noodles volos banner

Έδειξε το κοινωνικό της πρόσωπο η Νίκη κόντρα στην Εθνική Αστέγων

Το κοινωνικό της πρόσωπο έδειξε η Νίκη Βόλου στο φιλικό της Μεγάλης Δευτέρας με την Εθνική Αστέγων στο Πανθεσσαλικό. Ο κόσμος μπορεί να μην ήταν πολύς, αλλά η κίνηση των εισιτηρίων ήταν ικανοποιητική. Έτσι εκπληρώνεται ο σκοπός του φιλανθρωπικού αγώνα, που είναι η αγορά ενός λεωφορείου για άτομα με ειδικές ανάγκες, τα οποία φοιτούν στο Ειδικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτικό Εργαστήρι Κατάρτισης Παιδιών με Αναπηρία.

Φυσικά, το σκορ σε μία τέτοια αναμέτρηση δε μετράει κα δεν ασχολήθηκε κανείς μ’ αυτό. Οι συνθέσεις των δύο ομάδων ήταν οι εξής:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ: Τζήμας, Παπαδήμας, Ζιώγας, Σφονδυλιάς, Κραγιόπουλος, Βέργος, Κρστιτς, Τζάθας, Βουρδάκης, Ματθαίου, Αναστασίου. Έπαιξαν και οι: Κουτσούκης, Κουκούτης, Σιώμος, Σέλντι, Φλώρος, Γκάγκαλης, Χρηστίδης, Βλάχος, Χατζηιωάννου

ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΤΕΓΩΝ: Καζάμ, Ζιάμπρας, Ζαραβίνος, Πασχάλης, Λάμπης, Ρεζά, Δημήτρης, Τάσιος, Σαμίμ, Αμίρ, Πατμεζάς. Έπαιξε και ο Τζωρτζ.

Οι δηλώσεις

Δηλώσεις στα Μ.Μ.Ε. έκαναν η Ράνια Καρανικόλα, πρόεδρος Συλλόγου Γονέων των παιδιών με Αναπηρία του ΕΕΕΕΚ, ο Χρήστος Αλεφάντης, συντελεστής της καμπάνιας "Γκολ στη Φτώχεια" και ο Νίκος Παπακωνσταντίνου, πρόεδρος Δ.Ε. ποδοσφαίρου Νίκης Βόλου.

Αναλυτικά:

Ράνια Καρανικόλα: «Αυτός ο αγώνας σήμερα είναι πολύ σημαντικός. Θα έλεγα πως βάζουμε γκολ στην ελπίδα κι όχι γκολ στη φτώχεια, όπως λέει η Εθνική Ομάδα Αστέγων. Ο Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Αναπηρία στη σχολή του ΕΕΕΕΚ έχει βάλει έναν πάρα πολύ σημαντικό στόχο, να αποκτήσουμε ένα σχολικό λεωφορείο για τη μεταφορά των παιδιών με αναπηρία στο σχολείο. Και δεν είναι μόνο η μεταφορά των παιδιών στο σχολείο κι η αναχώρησή τους, είναι όλες οι δράσεις, καθώς τα παιδιά μας, πέρα από το θεωρητικό κομμάτι, μαθαίνουν και βιωματικά. Αντιλαμβάνεστε, λοιπόν, ότι η ύπαρξη ενός σχολικού λεωφορείου θα λύσει πάρα πολλά προβλήματα κι ο αγώνας αυτός είναι η απαρχή για τα πρώτα χρήματα, τις πρώτες καταθέσεις, αν θέλετε, για τον σκοπό αυτό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τις ομάδες, τη Νίκη Βόλου και την Εθνική Ομάδα Αστέγων, να ευχαριστήσουμε τους φιλάθλους της Νίκης, αλλά και όλους τους συμπολίτες μας και όλους τους φορείς που συμμετείχαν στην αγορά των εισιτηρίων γι’ αυτόν τον σκοπό. Είναι πολύ σημαντικός ο σκοπός μας, επαναλαμβάνω, βάζουμε γκολ στην ελπίδα, γκολ στην απόφαση ότι το σχολείο θα αποκτήσει λεωφορείο, με τη στήριξη των συμπολιτών μας. Να ευχαριστήσουμε και όλους τους δημοσιογράφους, όλα τα μέσα της πόλης, που βοήθησαν προς αυτήν την κατεύθυνση».

Για το αν είναι ικανοποιημένη με την ανταπόκριση του κόσμου:

"Δεν έχω εικόνα για το πώς πήγαν τα εισιτήρια, αλλά νομίζω ότι πήγε καλά. Όσο μπορώ να ξέρω, νομίζω πως πήγε καλά".

Για τις επόμενες δραστηριότητες του Συλλόγου:

"Αυτή είναι η αρχή, δε θα σας πω, όμως, ακόμα τώρα. Αμέσως μετά το Πάσχα θα σας καλέσουμε. Θα έχουμε μία σειρά δράσεων".

 

Χρήστος Αλεφάντης: «Το μότο που έχουμε ως ποδοσφαιρική ομάδα Αστέγων είναι “παίζουμε μπάλα, για να γίνουμε καλύτεροι άνθρωποι κι όχι απαραίτητα καλύτεροι ποδοσφαιριστές”. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται κι η σημερινή συνάντηση, όπου μέσα από το ποδόσφαιρο, αυτό το φανταστικό, πανέμορφο παιχνίδι, κοιτάμε να έρθουμε πιο κοντά, για όλα αυτά που μας ενώνουν έξω από το γήπεδο. Θέλω να πω συγχαρητήρια στη δομή εδώ, στον Βόλο, για την φανταστική δουλειά που κάνουν. Έτσι κι αλλιώς, το γνωρίζετε πως η Εθνική Αστέγων έχει παιδιά από τον Βόλο που είναι σε αποστολές που συμμετέχουν στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Και σήμερα υπάρχουν Βολιώτες που αγωνίζονται, από την πλευρά μας, πάντα έχοντας ως πυξίδα ότι το ποδόσφαιρο είναι ένα κοινωνικό εργαλείο που υπηρετεί την κοινωνία. Έτσι πρέπει να είναι. Τα παιδιά που παίζουν είναι απλοί άνθρωποι σαν και μας, που κουβαλάει ο καθένας τον δικό του σταυρό και που αγαπάνε πολύ το ποδόσφαιρο. Τα κριτήρια όσων πάνε στο Παγκόσμιο Κύπελλο Αστέγων δεν είναι ποδοσφαιρικά. Αυτό που κοιτάμε είναι τον άνθρωπο και τα κριτήρια είναι κοινωνικά. Θέλουμε να αξιολογήσουμε σε ποιο παιδί θα του κάνει καλό στη ζωή του. Ανταμείβουμε τη συνέπεια στις προπονήσεις. Έχουμε πάρει παίκτες από 16 έως 60 χρόνων».

Για το αν συνδέεται η καμπάνια με τον Βόλο:

«Έχουμε ξανάρθει εδώ στον Βόλο, έχουμε αγωνιστεί ξανά σε αυτό το γήπεδο, πριν από περίπου τρία χρόνια. Αν πούμε ότι έχουμε δομές που τις τρέχουμε εμείς, σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα, ο Βόλος είναι η τρίτη πόλη που έχουμε μία πολύ στενή συνεργασία και πάντα έχουμε μία ανοικτή γραμμή».

 

Νίκος Παπακωνσταντίνου: «Είμαι ιδιαίτερα ευτυχής για τη σημερινή αναμέτρηση  μετά τον θρίαμβο μέσα σε ένα άντρο, που δεν το λέω γήπεδο, γιατί μόνο γήπεδο δεν ήταν. Μέχρι κροτίδες που νόμιζα ότι άνοιγαν φουρνέλα έσκαγαν κάτω από τα πόδια μας.

Η Νίκη είναι πολυδιάστατη και πέραν του ότι γινόμαστε μια οικογένεια και δενόμαστε και τα καταφέραμε να βγούμε δεύτεροι παρόλες τις αντιξοότητες που αντιμετωπίσαμε, σήμερα δείχνουμε το κοινωνικό μας πρόσωπο με μια ομάδα Αστέγων, με την οποία δίνουμε έναν αγώνα φιλανθρωπίας, αθλητισμού, με πολλά ηθικά στοιχεία και μηνύματα για την κοινωνία, με αυτούς τους ανθρώπους, που ζουν από την πώληση του περιοδικού του οργανισμού “Σχεδία”. Είμαι συγκινημένος, γιατί πετύχαμε να δείξουμε και ένα κοινωνικό πρόσωπο στη Νίκη, η οποία είναι μια ομάδα με ιστορία και πολυδιάστατη δραστηριότητα και συνεχίζουμε έτσι. Να επαναλάβω πως ελπίζω ότι τη Νίκη θα την ανεβάσουμε εκεί που της αξίζει και νομίζω ότι το αξίζει με το έργο που δείχνουμε ως νέα Δ.Ε., για να έχουμε ξανά μια Νίκη, όπως την ξέραμε».

Για τους "αγώνες" εκτός γηπέδων: «Αυτό είναι μια άλλη ιστορία. Ελπίζουμε, αλλά δεν ξέρω. Υπάρχουν ενστάσεις που έγιναν και εκκρεμούν, θα γίνουν κι άλλες, γιατί κάθε τόσο αντιμετωπίζουμε διάφορα εμπόδια, αλλά είναι κάτι που εμείς θέλουμε βέβαια να το πετύχουμε μέσα στα στάδια που παίζουμε. Ελπίζουμε, αλλά δεν μπορούμε να βασιστούμε σ’ αυτό, γιατί πολλά συμβαίνουν και δεν μπορείς να στηριχθείς κάπου, που είναι αβέβαιο. Πάντως έχουμε το ηθικό πλεονέκτημα. Είναι πασίδηλο, δεν τίθεται θέμα. Είμαστε πολύ περήφανοι. Έχουμε μια ομάδα που παλεύει μέσα στον αγωνιστικό χώρο και το ηθικό πλεονέκτημα είναι μαζί μας και νομίζω το αναγνωρίζουν και οι αντίπαλοι μας, θέλουν δε θέλουν, γιατί αυτά που βλέπουμε να συμβαίνουν, μόνο στη Νίκη δε γίνονται. Ελπίζω να τα πούμε και σε ακόμη καλύτερες μέρες, πέραν από τη 2η θέση».