noodles volos banner

Καλός αλλά... «άσφαιρος» ο Ολυμπιακός στα Χάνια (videos)

Έδειξε αρκετά θετικά στοιχεία, αλλά και αδυναμίες ο Ολυμπιακός στο φιλικό με την Τριγλία Ραφήνας. Με πιο χτυπητή αυτή της έλλειψης ενός γκολτζή που θα έχει επαφή με τα δίχτυα. Οι ερυθρόλευκοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο στο παιχνίδι και έχασαν αρκετές ευκαιρίες με αποκορύφωμα το δοκάρι του Κορνελάτου, δεν σκόραραν όμως, απέναντι σε μια ομάδα που από την πλευρά της δεν απείλησε και έτσι έμεινε το 0-0 μέχρι τέλους. Οι ερυθρόλευκοι έδειξαν σε γενικές γραμμές καλά στοιχεία, αλλά και πολλά περιθώρια βελτίωσης ώστε να γίνουν η ομάδα που όλοι επιθυμούν να παραταχθεί και να πρωταγωνιστήσει στο πρωτάθλημα της Football League. 

Αυτό που κράτησε ο αρκετός κόσμος, που βρέθηκε στα Χάνια, ήταν η "εκρηκτική" παρουσία του Μπιτάνγκ που έδινε ταχύτητα στο παιχνίδι της ομάδας, αλλά δεν ήταν όμως αποτελεσματικός στην τελική προσπάθεια,  η αγωνίστικη άνοδος του Ζέρη, οι ατομικές προσπάθειες του Νικολιά από τα δεξιά, οι περίτεχνες ενέργειες του Μέζα και η επιβλητική παρουσία του Μπάρμπα, που εκτός από την άμυνα, προωθούνταν συχνά. Αυτό που έλειπε ήταν το γκολ και ένας σέντερ φορ που να μπορεί να κάνει τη διαφορά. 

Πώς έπαιξε ο Ολυμπιακός 

Στην ενδεκάδα που παρέταξε ο Νίκος Παντέλης, την εστία υπερασπίστηκε ο Χρυσοστομίδης, δεξί μπακ ήταν ο Ζέρης, αριστερό ο Μαργαρίτης και κεντρικό αμυντικό δίδυμο οι Μπάρμπας και Γιαλούσης. Στα αμυντικά χαφ ήταν οι Πινάρες και Ρόκας, δεκάρι ο Μαρτίνεθ, ο Ντινόπουλος προωθημένος, έχοντας δεξιά τον Νικολιά και αριστερά τον Μπιτάνγκ.

Ο Ολυμπιακός προσπαθούσε να κάνει παιχνίδι από τα άκρα με τους Μπιτάνγκ και Νικολιά κυρίως, αλλά και με τον Ζέρη που πολλές φορές ανέβαινε από την πλευρά του. Στο πρώτο μέρος προωθούνταν στα στημένα και ο Μπάρμπας, τον οποίο σημάδευαν οι συμπαίκτες του, ενώ επιθετικές αρετές έδειξε και ο Πινάρες, που ήταν ανίκητος στα χαφ και πέρασαν αρκετές μπάλες από τα πόδια του, όπως και από τον Ρόκα που ήταν σταθερός. 

Στην επανάληψη ο Διαμαντόπουλος αγωνίστηκε στην κορυφή της επίθεσης αντί του Ντινόπουλου, ο Κεσίδης πήρε τη θέση του Μπάρμπα στο κέντρο της άμυνας, ο Κορνελάτος αποτέλεσε τον παρντενέρ του Πινάρες και ο Μέζα έπαιξε σαν δεκάρι. Κέρδισε τις εντυπώσεις και το χειροκρότημα ο μέσος από τη Βενεζουέλα, ενώ λίγο αργότερα με την είσοδο του Μπόρα, ο Ζέρης προωθήθηκε στη δεξιά πλευρά της επίθεσης. Οταν βγήκε ο νεαρός, πέρασε στην αριστερή πλευρά ο Σαμαράς και ο Μπιτάνγκ αγωνίστηκε δεξιά.Το ντεμπούτο του έκανε ο Μακρυδημήτρης που πέρασε αλλαγή στο 72' αντί του Πινάρες και αγωνίστηκε στα χαφ. 

Του έλειψε το γκολ 

Είχε τις ευκαιρίες ο Ολυμπιακός στο πρώτο μέρος αλλά του έλειψε το γκολ. Το άγγιξε σε τρεις περιπτώσεις με τους Πινάρες με απευθείας εκτέλεση φάουλ και με σουτ των Μπιτάνγκ και Μαρτίνεθ, όμως τελικά δεν σκόραρε. 

Στο 9' ο Ντινόπουλος έκανε το σουτ για να μπλοκάρει ο Μένιος, που έπεσε σωστά. Δύο λεπτά μετά ο Μπάρμπας πετάχτηκε στο δεύτερο δοκάρι μετά από εκτέλεση κόρνερ, ωστόσο η κεφαλιά έφυγε άουτ. Στη συνέχεια δύο καλά σουτ του Μπιτάνγκ στο 12' και στο 13' κατέληξαν στην αγκαλιά του τερματοφύλακα της Τριγλίας, αλλά στο πρώτο αυτό που χειροκροτήθηκε κυρίως ήταν η ατομική προσπάθεια του Νικολιά που πέρασε όποιον αντίπαλο βρήκε μπροστά του και έσπασε την μπάλα την κατάλληλη στιγμή. 

Στο 21' καταγράφηκε από πλευράς Τριγλίας το πρώτο της σουτ, που έφυγε όμως ψηλά άουτ από τον Χρυσάφη. Μία κεφαλιά του Μπιτάνγκ μετά από σέντρα του Ζέρη δεν δυσκόλεψε τον Μένιο, ενώ ο Πινάρες σημάδεψε μόλις άουτ με απευθείας εκτέλεση φάουλ στο 31'.Οι χαμένες ευκαιρίες συνεχίστηκαν με σουτ του Ντινόπουλου στο 33' που ήταν όμως άστοχο. Μεγάλη ευκαιρία χάθηκε και στο 36' με τον Μπιτάνγκ με δυνατό σουτ να σημαδεύει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Ηταν η σειρά του Μαρτίνεθ στο 40' να απειλήσει με σουτ, αναγκάζοντας τον Μένιο να αποκρούσει εντυπωσιακά. 

Λίγο πριν τη λήξη του πρώτου μέρους, ο Μπιτάνγκ έχασε τη μεγαλύτερη ευκαιρία. Εκμεταλλεύτηκε λαθος της άμυνας βγήικε απέναντι από τον Μένιο, αλλά πλάσαρε πάνω στον τερματοφύλακα.

Δοκάρι ο Ολυμπιακός 

Η επανάληψη ξεκίνησε με αλλαγές προσώπων από το Νίκο Παντέλη. Με το ίδιο στυλ ο Ολυμπιακός προσπάθησε να δημιουργήσει τις προϋποθέσεις για το γκολ. Μέζα, Νικολιάς και Διαμαντόπουλος αποτελούσαν πηγή κινδύνων. Δεν βγήκαν πολλές τελικές προσπάθειες όπως στο πρώτο μέρος, όμως οι ερυθρόλευκοι είχαν δοκάρι με τον Κορνελάτο. 

Ο Διαμαντόπουλος στο 64' έπιασε ένα διαγώνιο σουτ που πέρασε όμως λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι. Λίγο μετά, μία υποψία ευκαιρίας από την Τριγλία με τον Βεστάκη με μία αδύναμη κεφαλιά που πέρασε άουτ. Η μεγαλύτερη ευκαιρία του παιχνιδιού χάθηκε στο 81' από τον Κορνελάτο, όταν με σουτ σημάδεψε το δοκάρι, ενώ στη συνέχεια της φάσης ο Σαμαράς σούταρε και η μπάλα πέρασε παράλληλα από την εστία χωρίς κανείς να μπορέσει να την σπρώξει στα δίχτυα. 

Από κει και πέρα ο Ολυμπιακός, που είχε κλείσει την Τριγλία στο μισό γήπεδο, πίεσε αλλά δεν κατάφερε να κάνει την ευκαιρία που θα του αποφέρει το γκολ. 

Δείτε εδώ το φωτορεπορτάζ της αναμέτρησης

Οι συνθέσεις: 

Ολυμπιακός: Χρυσοστομίδης, Ζέρης (76' Σαμαράς), Μαργαρίτης, Μπάρμπας (46' Κεσίδης), Γιαλούσης (30' Αρβανίτης), Πινάρες (72' Μακρυδημήτρης), Μαρτίνεθ (46' Μέζα), Ρόκας (46' Κορνελάτος), Μπιτάνγκ (85' Αραπίτσας), Νικολιάς (63' Μπόρας), Ντινόπουλος (46' Διαμαντόπουλος)

Τριγλία: Μένιος, Σταμπέλος,Γκίκας, Μεϊμάρογλου, Τσέπας, Σκαφίδας, Ζέκιο, Χρυσάφης, Μάντζης, Βεστάκης, Ντούμπερετ

Στο Β' μέρος έπαιξαν και οι: Λάσκαρης, Κότσι, Μήνος, Σολδάτος, Γκριμέκης, Παππάς, Επτάσιο, Πόρης, Λάσπαντιτς 

Media

Last modified onSunday, 10 August 2014 15:46