noodles volos banner

«Άνοιξε λογαριασμό» ο Κούτσι στη φιλική νίκη στην Καρδίτσα!

Ο Ολυμπιακός Βόλου δεν πραγματοποίησε τόσο καλή εμφάνιση στην Καρδίτσα, όσο οι δυο προηγούμενες με Τύρναβο και Ηρακλή Ψαχνών. Παρ’ όλα αυτά έδειξε χαρακτήρα και κατάφερε να πάρει ακόμη μία φιλική νίκη κόντρα στην Αναγέννηση που θα τη βρει μπροστά του στο πρωτάθλημα της Football League. Η ομάδα του Νίκου Παντέλη επικράτησε με 2-0, με τον Κούτσι να σκοράρει στην πρώτη του επαφή με την μπάλα και να «ανοίγει λογαριασμό» με την ερυθρόλευκη φανέλα, τον Μπιτάνγκ να πετυχαίνει ένα πανέμορφο γκολ στο πρώτο μέρος, αλλά και τον Κολίτσι να αποκρούει πέναλτι.

Ο Νιάζι Κούτσι, το τελευταίο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, έκανε το ντεμπούτο του στην Καρδίτσα. Αγωνίστηκε στα δεκαπέντε τελευταία λεπτά της φιλικής αναμέτρησης και πρόλαβε μάλιστα να σκοράρει ένα πολύ ωραίο γκολ!

Πώς έπαιξαν οι δυο ομάδες

Ο Ολυμπιακός Βόλου ξεκίνησε με τον Κολίτσι κάτω από τα δοκάρια, τους Μακρυδημήτρη και Μπάρμπα στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ενώ δεξί μπακ ήταν ο Γιαλούσης κι αριστερό ο Χιντζίδης. Στο χώρο του κέντρου, στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κορνελάτος και Πινάρες, ενώ πιο μπροστά σε ρόλο δημιουργού ήταν ο Μέζα. Αριστερά του είχε τον Μπιτάνγκ, δεξιά τον Μαρτίνεθ, ενώ στην κορυφή της επίθεσης αγωνίστηκε ο Διαμαντόπουλος. Στο δεύτερο μέρος ο Ζέρης μπήκε ως δεξί χαφ στο παιχνίδι αντί του Μαρτίνεθ, ενώ έγιναν και κι άλλες αλλαγές προσώπων κυρίως. 

Από την άλλη ο Σάκης Θεοδοσιάδης παρέταξε κάτω από τα δοκάρια τον Τσάμη, δεξί μπακ τον Σάββα, αριστερό τον Παπαργυρίου, και τους Οικονόμου και Στάμο στο κέντρο της αμυντικής τετράδας. Στα αμυντικά χαφ αγωνίστηκαν οι Κουλίδης και Μίχος, ο Μπουντούρης αριστερά, ο Βουτσιάς δεξιά, ο Νίκιτς σαν δεκάρι και προωθημένος ο Παναγιωτόπουλος.

Μπιτάνγκ και Κολίτσι οι πρωταγωνιστές

Στο πρώτο 45λεπτο οι ερυθρόλευκοι δεν είχαν πολλές ευκαιρίες, αλλά χάρη στο ταλέντο του Μπιτάνγκ, που πέτυχε ένα πανέμορφο γκολ και στον Κολίτσι που απέκρουσε πέναλτι, πήγαν στα αποδυτήρια προηγούμενοι με 0-1.

Το πεντάλεπτο πέρασε χωρίς μεγάλες συγκινήσεις… Η ανυπόφορη ζέστη δυσκόλευε τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών. Αρκετά λάθη από τις δυο ομάδες και καμία ευκαιρία μέχρι να έρθει ο Μπιτάνγκ στο 9’ και να αιφνιδιάσει τους γηπεδούχους.

Συγκεκριμένα με έναν «κεραυνό» ο Καμερουνέζος έβαλε μπροστά στο σκορ τον Ολυμπιακό. Ο Μπιτάνγκ δεν δίστασε να σουτάρει έξω από την περιοχή όταν του στρώθηκε η μπάλα και την έστειλε στο αριστερό παραθυράκι του Τσάμη.

Η ομάδα της Καρδίτσας έφτασε κοντά στην ισοφάριση με τον Παναγιωτόπουλο στο 13’, αλλά η κεφαλιά του από τη μικρή περιοχή ήταν αδύναμη και δεν μπόρεσε να απειλήσει τον Κολίτσι.

Στο 17’ ο Πινάρες σημάδεψε τον Μπάρμπα στο δεύτερο δοκάρι, κάτι που συνηθίζουν στα κόρνερ τους οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά εκείνος δεν έκανε το σουτ όπως θα ήθελε για να ανησυχήσει τον Τσάμη. Τρία λεπτά μετά ο Βουτσιάς βρέθηκε απέναντι από τον Κολίτσι άλλα έστειλε την μπάλα άουτ. Επόμενη καλή φάση για τους γηπεδούχους ένα σουτ του Νίκιτς που πέρασε ψηλά άουτ.

Λίγο πριν τη συμπλήρωση 40 λεπτών αγώνων η Αναγέννηση Καρδίτσας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του Βουτσιά από τον Χιντζίδη, αλλά ο Κολίτσι όμως κράτησε το προβάδισμα για την ομάδα του. Ο Μπουντούρης εκτέλεσε και ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού του «αρνήθηκε» την ισοφάριση! Τελευταία τελική προσπάθεια για τους κίτρινους στο πρώτο μέρος ήταν ένα σουτ του Νίκιτς που έφυγε άουτ.

Ντεμπούτο και γκολ για Κούτσι

Στην επανάληψη μια κεφαλιά του Οικονόμου στο 47’ ήταν η πρώτη καλή στιγμή για την Καρδίτσα που ξεκίνησε με τέσσερις αλλαγές, ενώ ο Νίκος Παντέλης έριξε λίγο μετά τη σέντρα στο παιχνίδι τον Ζέρη, σε θέση δεξιού χαφ.  

Από το πρώτο 20λεπτο του δευτέρου ημιχρόνου, δεν θα θυμάται κανείς τίποτα από όσους παρακολούθησαν το ματς. Η ομάδα του Σάκη Θεοδοσιάδη είχε την κατοχή, αλλά όχι και την ουσία και τις ευκαιρίες. Από την άλλη ο Ολυμπιακός είχε «κατεβάσει ταχύτητα». Στο 67’ ο Βουτσιάς είδε εκτός θέση τον Κολίτσι και προσπάθησε να τον «κρεμάσει», όμως η προσπάθεια του ήταν άουτ. Στο 61’ πάλι ο Βουτσιάς βρέθηκε απέναντι από τον Κολίτσι, αλλά ξανά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού κατάλαβε τη φάση και βγήκε και μάζεψε την μπάλα. Ένα σουτ άστοχο του Μέζα ήταν η μοναδική τελική προσπάθεια που είχε να επιδείξει η ομάδα του Νίκου Παντέλη στο δεύτερο μέρος μέχρι το 70’, ενώ τέσσερα λεπτά μετά ένα σουτ του Πινάρες υπό καλύτερες προϋποθέσεις όμως είχε την ίδια κατάληξη.  

Γενικά η ομάδα του Νίκου Παντέλη έδειχνε πιο νωθρή στην επανάληψη, αλλά αυτό δεν την εμπόδισε σε μια από τις ελάχιστες επιθετικές της προσπάθειες να πετύχει και δεύτερο γκολ με τον Κούτσι! Στην πρώτη του επαφή με την μπάλα το νέο μεταγραφικό απόκτημα του Ολυμπιακού, χρίστηκε σκόρερ και έγραψε το τελικό 2-0 στο 82'!  

Οι συνθέσεις:

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ: Τσάμης (46’ Μέλκα), Σάββας (76’ Κόκκινος), Παπαργυρίου (58’ Χατζηρίζος), Οικονόμου (72’ Αδαμόπουλος), Στάμος (46’ Ρόβας), Κουλίδης (67’ Υφαντής), Μίχος (46’ Μπιτέλης), Νίκιτς (76’ Θεοδωρόπουλος), Παναγιωτόπουλος (46’ Τζέκο), Μπουντούρης(63’ Μαυρίας), Βουτσιάς (72’ Κοντός)

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ: Κολίτσι, Γιαλούσης, Χιντζίδης (60’ Μαργαρίτης), Μακρυδημήτρης, Μπάρμπας, Κορνελάτος, Πινάρες (86’ Αραπίτσας), Μαρτίνεθ (52’ Ζέρης), Μπιτάνγκ (84’ Καψιώτης), Μέζα (72' Ντινόπουλος), Διαμαντόπουλος (75’ Κούτσι)

Κίτρινες: Πινάρες, Μακρυδημήτρης, Τζέκο

Διαιτητής: Γιώργος Φέτσιας

Βοηθοί: Στεφανής, Παπαλίτσας 4ος: Βογιατζής