noodles volos banner

Υπέγραψε ο Μπαρμπόσα

Τη φανέλα της ΑΕΚ θα φοράει από την ερχόμενη περίοδο ο Έλντερ Μπαρμπόσα, καθώς ο Πορτογάλος υπέγραψε σήμερα το νέο του συμβόλαιο στην Ένωση.

Η σπουδαία μεταγραφή για λογαριασμό των «κιτρινόμαυρων» και μία από τις μεγαλύτερες που έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα είναι γεγονός από το μεσημέρι της Πέμπτης.

Η ανακοίνωση: «H ΠΑΕ ΑΕΚ ανακοινώνει την απόκτηση, με ελεύθερη μεταγραφή από τη S.C Braga, του Πορτογάλου ποδοσφαιριστή Helder Jorge Leal Rodrigues Barbosa. Η συμφωνία των δύο πλευρών είναι τριετούς διάρκειας» αναφέρει η επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ.

Επίσης, στο βιογραφικό του που παραθέτει η ΑΕΚ, αναφέρεται:

Ο Ελντερ Μπαρμπόσα (Hélder Jorge Leal Rodrigues Barbosa) γεννήθηκε στις 25 Μαΐου 1987 στην πόλη Παρέδες της βόρειας Πορτογαλίας και ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής της Πόρτο. Αγωνίζεται στα άκρα της μεσοεπιθετικής γραμμής.

Την τετραετία 2006-2010 αγωνίστηκε σε Ακαντέμικα Κοΐμπρα, Τροφένσε και Βιτόρια Σετουμπάλ και το 2010 βρέθηκε στην τότε ανερχόμενη δύναμη του πορτογαλικού ποδοσφαίρου Σπόρτινγκ Μπράγκα, την οποία ενίσχυσε στην πορεία της προς τον Τελικό του Europa League 2011. Την τελευταία σεζόν αγωνίστηκε στην ισπανική Αλμερία, με 28 συμμετοχές και ένα γκολ. Στο πορτογαλικό πρωτάθλημα έχει αγωνιστεί σε 146 αγώνες πρωταθλήματος με 19 γκολ, ενώ έχει παίξει και μια φορά με την Εθνική Πορτογαλίας το 2012.

Τέλος, ο 27χρονος εξτρέμ μιλώντας στην επίσημη ιστοσελίδα της Ένωσης επεσήμανε: «Είμαι πολύ χαρούμενος που ολοκληρώθηκε η μεταγραφή μου στην ΑΕΚ. Πρόκειται για μια μεγάλη ομάδα με ιστορία, κατακτήσεις τίτλων και πιστούς φιλάθλους που την ακολουθούν παντού. Γνωρίζω ότι η θέση της τώρα είναι προσωρινή και ότι οι στόχοι των ανθρώπων που τη διοικούν είναι υψηλοί. Υπόσχομαι να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό».

Last modified onThursday, 31 July 2014 17:59