόμου ήταν οι ανασταλτικοί χαφ, ο Σφάκας έπαιζε μπροστά τους, ο Δημουλάςσε ρόλο έκπληξη τοποθετήθηκε δεξιά στο κέντρο, ο Ισά ήταν στα αριστερά και ο Βλάχος ο κλασικός προωθημένος.

Οι φάσεις του πρώτου μέρους

Στο πρώτο μέρος η Νίκη είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, αλλά την πρώτη μεγάλη ευκαιρία την έκανε ο Θησέας στο 21’. Αρχικά όμως άφησε να περάσει ανεκμετάλλευτο στο 6’ ένα τετ-α-τετ ο Ματθαίου, στο οποίο βγήκε μετά από κάθετη του Ντινιωτάκη, όμως ο μικρός της Νίκης μπερδεύτηκε και δεν μπόρεσε καν να τελειώσει τη φάση, δίνοντας την ευκαιρία στον Στούκα να μπλοκάρει.

Επίσης, στο 12’ το σουτ του Αναστασίου εκτός περιοχής πέρασε λίγο έξω από το δεξί δοκάρι, αλλά ο Στούκας ήλεγχε απόλυτα και δεν ανησύχησε, ενώ στο 21’ ο Ντινιωτάκης μπήκε από τα αριστερά στην περιοχή και έβγαλε τη σέντρα από τη γραμμή σχεδόν του άουτ, που κόντραρε στον Ρουκά. Η μπάλα πήρε ύψος, πέρασε από τον Στούκα και αναπήδησε παράλληλα με την εστία, αλλά ο Ματθαίου δεν πρόλαβε να τη φτάσει.

Η μεγάλη ευκαιρία του Θησέα

Στο 21’ ο Οικονόμου εκτέλεσε από τον άξονα ένα φάουλ, που είχε αποδέκτη τον Βλάχο. Αυτός έκανε την κεφαλιά, αλλά ο Τζήμας απέκρουσε εκπληκτικά στο δεξί του παραθυράκι σε κόρνερ. Στο 34’ η κεφαλιά του Οικονόμου στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ του Ίσα από τα αριστερά πέρασε άουτ, χωρίς να είναι επικίνδυνη, ενώ έχασε σε δύναμη το σουτ του Ισά μετά από κόντρα στο επόμενο λεπτό από θέση μέσα αριστερά της περιοχής και μπλόκαρε εύκολα ο Τζήμας.

Γλίτωσε το 1-0 ο Στούκας

Η Νίκη απάντησε με τη μεγαλύτερη δική της ευκαιρία στο πρώτο μέρος στο 40’. Ο Ιορδανίδης έκανε τη διείσδυση εντός περιοχής και σούταρε δυνατά με το δεξί, με τον Στούκα πολύ δύσκολα να διώχνει με το ένα χέρι σε κόρνερ. Τέλος, η κεφαλιά του Αναστασίου στο 45’ κόντραρε στον Μοράλες.

Οι φάσεις του δεύτερου μέρους

Στο 54’ ο Ντινιωτάκης έκανε ωραία κίνηση στην πλάτη της άμυνας μετά την μπαλιά του Ντόλγκι, αλλά του έφυγε η μπάλα στο πρώτο κοντρόλ, ενώ ήταν μόνος του, και ο Στούκας μπλόκαρε. Στο 55’ το φάουλ του Κοτζαθανάση πέρασε πάνω από την εστία από καλή θέση, ενώ στο 58’ και στο 61’ δε βρήκαν στόχο τα σουτ εκτός περιοχής των Ντόλγκι (απέκρουσε εντυπωσιακά ο Στούκας) και Ντινιωτάκη (μπλόκαρε χωρίς πρόβλημα ο γκολκήπερ του Θησέα).

Στο 65’ από κόρνερ του Μέτσε ο Παπαδήμας έπιασε την κεφαλιά και ο Στούκας απέκρουσε σε κόρνερ. Το νέο κόρνερ εκτελέστηκε πάλι από τον Μέτσε και σε διπλή προσπάθειά του με διαδοχικά σουτ ο Κραγιόπουλος είδε την μπάλα να βρίσκει σε σώματα. Οι γηπεδούχοι σ’ αυτή τα φάση κέρδισαν τρίτο συνεχόμενο κόρνερ. Ο Μέτσε έφερε από τα αριστερά την μπάλα στο πρώτο δοκάρι και ο Ιορδανίδης αστόχησε με κεφαλιά.

Στο δίλεπτο 75’-77’ έγιναν πράγματα και θαύματα… Ο Θησέας δεν κατόρθωσε να κάνει τη ζημιά σε δύο σημαντικές φάσεις, αλλά το κατάφερε αμέσως μετά η Νίκη. Στο 75’ σε κόντρα επίθεση και με όλη την άμυνα της Νίκης ανοικτή, ο Οικονόμου πέρασε για τον Αντζούρη, που προσπάθησε να στείλει την μπάλα με λόμπα στα δίχτυα από τα 30 μέτρα, ενώ ο Τζήμας είχε βγει πολύ έξω από την περιοχή του. Τελικά, βοηθούντος και του αέρα η μπάλα έφυγε άουτ.

Στο επόμενο λεπτό, πάλι ο Αντζούρης σούταρε λίγο έξω από την περιοχή δυνατά, ο Τζήμας πήγε να μπλοκάρει την μπάλα, αλλά δεν τα κατάφερε, ωστόσο δεν μπόρεσε να το εκμεταλλευτεί κάποιος φιλοξενούμενος.

Τελικά, το 0-1 δεν έγινε, αλλά έγινε το 1-0 στο 77’. Ο Τζιώρας, που είχε περάσει δέκα λεπτά πριν στο γήπεδο, μετατρέποντας το σύστημα σε 4-4-2, βγήκε στο τετ-α-τετ μετά από φοβερή μπαλιά του Ιορδανίδη και με άψογο τελείωμα νίκησε τον Στούκα. Ο φορ της Νίκης κατευθύνθηκε στην απέναντι πλευρά του γηπέδου, κοίταξε προς τους φιλάθλους του Θησέα (κι όχι στον πάγκο) στο βόρειο πέταλο και τους έκανε χαρακτηριστική κίνηση να σωπάσουν. Ο πάγκος του Θησέα αντέδρασε και έγινε σύρραξη, με τους διαιτητές να φεύγουν για τα αποδυτήρια στο 82’. Το ματς ξανάρχισε μετά από 14 λεπτά από τη στιγμή που άνοιξε το σκορ.

Στο 86’ ο Αναστασίου βρέθηκε απέναντι από τον Στούκα και προσπάθησε να περάσει προς τα δεξιά τον τερματοφύλακα του Θησέα, που βγήκε να τον κλείσει. Η μπάλα έφθασε στον Τζάθα, που σούταρε σε κενή από τερματοφύλακα εστία στο αριστερό κάθετο δοκάρι. Τελικά, στο 88’ ο Τζιώρας με τρομερό σε δύναμη σουτ έξω από τη μικρή περιοχή ξετίναξε τα δίχτυα του Στούκα, που ήταν αδύνατο να αντιδράσει, και διαμόρφωσε το τελικό 2-0. Δημιουργός ήταν ο Ντόλγκι, που έβγαλε την μπαλιά από τα δεξιά. Τέλος, στο 90’ ο Αλ. Καρτσαμπάς έφθασε κοντά στο 3-0 με σουτ έξω από την περιοχή, που έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. 

 ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαδήμας, Κοντοές, Κραγιόπουλος, Λάιος, Κρστιτς (46’ Ντόλγκι), Μέτσε, Ιορδανίδης, Ματθαίου (46’ Τζάθας), Ντινιωτάκης (67’ Τζιώρας), Αναστασίου (86’ Αλ. Καρτσαμπάς)

ΘΗΣΕΑΣ: Στούκας, Ρουκάς, Μοράλες (63’ λ. τρ. Αραμπατζής), Ιωάννου, Αναστασίου, Κοτζαθανάσης, Οικονόμου, Σφάκας (80' Καραλόπουλος), Δημουλάς (57’ Αντζούρης), Ισά, Βλάχος (69’ Ζάγκας)

1niki me thisea

1thiseas me niki

Οι δυο ομάδες, όπως παρατάχτηκαν στο Πανθεσσαλικό

 

Last modified onWednesday, 28 February 2018 21:21